Φώτης Σεργουλόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: «Πώς μπορεί η εκκλησία να παίζει πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα;»

Τα «καρφιά» του για τη σχέση της με το κράτος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φώτης Σεργουλόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: «Πώς μπορεί η εκκλησία να παίζει πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα;»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά, Πρωίαν σε Είδον, ήταν ο Κώστας Λασκαράτος. Ο δημοσιογράφος παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Influencers», αλλά στην πορεία της συζήτησης με τους οικοδεσπότες της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ, είπαν πολλά γύρω από τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, καθώς και για το νομοσχέδιο γύρω από τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, που έρχεται για ψήφιση στη βουλή.

Σε εκείνο το σημείο ο Φώτης Σεργουλόπουλος θέλησε να κάνει μία τοποθέτηση με πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες, παίρνοντας αφορμή και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος. «Πες σου σε παρακαλώ, τι φοβούνται οι βουλευτές; Φοβούνται το πολιτικό τους κόστος; Ότι, ας πούμε, μπορεί η εκκλησία να τους έχει βοηθήσει πολύ για να βγουν και τώρα της έχουν μια υποχρέωση;», είπε χαρακτηριστικά

Δείτε επίσης: Στέλιος Παρλιάρος: «Δεν ανακατεύομαι είναι πολύ προσωπικό...» - Όλη η αλήθεια για την σχέση του με Μπακοδήμου και Σεργουλόπουλο

Τα καρφιά του Φώτη Σεργουλόπουλου για τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους

Και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια υποχρέωση. Δηλαδή επειδή βγήκε και η εκκλησία και μίλησε, που δεν περιμένεις να πει και τίποτε άλλο. Δόγμα είναι, τι να σου κάνει; Το θέμα είναι ότι πολλοί βουλευτές επηρεάζονται από αυτό γιατί η εκκλησία, πολλές φορές, το ξέρουμε πολύ καλά, ειδικά στην επαρχία, έχει βοηθήσει τους βουλευτές να βγουν. Πώς μπορεί όμως να παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολούσε από την στιγμή που απασχολεί κάποιους ανθρώπους που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και σε άλλα θέματα, όπως οι δηλώσεις ορισμένων ιερέων ότι δεν θα βαφτίζουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς έτσι τίθεται ζήτημα νομιμοποίησης, με τον Κώστα Λασκαράτο πάντως να καταλήγει με μία παρατήρηση: «Είδαμε δύο όμορφα πράγματα στον δημόσιο διάλογο που γίνεται, το πρώτο ότι προφανώς έχει αλλάξει η κοινωνία μας, δεν είναι ίδια με πριν από 20 χρόνια, και δεύτερον πόσο δειλοί είναι κάποιοι άνθρωποι που εξέφρασαν με μανία τσιμεντωμένες θέσεις απέναντι σε κάποια μορφή οικογένειας και σήμερα κάνουν κωλοτούμπα, όχι επειδή έχουν εξελιχθεί ως προσωπικότητες, αλλά για να είναι αρεστοί σε μία κρατούσα κατάσταση».