«Τον κόλλησα στον τοίχο και πήγα να τον βαρέσω» - Σοκάρει πασίγνωστος ηθοποιός με το σκηνικό βίας που έζησε στο θέατρο

Πρωταγωνιστής εκείνος και ένας σκηνοθέτης

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Τον κόλλησα στον τοίχο και πήγα να τον βαρέσω» - Σοκάρει πασίγνωστος ηθοποιός με το σκηνικό βίας που έζησε στο θέατρο

Με αφορμή τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάματος, η εκπομπή «Πρωινό» συνάντησε τον γνωστό ηθοποιό Μάριο Ιορδάνου και του ζήτησε μια δήλωση επί του θέματος. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει δεχτεί περιστατικά βίας και συγκεκριμένα λεκτικής, ωστόσο τα αντιμετώπισε ακαριαία, βάζοντάς τους στη θέση τους.

Ο ηθοποιός έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν σε αυτό το περιστατικό αποκαλύπτοντας ότι συνέβη όταν έγινε νέος, ωστόσο είχε το σθένος να το σταματήσει. Μάλιστα αποκάλυψε ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν τότε θα αντιδρούσε με πολύ άσχημο τρόπο(δείτε εδώ).

Η αναφορά του Μάριου Ιορδάνου στο περιστατικό λεκτικής βίας στο θέατρο

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχει τύχει να με φέρουν σκηνοθέτες σε δύσκολη θέση. Αλλά τον έναν τον πήρα, τον κόλλησα στον τοίχο και τελείωσε. Θέλω ανθρώπους που να μπορώ να συνεννοούμαι. Λένε πως η εξουσία θα σε αλλάξει και θα σε κάνει χειρότερο… Όχι, δεν ισχύει αυτό! Η εξουσία σού βγάζει τον πραγματικό σου εαυτό».

«Επειδή πάντα είχα αφεντικό τον εαυτό μου, δεν δεχόμουν ποτέ τέτοιες συμπεριφορές. Και δεν δέχομαι από κανέναν. Λεκτική ήταν σε μένα η επίθεση αλλά τους άγγιξα εγώ! Τον έναν τον κόλλησα στον τοίχο και πήγα να τον βαρέσω. Δεν δέχομαι τέτοιες συμπεριφορές».

«Δεν ήθελα να κάνω καταγγελία και δεν είχα λόγο για να κάνω. Τον έβαλα στη θέση μου. Συνέχισα τη συνεργασία μαζί του και με έβλεπε και έστριβε γωνία. Και όχι μόνο μια φορά, μου έχει συμβεί επανειλλημένως. Είτε είμαι 2 μέτρα είτε ήμουν 1,50, δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αν κάποιος τολμήσει να με αγγίξει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη φάει τη σφαλιάρα του και θα την αξίζει» συμπλήρωσε ο Μάριος Ιορδάνου στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1.

Η αντίδραση του στις αρνητικές κριτικές

Μετά από την συγκλονιστική εξομολόγησή του, το πρωί της Πέμπτης 30/12 ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Love it» όπου μίλησαν για τις αρνητικές κριτικές για την ταινία «Black Bachelor».

«Εγώ δεν στεναχωριέμαι ποτέ και με τίποτα. Πριν από λίγο καιρό πήγα να πεθάνω, πήγα στο θάνατο και γύρισα. Τι να μου πουν οι απόψεις οι καλές, οι κακές, οι μέτριες, οι αποθεωτικές. Δεν μου λέει τίποτα αυτό. Εγώ έζησα μια αφυπνιστική εμπειρία. Γράφονται απόψεις παντού και για όλους.

Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον εαυτό σου από την άποψη που έχουν οι άλλοι για σένα. Γιατί έτσι τους παραδίδεις την ελευθερία σου. Κι εγώ δεν παραδίδω την ελευθερία μου σε κανέναν κερατά. Την ελευθερία μου την έχω και τη φυλώ σαν κόρη οφθαλμού. Γιατί θέλω να είμαι ελεύθερος», είπε ο Μάριος Ιορδάνου.

Η Σοφία Καζαντζιάν είπε από την πλευρά της: «Ο κάθε άνθρωπος για να κατακτήσει την προσωπική του ελευθερία διανύει μια πορεία στη ζωή του και είναι κάτι που δεν σταματάει ποτέ, παλεύεις μια ζωή. Οπότε, δεν μπορείς να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια των άλλων.

Δεν ήταν στοχευμένη αρνητική κριτική, ήταν ένα άστοχο σχόλιο που ενέπλεκε το κινηματογράφο με τον κορωνοϊό. Σε μια πανδημία που μετράμε θανάτους και διασωληνώσεις είναι κακό χιούμορ. Κι εμείς επειδή κάνουμε χιούμορ στην ταινία, δεν ήταν ένα χιούμορ που εμάς μας ταιριάζει».