«Του χρωσταώ τη ζωή μου...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Αλέκου Συσσοβίτη όταν σώθηκε απο βέβαιο πνιγμό

«Σε 32 μέτρα και έμεινα από οξυγόνο»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Του χρωσταώ τη ζωή μου...» -  Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Αλέκου Συσσοβίτη όταν σώθηκε απο βέβαιο πνιγμό

Καλεσμένος στην εκπομή Πρωίαν σε είδον, που προβάλλεται στην ΕΡΤ, βρέθηκε την Τρίτη 21/11, ο Αλέκος Συσσοβίτης. Ο ηθοποιός αφηγήθηκε μια συγκλονιστική ιστορία, την οποία ο κολλητός του φίλος τον έσωσε απο βέβαιο πνιγμό.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Αλέκου Συσσοβίτη

«Δεν είναι καθόλου φυλετικό αυτό, αλλά εμείς οι άντρες έχουμε μία τάση να ακουμπάμε πάρα πολύ στη φιλία. Έχω πέντε φίλους που πραγματικά μπορώ να πω ότι στις δύσκολες στιγμές θα είναι εκεί. Ήταν σε θέματα υγείας και ρίσκου μεγάλου» ανέφερε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

«Με τον κολλητό μου έχουμε κάνει κατάδυση σε 32 μέτρα και έμεινα από οξυγόνο. Στα 12 μέτρα σχεδόν πνιγόμουν. Λέγεται body breathing. Πηγαίνεις κοντά, παίρνεις τον αναπνευστήρα και εισπνέεις. Όμως, επειδή δεν είχα αέρα, έπαιρνα τα νερά. Ανέβηκα και πνιγόμουν.»

«Αν δεν είχε την ανάλογη ψυχραιμία, αυτός με μία ανάσα κι εγώ με τρεις και ήταν σε πανικό, θα πνιγόμασταν κι οι δύο. Ήμασταν σε 32 μέτρα βάθος. Εκεί καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάτι ανώτερο από εσένα και τον άλλον κι από αυτό είμαστε εξαρτημένοι, την αλληλεγγύη. Θα έλεγα ότι του χρωστώ τη ζωή μου» εξομολογήθηκε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Τι αποκάλυψε για τις κρίσεις πανικού

Στην εκπομπή , Γεια σου έκατσε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/10) ο Αλέκος Συσσοβίτης είχε αναφέρει: «Έχω πάθει μια φορά πραγματικά κρίση πανικού. Ναι, έχω πάθει και πραγματικά ήταν η μόνη στιγμή στη ζωή μου που δεν είχα κανέναν έλεγχο. Έλεγα ότι τώρα, μα τώρα, θα πεθάνω. Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά ήταν τέτοιος ο τρόμος που δεν μπορούσα ελέγξω τα μέσα μου.

Ενώ ήμουν νοήμων και είχα τη λογική μου, δεν μπορούσε η λογική να επιβάλλει αυτό το συναίσθημα το οποίο και είχε κατακλύσει τον οργανισμό μου. Ήταν μικρής κλίμακας αλλά το θυμάμαι σαν τώρα.Το άφησα να περάσει. Θα ήταν μια περίοδος που κάτι σημαντικό θα συνέβαινε στη ζωή μου και δεν μπροούσα να το κατανοήσω.

Γιατί αυτά ουσιαστικά πηγάζουν από το υποσυνείδητο οπότε για κάποιο λόγο ο οργανισμός σε πληροφορεί για κάτι που έρχεται. Έμεινα μέσα στον χρόνο και το άφησα και ξεφούσκωσε».