Αθανασίου, Μπιμπίλας και πολλοί ακόμη - Ποιοι επώνυμοι θα συμμετέχουν στις φετινές εκλογές και με ποια κόμματα

Πολλά τα γνωστά ονόματα φέτος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Οι εκλογές της 21ης Μαϊου πλησιάζουν και η "μάχη" των κομμάτων έχει ξεκινήσει για αυτό και έχουν ήδη στραφεί, όπως κάθε φορά, σε αρκετούς επώνυμους Έλληνες για να τους συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους.

Ανάμεσα σε αυτούς, όπως είδαμε, βρίσκονται και αρκετοί ηθοποιοί, όπως για παράδειγμα ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Μάριος Αθανασίου.

Ποιοι επώνυμοι θα συμμετέχουν στις φετινές εκλογές και με ποια κόμματα

Νέα Δημοκρατία

Στα ψηφοδέλτια συμπεριλήφθηκαν ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, αμφότεροι στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Με τη ΝΔ θα είναι ξανά υποψήφια η Νόνη Δούνια, η οποία είναι ήδη βουλευτής Α’ Πειραιώς.

ΣΥΡΙΖΑ

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο μουσικός Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, που ήταν μέλος του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια» και θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπως και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου ο οποίος κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

ΠΑΣΟΚ

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, τον οποίο γνωρίσαμε από το «Φως στο Τούνελ» θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Διονύσης Τσακνής θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, όπως και ο Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός ως «Dj Rico», σύζυγός της Κατερίνα Στικούδη και υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ και οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου στην Ανατολική Αττική (ήδη βουλευτής του κόμματος εκεί), Λίλα Καφαντάρη στην Κορινθία και Παύλος Ορκόπουλος στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Πλεύση Ελευθερίας

Υποψήφιος στις εκλογές 2023 και ο Σπύρος Μπιμπίλας με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του εδώ και καιρό.