Μαρία Ματσούκα: Συγκίνησε το Instagram με την εξομολόγησή της για την πρόωρη γέννηση του γιου της

«Όταν έκλαιγα έξω από την θερμοκοιτίδα και...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαρία Ματσούκα: Συγκίνησε το Instagram με την εξομολόγησή της για την πρόωρη γέννηση του γιου της

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα προωρότητας η Μαρία Ματσούκα δεν δίστασε να αποκαλύψει πως το μωράκι της ήρθε στον κόσμο 20 ημέρες νωρίτερα καθώς πριν από λίγους μήνες η ίδια έγινε για πρώτη φορά μητέρα.

Μάλιστα, η ίδια είναι αρκετά ενεργή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Έτσι τα λόγια στην ανάστησή της είναι άκρως συγκινητικά καθώς περιέγραψε χαρακτηριστικά το πως έζησε εκείνη αυτές τις ημέρες.

Η ανάρτηση της Μαρίας Ματσούκα

«Παγκόσμια ημέρα προωρότητας σήμερα… Όταν ήρθες 20 μέρες νωρίτερα. Αχ αυτές οι πρώτες μέρες που δεν μπορούσα να σε έχω στην αγκαλιά μου… Αχ αυτές οι πρώτες νύχτες που δεν μπορούσα να σε νανουρίζω… Αχ αυτές οι στιγμές που αγωνιούσα για να έρθει η ώρα του επισκεπτηρίου…

Όταν έκλαιγα έξω από την θερμοκοιτίδα και έκλαιγες και εσύ και κλαίγαμε μαζί αγάπη μου… Όταν μετρούσαμε το βάρος σου, κάθε γραμμάριο, για να σε πάρω κοντά μου και να σε ακουμπήσω πάνω στην καρδιά μου.

Πέρασε και όλα είναι μαγικά ευλογημένα και υπέροχα. Μανούλες που περιμένετε να σας ανοίξει η πόρτα για να αντικρίσετε τα βρεφάκια σας να ξέρετε… θα περάσει και όλα θα πάνε καλά!».

«Στην 9η εβδομάδα έμαθα ότι έχω διαβήτη κύησης και φοβήθηκα πάρα πολύ»

Η Μαρία Ματσούκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Open «Familiar» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον διαβήτη κύησης που αντιμετώπισε, γεγονός που την έκανε «στρατιώτη». Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Στην 9η εβδομάδα έμαθα ότι έχω διαβήτη κύησης και φοβήθηκα πάρα πολύ για το μωρό μου αλλά εκ των υστέρων για την υγεία μου. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω προσέξει τόσο τη διατροφή μου και την άσκησή μου. Και τι δεν έκανα! Η Μήτση (σ.σ. η αδελφή της, Δήμητρα Ματσούκα) – Μήτση τη λέω εγώ- με στήριξε.

Περπατούσα κάθε μέρα 5-6 χιλιόμετρα. Αυτό με έκανε πιο ήρεμη. Η γέννα ήρθε 20 μέρες νωρίτερα, κατέβηκε ο μπέμπης από το περπάτημα. Έλεγα αρχικά να φτάσει το μωρό τους τρεις μήνες.

Έχοντας κάνει όλα αυτά με τη διατροφή και το περπάτημα ένιωσα ότι αν ξεκινήσω να το μοιράζομαι στα σόσιαλ -επειδή τα σόσιαλ είναι λίγο εθιστικά- θα ανέβαζα πολλές φωτογραφίες και εγώ ήθελα να το ζήσω. Στην αρχή έλεγα να κάνουμε γρήγορα παιδί. Αναθεώρησα. Θα περάσουν δυο χρόνια και με το καλό θα του κάνουμε αδελφάκι.».