Βάνα Μπάρμπα – Συγκινεί για τον θάνατο της μητέρας της: «Ζήτησα τη βοήθεια ψυχολόγου»

«Τώρα η ψυχή της θα είναι αγκαλιά με της αδελφής μου»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Βάνα Μπάρμπα – Συγκινεί για τον θάνατο της μητέρας της: «Ζήτησα τη βοήθεια ψυχολόγου»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό», παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας της. Η ηθοποιός συγκίνησε περιγράφοντας τα πρώτα της συναισθήματα, το μούδιασμα που αισθάνεται μέχρι σήμερα, ενώ παραδέχτηκε ότι ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να διαχειριστεί την απώλεια.

«Αισθάνομαι μετέωρη και μουδιασμένη. Το μόνο που με σώζει είναι η δουλειά και η χρησιμότητα προς τους άλλους. Εκεί βρίσκω τον εαυτό μου. Όταν όμως σταματάει αυτό, γιατί δεν μπορείς να δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο, νιώθω χαμένη. Δεν ξέρω αν πατάω τα πόδια μου στη γη, τι κάνω. Εκεί χρειάζομαι ψυχολογική υποστήριξη. Είμαι πολύ ευγνώμων γιατί με στήριξαν πολλοί άνθρωποι την ημέρα που έχασα τη μητέρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα.

Δείτε επίσης: Βάνα Μπάρμπα – H πρώτη αντίδραση μετά την απώλεια της μητέρας της: «Δεν μπορώ να μιλήσω…»

Η αναφορά της Βάνας Μπάρμπα στην απώλεια της αδερφής της

«Τώρα θα είναι η μητέρα μου και η αδελφή μου αγκαλιά. Θέλω να πιστεύω ότι οι ψυχές τους είναι καλά, όπως λέει και η εκκλησία μας. Με βοήθησε το κομμάτι της πίστης, είναι ένα δεκανίκι. Η πίστη και η τέχνη είναι θεραπευτικές. Ένας λόγος που θέλω να αρχίσω ξανά να κάνω θέατρο και να βρεθώ κοντά στο κοινό, είναι γιατί το έχω ανάγκη, πιστεύω ότι θα με θεραπεύσει. Αν για μένα είναι μία φορά άγρια η απώλεια, για τον πατέρα μου είναι 10 φορές γιατί ήταν μαζί 63 χρόνια», συμπλήρωσε αμέσως μετά η Βάνα Μπάρμπα.

Όσον αφορά τον πατέρα της και την αγάπη που έχει στους γονείς της, η Βάνα Μπάρμπα τόνισε: «Είμαι πολύ υπερήφανη που κατάγομαι από μία τέτοια μητέρα. Ο πατέρας μου θέλει μεγαλύτερη στήριξη κι εγώ πρέπει να βρω τη δύναμη να βγω από αυτό σιγά-σιγά για να τον στηρίξω, γιατί είναι σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς. Πάρτε μια αγκαλιά τους γονείς σας, όσο τους έχετε εν ζωή, πείτε τους κάθε μέρα “σ' αγαπώ” και ας σας θυμώνουν. Τώρα που τους έχετε, μετά είναι πολύ αργά και ο πόνος δεν υπάρχει»,

«Ζήτησα τη βοήθεια ψυχολόγου γιατί αισθάνομαι μετέωρη, μουδιασμένη, σαν να μην πατάω τα πόδια μου στη Γη. Μου είπαν “Πρέπει να βγει από μέσα σου αυτό το πένθος για να πατήσεις μετά. Μην το καλύψεις και μην βιαστείς να το σκεπάσεις”», κατέληξε στις δηλώσεις της η Βάνα Μπάρμπα.