Συγκινεί ο Γιάννης Παπαστεφανάκης: Σήκωσε το Conference League και έστειλε μήνυμα δύναμης

MVP στην ανθρωπιά

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Με τον πατέρα του, Κωστή Παπαστεφανάκη, και τον Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού
Με τον πατέρα του, Κωστή Παπαστεφανάκη, και τον Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου επικρατώντας της Φιορεντίνα με 1-0, κατακτώντας το Conference League και φέρνοντας στην Ελλάδα το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Πέρα απ' το γήπεδο, ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι αποδείχτηκαν πρωταθλητές και στην ανθρωπιά, βάζοντας στη φιέστα τους κι έναν μικρό φίλο του ΠΑΟΚ, τον Γιάννη Παπαστεφανάκη.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ελ Κααμπί και ο Κώστας Φορτούνης πλησίασαν τον μικρό Γιάννη, και του έδωσαν το κύπελλο για να το σηκώσει. «Χάρηκα που πήρε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Είχα πει πως θα σηκώσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, την Euroleague ο Παναθηναϊκός και το Conference ο Ολυμπιακός, έπεσα μέσα βγήκαν οι προβλέψεις μου. Μου άρεσε πολύ η βραδιά, ένιωσα ότι δεν είμαι μόνο ο Γιάννης του ΠΑΟΚ, είμαι ο Γιάννης όλων των ομάδων», ανέφερε ο μικρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ μιλώντας στον Μιχάλη Τσόχο για την Cosmote TV.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακός Conference League: Εξωπραγματικά τα χθεσινά 29/5 νούμερα τηλεθέασης - Θρίαμβος για το Mega!

Όπως ανέφερε, ήθελε πολύ να πάρει τη φανέλα του Ελ Κααμπί (όπως κι έγινε), για τον οποίο είχε επίσης προβλέψει ότι θα σκοράρει στον τελικό, ενώ ο πορτιέρο του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τζολάκης, του έδωσε τα γάντια του. Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης αφιέρωσε στην ομάδα του λιμανιού το εμβληματικό τραγούδι του Γιάννη Πάριου «Η Θάλασσα του Πειραιά». Όπως θα δούμε παρακάτω, ωστόσο, πολύ πριν από τη βραδιά του τελικού, είχε γίνει σύμβολο της φιλίας μεταξύ των ομάδων.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παπαστεφανάκης

Λένε πως από τα παιδιά μαθαίνεις την αλήθεια, και στο πρόσωπο του Γιάννη Παπαστεφανάκη μπορεί να αντικρίσει κανείς μία ιδανική εικόνα πολιτισμού και ευγενούς άμιλλας που φαινόταν σταδιακά να απομακρύνεται από τα γήπεδα, με περιστατικά οπαδικής βίας να πρωταγωνιστούν.

Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στη φιέστα της ομάδας του για το πρωτάθλημα, ενώ είναι και ο πρώτος ΑμεΑ που έβγαλε δελτίο αθλητή στον ερασιτέχνη. «Είμαι χαρούμενος που θα είμαι αθλητής του στίβου, έστω και με αυτόν τον τρόπο, στην αγαπημένη μου ομάδα», δήλωνε τότε, με τον ίδιο και την ομάδα του να στέλνει ισχυρό μήνυμα συμπερίληψης.

Η χρονιά που εδραιώθηκε στις καρδιές όλων των φιλάθλων

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης, που κρατάει την καταγωγή του από την Κρήτη, γεννήθηκε στην Άμφισσα της Φωκίδας. Για πρώτη φορά συστήθηκε στο κοινό, απευθύνοντας πρόσκληση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, για να παρευρεθεί στον περσινό τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Τελικά η ομάδα του ηττήθηκε, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε, αφού η ευχή του έγινε πραγματικότητα. Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης βρέθηκε δίπλα στα ινδάλματά του, φωτογραφήθηκε μαζί τους, πήρε εμφανίσεις για τον αδελφό του, Ευθύμη, που στηρίζει τους κιτρινόμαυρους, ενώ συνεχάρη τον Ματίας Αλμέιδα που οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη.

Σταδιακά ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε να δημιουργεί «γέφυρες» ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου και βραβεύτηκε ως πρέσβης φιλίας του ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών/τριών) για τη σεζόν 2022-2023. «Να μην φοβούνται οι φίλαθλοι να πηγαίνουν στο γήπεδο με το χρώμα της δικής τους ομάδας. Πρέπει να είμαστε αντίπαλοι μόνο στα 90 λεπτά, όχι σε όλη την υπόλοιπη ζωή», τόνισε κατά τη βράβευσή του ο Γιάννης Παπαστεφανάκης κατά τη βράβευσή, ευχαριστώντας την οικογένειά του για τη στήριξη που του έχουν δώσει.