"Η ευθανασία είναι..." - Η αποκάλυψη του Αλέν Ντελόν για το πώς θέλει να πεθάνει

Αυτή τη μέθοδο έχει επιλέξει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο Αλέν Ντελόν αποφάσισε να δώσει τέλος στην καριέρα του το 2017 στην ηλικία των 62. Δυστυχώς, δύο χρόνια αργότερα υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο και από τότε, αν και έχει αναρρώσει σε σημαντικό βαθμό, περπατά με κρατώντας πάντα ένα μπαστούνι.

Εξαιτίας, λοιπόν, και της ηλικίας του, αλλά και του άτυχου περιστατικού που βίωσε έχει μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία του να δώσει τέλος στη ζωή του κάνοντας ευθανασία σε νοσοκομείο στην Ελβετία (δείτε εδώ 10 διάσημους που διάλεξαν επίσης την ευθανασία), κάτι το οποίο σέβεται απόλυτα και ο γιος του Άντονι που επιθυμεί να βρίσκεται στο πλευρό του εκείνη την στιγμή.

Η επιθυμία του Αλέν Ντελόν για ευθανασία

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός έχει δηλώσει: «Το να γερνάς είναι χάλια», ενώ σε αλλή συνέντευξη του αναφέρει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις κάτω. Δεν είναι καθόλου αστείο…».

Με αποτέλεσμα να απαντήσει για την ευθανασία λέγοντας: «Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και μετά από ένα χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα και ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο, χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο, συσκευές, ενέσεις και τα υπόλοιπα».

Ο γιος του εξήγησε αναλυτικά πως ο πατέρας του είναι πιθανό να οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τη δύσκολη εμπειρία που είχε με τον θάνατο της μητέρας του, Νάταλι Ντελόν. Η Νάταλι Ντελόν πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας το 2021, χωρίς να μπορέσει να υποβληθεί σε ευθανασία, όπως επιθυμούσε και εκείνη.

«Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο, που έζησε τη ζωή της», είπε ο Άντονι Ντελόν στο RTL.

«Ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα», εξηγεί, τονίζοντας πως η νομοθεσία στη Γαλλία δεν επιτρέπει την ευθανασία και συνέχισε ο Άντονι: «Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να τη δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό».

Λίγα Λόγια για τη ζωή του ηθοποιού

Ο Αλέν Ντελόν γεννήθηκε το 1935 με καταγωγή από την Γαλλία. Η πορεία του στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1957, αλλά η πρώτη του επιτυχημένη εμφάνιση ήταν το 1960 στο έργο "Γυμνοί στον Ήλιο".

Έκτοτε έχει παίξει και έχει πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλές ταινίες, γι' αυτό και η απουσία του από τον χώρο του θεάματος έχει στοιχήσει και στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες του κινηματογράφου με τους οποίου έχει συνεργαστεί.