Πρίγκιπας Χάρι – Κόβει και επίσημα κάθε δεσμό με το παλάτι: Η κίνηση που προκάλεσε ερωτήματα

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/princeharryofengland
Instagram/princeharryofengland

Μία νέα εποχή φαίνεται να ξεκινάει και επίσημα για τον πρίγκιπα Χάρι, καθώς μετά από την ξεκάθαρη εναντίωση που έχει δείξει στο καθεστώς της βρετανικής μοναρχίας -κυρίως για τη στάση της οικογένειάς του απέναντι στη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ- προχώρησε σε μία νέα κίνηση. Κανείς ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει τη σημασία της, αλλά ούτε ο ίδιος έχει τοποθετηθεί σχετικά.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δήλωση που έκανε ο πρίγκιπας Χάρι από κοινού με την Μέγκαν Μαρκλ, ότι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, πλέον άφησε πίσω και την τελευταία ανάμνηση που έλεγε ότι κάποτε το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πατρίδα του. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ένα μέρος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», έλεγε χαρακτηριστικά. Ακόμα και αυτό άλλαξε, ωστόσο.

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο δυσάρεστος λόγος που δεν είπαν στον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ ότι η πριγκίπισσα έχει καρκίνο

Η κίνηση-ματ του πρίγκιπα Χάρι

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι ανανέωσε τα χαρτιά του, ώστε η «νέα χώρα/κράτος συνήθους διαμονής» του να είναι οι ΗΠΑ κι όχι η Μεγάλη Βρετανία. Η συγκεκριμένη κίνηση εγείρει πολλά ερωτήματα. Ένα από αυτά είναι αν ο πρίγκιπας Χάρι θεωρείται ακόμα Σύμβουλος της Επικρατείας, δηλαδή ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να αντικαταστήσουν τον Μονάρχη σε περίπτωση ανάγκης.

Η είδηση για την επίσημη χώρα κατοικίας του Χάρι έρχεται ένα μήνα μετά από εντολή ενός ομοσπονδιακού δικαστή προς το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να υποβάλει έγγραφα σχετικά με την επανεξέταση της βίζας του πρίγκιπα Χάρι. Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένα συντηρητικό think tank, μήνυσε το κυβερνητικό τμήμα για τη μη παραγωγή έγγραφων σχετικά με την ιθαγένεια του Χάρι βάσει του Νόμου Ελευθερίας Πληροφοριών. Το Ίδρυμα πιστεύει ότι ο Χάρι μπορεί να έχει πει ψέματα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών στην αίτησή του για βίζα. Θυμίζουμε πως στη βιογραφία του, είχε παραδεχτεί πως έχει κάνει ναρκωτικά.