Γιώργος Αυτιάς: «Δεν έχω κοιμηθεί το βράδυ! Έχω συγκινηθεί...» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή

Δεν μπορούσε να κρύψει τα συναισθήματά του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Αυτιάς: «Δεν έχω κοιμηθεί το βράδυ! Έχω συγκινηθεί...» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή

Ο Γιώργος Αυτιάς είναι ένας από τους 21 εκπροσώπους της χώρας στην Ευρωβουλή, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες ψήφους στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Ιουνίου (δείτε εδώ ποιοι άλλοι διάσημοι είναι στη λίστα) και για τον λόγο αυτό το πρωί της Δευτέρας 10/6 φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής του ΣΚΑΙ, Σήμερα.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει τη νίκη του, γεγονός που φάνηκε και το προηγούμενο βράδυ που έτρεμε ολόκληρος μόλις άκουσε τα αποτελέσματα (δείτε εδώ το βίντεο), με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να κοιμηθεί από την χαρά του.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Αυτιά μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

«Δεν έχω κοιμηθεί το βράδυ. Μόνο τα τηλέφωνα που έχω λάβει και τα μηνύματα του κόσμου... Αυτό το μήνυμα των εκλογών είναι ένα και μοναδικό. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά κοινωνία. Η κοινωνία έχει θέματα. Η κοινωνία διαβάζει τα πολιτικά δεδομένα πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Και η Ελλάδα δεν είναι η πλατεία Συντάγματος.

Το άλλο στοιχείο είναι ότι η κοινωνία είπε θέλω στήριξη στην οικονομία, θέλω να φύγει αυτό το βάρος των σούπερ μάρκετ, θέλω καλύτερη υγεία και καλύτερη δημόσια διοίκηση. Αυτά τα 5 πράγματα είναι παιδιά. Ο πρωθυπουργός ξέρει να διαβάζει τα νέα πολιτικά δεδομένα και έχω την γνώμη ότι πλέον θα κινηθεί κι εκείνος αντιστοίχως», είπε αρχικά, μεταξύ άλλων.

«Η ακρίβεια είναι το θέμα και η καθημερινότητα. Οι άνθρωποι πιο πολύ με ρωτούσαν για τα οικογενειακά επιδόματα, για την αύξηση των μισθών, για τη στήριξη, τα σώματα ασφαλείας, τους γιατρούς μας που έχουν ανάγκη, όχι για τον νομοσχέδιο των ομόφυλων», επισήμανε σε άλλο σημείο.

Κλείνοντας, τόνισε συγκινημένος: «Ευχαρίστησα τον σταθμό, γιατί 14 χρόνια εδώ, ποτέ δεν σήκωσε κανείς το τηλέφωνο να μου πει "θα πεις αυτό". Για εμένα η κοινωνία είναι οδηγός μου. Εμένα όταν μου είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης "τράβα μπρος" είχε την ακλόνητη πεποίθηση ότι οι 306.000 σταυροί θα ήταν εκτός του κομματικού κύκλου. Πήγα στην αγορά, έσφιξα χέρια, είδα ανθρώπους, τους άκουσα. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ την Ελλάδα, ευχαριστώ τους Έλληνες, έχω συγκινηθεί και ελπίζω αυτή σας η αγάπη να βρει ανταπόκριση εκεί ψηλά».