"The Sandwich Method": Το πιο viral styling του φετινού φθινοπώρου

Ένας διασκεδαστικός κανόνας της μόδας που θα σε ενθουσιάσει

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ένα viral βίντεο που δημοσίευσε η στυλίστρια Lydia Tomlinson παρουσιάζει το "The Sandwitch Method", μια μέδοδο στο styling που λειτουργεί ακριβώς όπως η παρασκευή ενός σάντουιτς. "Αν σκέφτεστε ένα σάντουιτς, έχει το ψωμί πάνω και κάτω και κάτι διαφορετικό στη μέση, μια γέμιση, δηλαδή", εξηγεί η Tomlinson στην πρώτη της ανάρτηση.

"Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Και, οι ίδιοι κανόνες μπορούν να εφαρμοστούν και στα looks σας", συμπληρώνει.

"The Sandwich Method": Το πιο viral styling του φετινού φθινοπώρου

Βασικά, μιλάμε για την εξισορρόπηση ενός κομματιού στο κάτω μισό του look με ένα άλλο στο επάνω μέρος και την προσθήκη ενός αντίθετου στη μέση. Όπως δείχνει η Tomlinson, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χρώμα, υφή υφάσματος ή αναλογίες.

Στο πρώτο της παράδειγμα, δείχνει πώς οι ογκώδεις μαύρες μπότες που φοριούνται με ανοιχτόχρωμο τζιν και ένα λευκό πουλόβερ μπορούν να φαίνονται έντονα στο κάτω μέρος. Αλλά με την απλή προσθήκη ενός μαύρου κασκόλ ή ζώνης, το ντύσιμο γίνεται πολύ πιο ισορροπημένο.


"Το κλειδί είναι να φέρεις λίγο από το χρώμα των παπουτσιών σου στην κορυφή του ντυσίματος σου, για να δημιουργήσεις αυτή την ισορροπία. Ένας άλλος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι μέσα από παλτό και σακάκια".

Ομοίως, τα ογκώδη πανωφόρια δεν συνδυάζονται καλά με τζιν παντελόνια με λεπτή εφαρμογή και κομψές μπαλαρίνες. Αντίθετα, προτείνει να τα συνδυάσουμε με ένα πιο "δυνατό" παπούτσι, όπως μια ψηλή μπότα. Σε αυτήν την περίπτωση, το "ψωμί" είναι το σακάκι και οι μπότες και η γέμιση στο σάντουιτς είναι το στενό τζιν.


Τέλος, η Tomlinson μιλάει για το πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη μέθοδο του σάντουιτς όταν συνδυάζουμε ογκώδη κομμάτια.

"Το στενό τζιν κάνει το πουλόβερ να αισθάνεται βαρύ και μειώνει το κολακευτικό σχήμα στη μέση που έχουμε δημιουργήσει με τη ζώνη. Για να τονιστεί η σιλουέτα και να εξισορροπηθούν οι ογκώδεις ώμοι, ένα ελαφρώς φαρδύ παντελόνι είναι πιο κολακευτικό".

Δες παραδείγματα από το street style