Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία, στεναχωριέμαι για την χώρα μου»

«Λένε ότι ο Θεός έφτιαξε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ και ήθελα να πω "ήσουν κρυμμένος πίσω από μία φραουλιά και το είδες;"»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία, στεναχωριέμαι για την χώρα μου»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει μιλήσει πολλές φορές για την σεξουαλικότητά του, καθώς είναι κάτι που θεωρεί πως βοηθάει και τον ίδιο, αλλά και συνανθρώπους του που μπορεί να θέλουν να μιλήσουν γι' αυτό και να μην μπορούν ή να το έχουν κάνει και να μην βρίσκουν την αποδοχή που αναζητούν.

Μίλησε, όμως, για μία ακόμη φορά για την ομοφυλοφιλία σε μία ομιλία που έκανε, η οποία παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής 31/3 στην εκπομπή του Super Κατερίνα και προσπάθησε να αντικρούσει όλα τα επιχειρήματα που του λένε σχετικά με το γεγονός πως το να αρέσει κάποιον το ίδιο φύλο είναι αρρώστια και ανωμαλία (δείτε εδώ την εξομολόγησή του για τις σχέσεις που έχει κάνει και τον έρωτα στα 50 του).

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη για την ομοφυλοφιλία

«Οι στρέιτ λένε για το τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους, πολύ ξεκάθαρα. Σου λένε και τι ώρα γίνεται. Και έχουμε μεγαλώσει με το τι κάνουν οι στρέιτ στο κρεβάτι τους. Άρα λέω ότι η διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουν. Εμείς, λοιπόν, χρειάζεται να εξηγήσουμε. Γιατί τόσα χρόνια, αν δεν εξηγήσουμε εμείς κάνοντας coming out, θα το εξηγήσουν οι στρέιτ, όπως κάνουν 2000 χρόνια τώρα και δεν τα πήγαν πολύ καλά.

Είπαν ότι η σεξουαλικότητά μας είναι θανάσιμο αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, ανωμαλία, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία, έχει ειπωθεί και αυτό, πιστέψτε με. Θα πάμε στην κόλαση, εννοείται. Και λες επειδή δεν το έχουν εξηγήσει και πολύ καλά, μήπως να το πούμε κάπως καλύτερα. Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία. Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Η πρώτη αναφορά υπάρχει σε μία αποστολική επιγραφή που στάλθηκε στους Ρωμαίους, δηλαδή δεν το έστειλαν καν σε εμάς το γράμμα, πήγαινε στη Ρώμη. Οι Κορίνθιοι πρέπει να προσέχουν από όσο ξέρω, αλλά επιστολή προς Σερραίους εγώ δεν...

Αν τα εξηγήσουμε τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα. Και γι' αυτό ακριβώς μιλάω. Στην αρχή πίστευα ότι μιλούσα για να αισθανθώ εγώ καλύτερα. Και αισθάνομαι καλύτερα. Μετά πίστευα ότι μιλούσα γιατί θα βοηθούσα κόσμο. Και βοηθάω κόσμο, το ξέρω. Οπότε βλέπω ακραία, άσχημα, φρικτά ομοφοβικά σχόλια που γίνονται για μένα κάθε φορά που μιλάω, δεν στεναχωριέμαι για μένα. Είμαι παγερά αδιάφορος, δεν με πληγώνει καθόλου. Ξέρεις γιατί στεναχωριέμαι; Στεναχωριέμαι για την χώρα μου. νιώθω ότι καθρεφτίζεται μία αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Αυτό με στεναχωρεί επειδή την αγαπώ πολύ.

Γιατί πάλι το επιχείρημα είναι ότι ο Θεός έφτιαξε την Εύα και τον Αδάμ και έφτιαξε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ και ήθελα να του πω "ήσουν κρυμμένος πίσω από μία φραουλιά και το είδες;"», είπε χαρακτηριστικά.