«Αντί για συλλυπητήρια, θέλω...» - ''Έσπασε'' η φωνή της Ρένας Δουρού για το θάνατο της μητέρας της

Ο μεγάλος θαυμασμός στο πρόσωπό της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Αντί για συλλυπητήρια, θέλω...» - ''Έσπασε'' η φωνή της Ρένας Δουρού για το θάνατο της μητέρας της

Την Παρασκευή (29/9) η Ρένα Δούρου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο να κάνει έναν πρόλογο τονίζοντας, πως ήταν προγραμματισμένη για πιο νωρίς η τηλεοπτική τους αυτή συνάντηση.

Ο λόγος λοιπόν, που η Ρένα Δούρου ακύρωσε το ραντεβού τους ήταν η απώλεια της μητέρας της, που έφυγε από τη ζωή με το Νίκο Ευαγγελάτο να της εύχεται συλλυπητήρια και δημόσια.

Η Ρένα Δούρου τόνισε, πως αντί για συλλυπητήρια θα ήθελε να μοιάσει στη μητέρα της και στο έργο, που έκανε με τη συγκίνηση στη φωνή της, όσο αναφερόταν στη μητέρα της να είναι εμφανής.

Δείτε επίσης: «Θεωρείτε ότι είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω;» - Αμηχανία στο πλατό του ΑΝΤ1 με Νίκο Χατζηνικολάου και Ρένα Δούρου

Η συγκίνηση της Ρένας Δούρου για την απώλεια της μητέρας της

«Κύριε Ευαγγελάτο, όλοι και όλες γνωρίζουν ότι το να χάσεις τη μητέρα σου, είναι κάτι που δε το μοιράζεσαι, ούτε το πένθος και τη λύπη. Άρα αντί για συλλυπητήρια, θέλω να μου ευχηθείτε να της έχω μοιάσει έστω και λίγο. Ήταν μια πάρα πολύ δυνατή γυναίκα. Ήταν μια γυναίκα της προσφοράς. Ήταν μία γυναίκα, που άπλωνε τις φτερούγες της, όχι σε μας και στους ξένους, σε όσους την είχαν ανάγκη. Θέλω να μου εύχεστε να της έχω μοιάσει για να έχω αυτά τα χαρακτηριστικά μέσα μου», είπε η Ρένα Δούρου.

Το βιογραφικό της

Η Ειρήνη (Ρένα) Δούρου (Αιγάλεω, 7 Οκτωβρίου 1974), είναι Ελληνίδα πολιτικός, εκλεγμένη βουλευτής Β΄2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην περιφερειάρχης Αττικής (2014-2019).

Γεννήθηκε το 1974 στο Αιγάλεω Αττικής και είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (μέσω υποτροφίας) στις Πολιτικές Επιστήμες. Τον Ιούλιο του 2018, το Πανεπιστήμιο του Έσεξ την αναγόρευσε σε επίτιμη Διδάκτορα.Μεταξύ άλλων, υπήρξε συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων.

Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Ομιλεί τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά. Έχει γράψει το βιβλίο Η Απόλαυση του Εθνικισμού (2007), ενώ έχει συμπράξει σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με ζητήματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής.Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μια κουβέντα με τον Γλέζο και το 2019 το Πέντε ομιλίες για το ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων και τα δύο από τις εκδόσεις Λιβάνη. Αρθρογραφεί στον Τύπο. Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Πηγή: Wikipedia