Ρένα Κουβελιώτη: «Με κολάρο ή μη...» - Το πρώτο μήνυμα μετά την άγρια επίθεση

Η απάντηση προς τους θύτες και η αποκάλυψη για την κατάσταση της υγείας της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Ρένα Κουβελιώτη, η οποία ανήκει στο εργατικό δυναμικό του ALPHA, κατά τη διάρκεια έρευνας που έκανε για συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δέχθηκε άγρια επίθεση, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, και η επίθεση αυτή είχε στόχο την φίμωσή της. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έγραφε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

Δείτε επίσης: Ρένα Κουβελιώτη - «Έχουν πυροβολήσει το παράθυρο του σπιτιού μου! Αν ήμουν όρθια μπορεί να...»

Η πρώτη ανάρτηση της Ρένας Κουβελιώτη μετά την άγρια επίθεση

Η ίδια δεν είχε προχωρήσει σε κάποια δήλωση, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως είχε τραυματιστεί σοβαρά. Παρόλα αυτά, το απόγευμα της Τρίτης 14/5, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, δίνοντας κάποιες πληροφορίες για την υγεία της, αφήνοντας το μήνυμά της σε εκείνους που της επιτέθηκαν, ευχαριστώντας παράλληλα και τον κόσμο για το ενδιαφέρον που έδειξε για εκείνη.

«Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι αρκετά καλά ώστε να σας διαβεβαιώσω πως η έρευνα θα συνεχιστεί με κολάρο ή μη», σημείωσε χαρακτηριστικά.