Eurovision 2022: Οι τελευταίες αλλαγές πριν εμφανιστεί στη σκηνή του Pala Olimpico η Αμάντα Γεωργιάδη

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Οι τελευταίες αλλαγές πριν εμφανιστεί στη σκηνή του Pala Olimpico η Αμάντα Γεωργιάδη

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision έχει ξεκινήσει και η ελληνική συμμετοχή «τρέχει πυρετωδώς» για να βγάλει το άρτιο αποτέλεσμα που έχει οραματιστεί, υπό τις εντολές του Φωκά Ευαγγελινού. Ωστόσο για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα έκαναν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στην 15η θέση και μέχρι στιγμής τα στοιχήματα τη θέλουν να έχει εύκολη πρόκριση στον τελικό της Eurovision. (Δείτε εδώ ποια θέση της δίνουν οι στοιχηματικές)

Σύμφωνα με την «Super Κατερίνα» και το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στις πρόβες της ελληνικής συμμετοχής υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα που όμως ξεπεράστηκαν.

Οι αλλαγές της ελληνικής συμμετοχής

  • Οι καρέκλες «λιώνουν» γρήγορα με το… χρώμα. Στις προηγούμενες πρόβες αυτό το εφέ καθυστερούσε, με αποτέλεσμα να φαίνεται κουραστικό
  • Οι σκιές (αναμνήσεις) της Αμάντας. Στην πρώτη πρόβα, δεν βλέπαμε καθόλου τα χορευτικά, ωστόσο τώρα η τηλεσκηνοθεσία «βοήθησε» να φαίνονται εναλλάξ, τη μία στο αριστερό μέρος της οθόνης και την άλλη στο δεξί.
  • Η εναλλαγή φωτισμού στα κοντινά πλάνα διορθώθηκε κι έγινε πιο γρήγορη

Ο Alexander Rybak στηρίζει την Αμάντα Γεωργιάδη: Τι συνδέει τους δύο τραγουδιστές;

Ο 66ος Διαγωνισμός της Eurovision κάνει πρεμιέρα σε λίγες ώρες με τον α΄ ημιτελικό να πραγματοποιείται στο Pala Olimpico και τις χώρες να διαγωνίζονται για να κερδίσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο Τελικό. Ανάμεσα σε αυτές και η Αμάντα Γεωργιάδη, που θα τραγουδά «Die Together», πάνω σε μια minimal σκηνή.

Φυσικά το τραγούδι έχει καταπλήξει κρητικούς και fans, αλλά και παλιούς νικητές της Eurovision, ανάμεσα σε αυτούς ο Alexander Rybak, ο οποίος κέρδισε τον διαγωνισμό, το 2009 με το τραγούδι «Fairytale».

Ο γνωστός Σκανδιναβός τραγουδιστής μάλιστα ανέβασε ένα βίντεο στο Tik Tok όπου συνδυάζει την μελωδία του «Die Together» με το νικηφόρο «Fairytale» και μάλιστα τονίζει πως ταιριάζουν πολύ τα δύο αυτά μεταξύ τους. Ο Alexander δηλώνει επίσης ότι το τραγούδι της Αμάντα είναι ένα από τα αγαπημένα του, του Διαγωνισμού.

Ωστόσο δεν είναι περίεργο που δηλώνει την συμπαράστασή του στην Αμάντα, καθώς τους ενώνει η κοινή τους καταγωγή, αλλά και ο λόγος που εμπνεύστηκαν τα τραγούδια τους - οι πρώην τους.