Αντάλλαζαν για σαράντα χρόνια ερωτικά γράμματα - Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Σωτήρη Μουστάκα

Η σχέση του με τη σύζυγό του και την κόρη τους

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Αντάλλαζαν για σαράντα χρόνια ερωτικά γράμματα - Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Σωτήρη Μουστάκα

Με αφορμή τα 25 χρόνια που συμπλήρωσε στις 4 Ιουνίου ο κορυφαίος Σωτήρης Μουστάκας από τότε που έφυγε από τη ζωή, η εκπομπή Ελένη (δείτε εδώ πότε σταματάει για καλοκαίρι) θέλησε να κάνει ένα αφιέρωμα, μια αναδρομή στην ζωή και στην καριέρα του, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων άγνωστες πτυχές της.

Η ζωή του Σωτήρη Μουσάκα

Παρακολουθώντας τον μέσα από τις ταινίες του, και ιδίως τις επιθεωρήσεις τουθα νόμιζε πως είναι ένας αστείος τύπος, εξωστρεφής, πολύ κοινωνικός, «έξω καρδιά», όμως ο Σωτήρης Μουστάκας στην πραγματικότητα ήταν ένας εσωστρεφής άνθρωπος, ιδιαίτερα σοβαρός με πολύ καυστικό και ιδιαίτερο χιούμορ και πρότυπο οικογενειάρχη.

«Ένας μπαμπάς και σύζυγος “ομπρέλα”», όπως τον έλεγε η κόρη του, επίσης ηθοποιός, Αλεξία Μουστάκα.

Χαρακτηριστική ήταν η σχέση που είχε με τη σύζυγό του, Μαρία Μπονέλου, που από τότε που γνωρίστηκαν αντάλλασσαν για περίπου τέσσερις δεκαετίες ερωτικά ραβασάκια και ποιήματα.

Η ολιγόλεπτη εμφάνιση του ηθοποιού, στον φημισμένο «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη, τον έφερε υποψήφιο για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, αλλά θα κοπεί τελικά από την υποψηφιότητα, εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου εμφάνισής του, γιατί σύμφωνα με τα κριτήρια της ακαδημίας έπρεπε να παίξει ακόμη δύο λεπτά.

«Είμαι αληθινός σε αυτό που κάνω, χωρίς τερτίπια και ο κόσμος αυτό το νιώθει» έλεγε...

«Τέτοιος έρωτας δεν...»

Η Αλεξία Μουστάκα έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@Star», με αφορμή τη συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Σινέ» και μίλησε για όλους και για όλα. Η κόρη του αείμνηστου Σωτήρη Μουστάκα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πατέρα της, στην ευκολία με την οποία ερωτευόταν τους ηθοποιούς τους κινηματογράφου αλλά και στην κίνηση που τη γέμισε αισιοδοξία κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Για τον Σωτήρη Μουστάκα μίλησε πρόσφατα και ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης, αποκαλύπτοντας διάφορες άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του.

«Από τη μία είναι δύσκολο, από την άλλη είμαι τόσο υπερήφανη που έχω αυτό το όνομα που δε μπορώ να πω ότι με πειράζει. Προσπάθησα και προσπαθώ μόνη μου να κάνω ό,τι μπορώ. Έτσι πρέπει να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά η Αλεξία Μουστάκα και πρόσθεσε:

«Ερωτευόμουν χορευτές και χορεύτριες, όταν ήμουν μικρή. Θυμάμαι μου άρεσε πολύ ο Λάκης Κομνηνός. Θυμάμαι, είχε κάνει ένα πάρτι η μητέρα μου και είχε έρθει. Ανοίγω την πόρτα και βλέπω έναν άντρα πολύ ψηλό και πανέμορφο. Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Μου είχε κάνει εντύπωση» συνέχισε η Αλεξία Μουστάκα.

Η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, μιλώντας για την υιοθεσία ενός αδέσποτου. «Έκανα το πιο ωραίο πράγμα, που θα μπορούσα να κάνω. Βρήκα ένα σκυλάκι, ο έρωτάς μου. Είχα να πάρω σκυλάκι από τότε που έφυγαν οι γονείς μου. Με έκανε να νιώσω άλλος άνθρωπος. Το έχω έναν χρόνο και τέτοιος έρωτας δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια