Αυτό είναι το κομψό (και βολικό) φόρεμα που θα φορέσεις το φθινόπωρο όταν δεν ξέρεις τι να βάλεις

Γνωστό από τα παλιά, επιστρέφει δυναμικά στις τάσεις της νέας σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Αν υπάρχει μια τάση που δεν φανταζόμασταν ότι θα ξαναβρίσκαμε μπροστά μας το φθινόπωρο του 2024, είναι αυτό το κομψό και βολικό φόρεμα, που θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση των συνδυασμών, ειδικά τις μέρες που δεν ξέρουμε τι θα φορέσουμε.

Πολλές σίγουρα το θυμούνται ως "σχολική στολή", άλλες ως party dress, που στα 90s ήταν κυριολεκτικά η μανία των μαμάδων της εποχής, που το έκαναν δώρο στις κόρες τους όταν είχαν γενέθλια.

μαύρο ριγέ pinafore φόρεμα
Photo by Daniele Venturelli WireImage/Getty Images/Ideal Image

Έτσι, μόλις το είδαμε να προσγειώνεται στο Lido, για το Φεστιβάλ Βενετίας 2024, φορεμένο από την ηθοποιό Marisa Abela (που έχει τον ρόλο της Amy Winehouse στην ταινία "Back to Black"), αμέσως σκεφτήκαμε ότι είναι η ανερχόμενη τάση του φθινοπώρου.

Αυτό είναι το κομψό (και βολικό) φόρεμα που θα φορέσεις το φθινόπωρο όταν δεν ξέρεις τι να βάλεις

μαύρο pinafore φόρεμα
Photo by Daniel Zuchnik/Getty Images/Ideal Image

Ένα σικάτο και βολικό στο styling φόρεμα κάνει δυναμικό comeback φέτος το φθινόπωρο και ακούει στο όνομα pinafore dress. Πρόκειται για ένα κομμάτι που θυμίζει "σχολική ποδιά", χωρίς μανίκια, συνήθως σε Α γραμμή και κοντό μήκος, που είναι το πιο βολικό ρούχο για να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές της θερμοκρασίας, αφού φοριέται το ίδιο καλά σκέτο αλλά και συνδυασμένο με T-shirt, πουκάμισο ή λεπτό ζιβάγκο από μέσα.

δερμάτινο pinafore dress
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Το pinafore φόρεμα είναι μακράν η κατάλληλη λύση στις καιρικές μεταβολές του φθινοπώρου, ενώ είναι τόσο πρακτικό όσο και η ποδιά, από την οποία δανείζεται την άριστη εφαρμογή, αλλά σε πιο σικάτη εκδοχή, γιατί κυκλοφορεί σε φίνα υφάσματα, όπως τουίντ, μπουκλέ ή ριγέ μάλλινο, αλλά και τζιν ή δερμάτινο, με πιο μοντέρνο στυλ.

Ένα φόρεμα, πολλοί συνδυασμοί

Το pinafore φόρεμα μπορεί να φορεθεί σχεδόν με τα πάντα από μέσα, παίζοντας με τα μοτίβα, τα σχέδια και τα υλικά. Με βαμβακερή ποπλίνα για κλασικό ή "ακαδημαϊκό" εφέ, με ζιβάγκο για επανάληψη του ρετρό στυλ και με διαφάνεια για το βράδυ, ενώ με μια μπλούζα με βολάν, θα αναδημιουργήσεις το chic boho style.

κοτλέ μπεζ pinafore dress
Photo by Valentina Frugiuele/Getty Images/Ideal Image

Αυτό το φθινόπωρο παραγκωνίζει το slip dress και δικαίως αποκτά μια θέση ψηλά στις τρέχουσες τάσεις. Συνδύασέ το με χοντρό καλσόν και loafers ή ψηλές μπότες ή φόρεσέ το σκέτο με kitten heels ή ψηλοτάκουνα πέδιλα, ειδικά στην πιο glam εκδοχή του.

Top choice

μπορντό φόρεμα zara

Μπορντό με πιέτες και ζώνη, €29,95, Zara