Χάρης Δούκας: 2ο φάουλ μετά το σβήσιμο ονομάτων των Τεμπών - ''Λαϊκό'' δικαστήριο στο twitter για το διορισμό του γιου του Γιώργου Παπανδρέου

«Δεν σας άρεσε ο Ντορογιός και τώρα γουστάρετε με εγγονό Αντρέα;»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί το τελευταίο 24ωρο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας μετά την κίνηση συνεργείου καθαρισμού σβήνοντας τα ονόματα των 57 νεκρών από τα Τέμπη, που είχαν γραφτεί με κόκκινη μπογιά μπροστά από τη Βουλή.

Μετά το ξέσπασμα του κόσμου σχετικά με το πόσο γρήγορα κινητοποιήθηκε ο Δήμος αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα - δείχνοντας το σκληρό πρόσωπο του - ήρθε η απάντηση του Χάρη Δούκα και η δημόσια συγγνώμη του.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 29/2 μια νέα κίνηση του Δημάρχου Αθηναίων έμελλε να προκαλέσει ξανά την οργή του κόσμου και να κάνει μέσα σε λίγες ώρες το όνομά του trend στο twitter.

Αφορμή λοιπόν, στάθηκε η απόφαση του Χάρη Δούκα να διορίσει ως διευθύνοντα σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο τον εγγονό του Ανδρέα Παπανδρέου και γιο του πρώην Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου. Τα σχόλια στο twitter είναι πολλά και ως επί το πλείστων αρνητικά καταδικάζοντας το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας, που μας χαρακτηρίζει ως χώρα και δε λέει να διακοπεί.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ηχηρή απάντηση - Φοιτητές και μαθητές έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 νεκρών

Τα σχόλια στο twitter για τον διορισμό του γιου του Γιώργου Παπανδρέου από τον Χάρη Δούκα

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα για το σβήσιμο των ονομάτων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, λοιπόν, μετά το γεγονός αυτό, προχώρησε σε μία ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, εξηγώντας πως μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή και πως θα εισηγηθεί ώστε να δημιουργηθεί μνημείο προς τιμήν των νεκρών.

«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε στη λεζάντα: «Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη».

Δείτε επίσης: Ηχηρή απάντηση - Φοιτητές και μαθητές έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 νεκρών