Eurovision 2024: Αυτό είναι το κόστος της συμμετοχής της Μαρίνας Σάττι – Τα έξοδα αποστολής και ο τρόπος χρηματοδότησης

Τα πάγια έξοδα, τα ξενοδοχεία και το booth των εκφωνητών

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Sarah Louisie Bennett/EBU
Φωτογραφία: Sarah Louisie Bennett/EBU

Λίγα 24ωρα μετά τον τελικό της Eurovision δημοσιοποιήθηκαν και τα σχετικά έγγραφα, που παρουσιάζουν το κόστος της φετινής μας συμμετοχής. Η Μαρίνα Σάττι με το Zari κατέκτησαν την 11η θέση, με την τραγουδίστρια να δηλώνει επιστρέφοντας: «Ελπίζω να καταφέραμε να σας κάνουμε περήφανους» (δείτε εδώ την ανάρτησή της).

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε από την Διαύγεια, η εκπομπή «Το Πρωινό», μόνο για να λάβουμε μέρος στην Eurovision βγήκαν από τα ταμεία της ΕΡΤ, 195.712 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα πάγιο έξοδο, που πληρώνουν και όλες οι χώρες στην EBU για να παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους στη Eurovision και διαμορφώνεται με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία (οι λεγόμενες Big 5) καταβάλλουν τα περισσότερα για τη Eurovision.

Δείτε επίσης: «Καρφιά» από την κυβέρνηση για την Μαρίνα Σάττι: «Όταν κάποιος εκπροσωπεί τη χώρα με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου...»

Το κόστος της ελληνικής αποστολής στη Eurovision 2024

Στο δεύτερο έγγραφο που παρουσίασε ο Τάσος Τεργιάκης στην εκπομπή «Το Πρωινό» αναφέρεται και το κόστος της ελληνικής αποστολής. Η διαμονή της Μαρίνας Σάττι και της ομάδας της σε ξενοδοχείο στο Μάλμε κόστισε 98.700 ευρώ.

Περίπου 30.000 ευρώ κόστισαν τα link για τις ζωντανές συνδέσεις στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, ενώ το booth από το οποίο εκφώνησαν τους ημιτελικούς και τον τελικό οι Ζερόμ Καλούτα και Θανάσης Αλευράς στοίχισε στην ΕΡΤ περίπου 12.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας μαζί με τη σύμβουλό του, Λίνα Παπαδάκη κόστισαν περίπου 3.000 ευρώ για τις δύο ημέρες που μετέβησαν στη Σουηδία για τον μουσικό διαγωνισμό. Συνολικά το ποσό φτάνει περίπου τις 350.000 ευρώ, απ' το οποίο βεβαίως ένα μέρος αναμένεται να καλυφθεί από χορηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Απασφάλισε" η Ναταλία Γερμανού για την Eurovision: «Δεν μπορώ να κλαφτώ, γιατί τα λεφτά μου τα πήρα πίσω σε κέρδη...»

Περικλής Κονδυλάτος για την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision: «Όταν μία κοπέλα έχει παραπανίσια κιλά...»

Μαρίνα Σάττι: Απαντάει για πρώτη φορά στα επικριτικά σχόλια μέσα απ' τη μουσική – Η «τάπα» και η αφιέρωση στον πατέρα της

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Μαρίνα Σάττι: «Όταν χασμουριέσαι και το παίρνεις πίσω επειδή σου έβαλαν χέρι, το κάνεις χειρότερο»

Eurovision 2024: Ο Joost Klein παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε την γροθιά του - Ποια η ποινή που επιβάλλεται στην Σουηδία

Έξαλλος ο Στέφανος Κωνσταντινίδης για την Eurovision: «Έπαθα σοκ! Ο ένας θώπευε τον άλλον! Να δω τον πρόλογο ενός soft πορν@;»

Γιώργος Τσαλίκης: Κόλαφος κατά της Μαρίνας Σάττι - «Το πρώτο post όταν πήγε στο διαγωνισμό ήταν πάνω στο κρεβάτι με τουρλωμένο τον πισινό και...»

Eurovision - Ο Ισραηλινός στιλίστας ξεσπά κατά της Σάττι και της Bambei: «Μου είπε "άι γ@@, μην με φωτογραφίζεις" και...»

Eurovision 2024 – Φαίη Σκορδά για Μαρίνα Σάττι: «Δεν χαζολόγησε, θεωρώ ότι η ΕΡΤ τη μάλωσε...»