Eurovision 2024 – Φαίη Σκορδά για Μαρίνα Σάττι: «Δεν χαζολόγησε, θεωρώ ότι η ΕΡΤ τη μάλωσε...»

Πώς σχολίασε την κίνησή της και τις δηλώσεις των χορευτών της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Eurovision 2024 – Φαίη Σκορδά για Μαρίνα Σάττι: «Δεν χαζολόγησε, θεωρώ ότι η ΕΡΤ τη μάλωσε...»

Την αλλαγή της στάσης της Μαρίνας Σάττι, από τα... χασμουρητά της συνέντευξης Τύπου απέναντι στο Ισραήλ, μέχρι τις δηλώσεις της στην επιστροφή της στην Ελλάδα από τη Eurovision που χαρακτήρισε «χαζομάρα» την εν λόγω κίνηση, σχολίασε η Φαίη Σκορδά μέσα από την εκπομπή της Fay's Time, το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Μαΐου.

«Να πούμε συγχαρητήρια αρχικά για την παρουσία της, γιατί εκείνη και η ομάδα της προσπάθησαν, άσχετα από το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι κανείς στην Ελλάδα δεν περίμενε να φέρει την πρωτιά η Μαρίνα Σάττι. Περιμέναμε ένα ωραίο σόου και βγήκε στην 11η θέση. Ο τελικός, όντως, ήταν καλύτερος από τις προηγούμενες φορές. Βέβαια αυτό με την καλλιτεχνική προσπάθεια της Μαρίνας Σάττι δεν έχει να κάνει με όλο το υπόλοιπο, τους χορευτές της που έκαναν κάποιες δηλώσεις», είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024 - Σαρμπέλ για Μαρίνα Σάττι: «Προσωπικά δεν θα το έκανα και έχω κολλητούς στην Παλαιστίνη που έχουν χάσει ανθρώπους»

«Έβλεπα μέσα στο Σαββατοκύριακο σάιτ που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και καλά κάνουν, που χειροκρότησαν την πολιτική της θέση. Εδώ το παίρνει πίσω. Τώρα, μπορεί να φοβήθηκε γιατί η ΕΡΤ της έσφιξε τη ζώνη… Δεν θεωρώ εγώ ότι είναι μία κοπέλα που χαζολογεί. Οι απαντήσεις που έδωσε στις δικές της ερωτήσεις μάς έδειξε ότι δεν χαζολογεί. Μαρίνα μου, είσαι ένα πολύ έξυπνο κορίτσι και ξέρεις πολύ καλά πώς να απαντήσεις. Άρα αυτό το χαζολόγημα μετά δεν το δεχόμαστε γιατί μόνη σου έδειξες ότι δεν είσαι ένα κορίτσι που πήγες εκεί και το μόνο που είχες να δείξεις ήταν ο χορός και το τραγούδι. Οι απαντήσεις της ήταν μελετημένες και από καρδιάς. Δεν θεωρώ ότι χαζολόγησε, αλλά ότι η ΕΡΤ τη μάλωσε» πρόσθεσε η Φαίη Σκορδά.

Το ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά για την δήλωση των χορευτών της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Η Φαίη Σκορδά εξέφρασε την άποψή της και για τη δήλωση που έκαναν οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι. «Εδώ ακούσαμε ότι "είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης". Αυτό δεν επιτρέπεται να ακούγεται. Δηλαδή η Δυτική Θράκη είναι κομμάτι των Τούρκων; Είναι πολύ ωραίο να έχεις κι άλλους συνεργάτες, αλλά το προκλητικό εδώ είναι λίγο νομίζω. Είναι αδιαπραγμάτευτο το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια του Fay's Time.

«Το τι βλέψεις έχει ο καθένας κι αν το κάνει για να εξυπηρετήσει ένα σκοπό ή επειδή δεν έχει ιδέα και έχει μεγαλώσει στην Γερμανία, δεν μας αφορά. Από τη στιγμή, όμως, που ήταν στην ελληνική αποστολή και κάνουν αυτές τις δηλώσεις… Εδώ ποιον εκπροσωπούν για κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο; Δεν έχει σχέση τι σχολιάζουν οι εκπομπές, εδώ έχει να κάνει με την ΕΡΤ και είναι πολύ σοβαρό, πρέπει να βγάλουν μία ανακοίνωση. Άρα, ακούμε από έναν συμμετέχοντα στην ελληνική αποστολή να λέει ότι είμαι από τη Δυτική Θράκη και Έλληνας Τούρκος», ανέφερε σε διαφορετικό σημείο της συζήτησης η Φαίη Σκορδά.