7 φθινοπωρινές τάσεις που είναι τέλειες για γυναίκες άνω των 50

Υπάρχουν trends που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Τα ξέρεις;

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ο Σεπτέμβριος μοιάζει με... την Πρωτοχρονιά στο ημερολόγιο της μόδας, αφού εμφανίζονται στο προσκήνιο μια σειρά από διασκεδαστικές τάσεις, φρέσκες συλλογές και νέα must-have για κάθε στυλ. Και ενώ η Gen Z μπορεί να είναι πολύ χαρούμενη με τα κάπρι παντελόνια και τα animal prints, οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες προτιμούν περισσότερο να αγκαλιάσουν ένα διαφορετικό κύμα τάσεων της νέας σεζόν.

Για να σε βοηθήσω να προσπεράσεις τις φαινομενικά ατελείωτες επιλογές και να περιορίσεις τις επιλογές σου, θα σου δείξω στη συνέχεια 7 απίστευτα κομψές φθινοπωρινές τάσεις ιδανικές για γυναίκες άνω των 50 ετών.

7 φθινοπωρινές τάσεις που είναι τέλειες για γυναίκες άνω των 50

Τζιν μίντι φούστες



Υπάρχουν άπειροι τρόποι να φορέσεις αυτή την τάση του φθινοπώρου, οπότε μπορείς να πειραματιστείς άφοβα. Μη μείνεις μόνο στο κλασικό denim, αλλά δοκίμασε ένα λευκό ή μπεζ τζιν, ασπρόμαυρο, με σκίσιμο στο κέντρο ή σε γραμμή Α.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια κομψή και ταυτόχρονα θηλυκή εικόνα, προτίμησε dark denim, που θα το συνδυάσεις με ένα tailored σακάκι και kitten heels, μπαλαρίνες ή ψηλοτάκουνες κλασικές γόβες. Ή, για να ακολουθήσε τη φετινή boho-chic τάση, δοκίμασε να φορέσεις τη φούστα σου με μια flowy μπλούζα σε ουδέτερη απόχρωση, με βολάν ή δέσιμο στον λαιμό και χαλαρές μπότες μέχρι το γόνατο.

Cropped cardigan


Φέτος οι πλεκτές ζακέτες έχουν γενικότερα την τιμητική τους. Ένα crop κομμάτι είναι ιδανικό για σένα, καθώς είναι απίστευτα κολακευτικό, γιατί "κόβει" τη σιλουέτα ακριβώς πάνω από το φαρδύ σου σημείο (τουλάχιστον για τις περισσότερες γυναίκες).

Τα κοντά πανωφόρια δείχνουν επίσης πιο πολυτελή σε σχέση με αυτά που φτάνουν στο γόνατο, καθώς τραβούν την προσοχή στο πρόσωπο αντί στα πόδια. Η στυλίστρια Molly Dickson συνιστά αυτό το στυλ ιδιαίτερα για μικροκαμωμένες σιλουέτες. "Όποτε φοράς κάτι cropped, παίζεις με τις αναλογίες", λέει, "έτσι τα υπόλοιπα κομμάτια σου πρέπει να ισορροπήσουν. Αν φοράς cropped top, σκέψου να ισορροπήσεις με ένα πιο μακρύ ή φαδρύ παντελόνι".

Πλεκτά Σετ


Τα άνετα πλεκτά σετ είναι πάντα το πιο αγαπημένο σύνολο του φθινοπώρου. Φαίνονται υπέροχα συνδυασμένα και είναι τόσο άνετα όσο ένα φούτερ! Μη διστάσεις να παίξεις με διαφορετικές υφές, υφάσματα και σιλουέτες ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ, αλλά δώσε προσοχή στα σωστά αξεσουάρ: κρίκοι, φλατ με μυτερή μύτη, μια κομψή τσάντα, chic μπότες, κολιέ με πέρλες, layering με μενταγιόν, ένα μαντίλι κ.λπ. Ο λόγος; Εάν δεν "στολίσεις" το σύνολο, θα μοιάζεις σαν να έχεις μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι.

Φαρδιές Ζώνες


Οι ζώνες επέστρεψαν σε όλες τις μορφές τους. Ωστόσο, το στυλ που θα προτιμήσεις είναι μια φαρδιά, που θα φορέσεις στη μέση σου το ίδιο καλά με ένα φόρεμα αλλά και με μια φούστα. Η εμφάνιση παραπέμπει σε σιλουέτες της δεκαετίας του '50, αλλά όταν τη βάλεις πάνω από τα σωστά κομμάτια είναι σίγουρα εξαιρετικά μοντέρνα.

Δοκίμασέ την πάνω από ένα πλεκτό μάξι φόρεμα με στενή εφαρμογή, από ένα διαχρονικό blazer ή ακόμα και από μια καμπαρντίνα ή ένα παλτό. Τόλμησε να παίξεις με τα χρώματα, κάνοντας κοντράστ ή δημιούργησε μια καθαρή, minimal εικόνα με μια μονοχρωμία, που θα δείξει και τη σιλουέτα σου πιο αδύνατη και ψηλόλιγνη.

Ρετρό αθλητικά παπούτσια


Τα αθλητικά παπούτσια Samba της Adidas πρωτοστατούν, αλλά υπάρχουν και άλλα στυλ για να διαλέξεις. Θα τα φορέσεις με τζιν αλλά και με αθλητικά σύνολα, αλλά η ιδέα εδώ είναι να υιοθετήσεις την προσέγγιση "τα αντίθετα έλκονται", φορώντας τα με μάξι σατέν slip φούστες, αυστηρά κοστούμια και θηλυκά φορέματα. .

Μονόχρωμα οutfits


Η μονοχρωμία δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, αλλά αυτή τη σεζόν είναι στα καλύτερά της. Προτίμησε γήινες αποχρώσεις αλλά και τα κλασικά λευκό και μαύρο. Επιπλέον μπορείς να συνδυάσεις καμηλό με σοκολατί, καφέ με μπεζ, που δημιουργώντας επίσης μια μονοχρωμία με παρόμοιους τόνους. Φόρεσε basic κομμάτια για να αναδείξεις την κομψότητα, το "σεμνό στυλ" και την ήσυχη πολυτέλεια που επιβάλλουν οι τάσεις της νέας σεζόν.

Δερμάτινα κομμάτια


Τα δερμάτινα ρούχα αυτόματα δείχνουν τα looks μας πολυτελή - ειδικά αν επιλέξεις απλές σιλουέτες αντί για bold στυλ με πολλά διακοσμητικά. Μιλάμε για "καθαρά" blazers, midi φούστες, μπουφάν, over-shirts, ίσια παντελόνια ή crop tops. Συνδύασέ τα με άλλα πολυτελή υλικά (κασμίρ, μετάξι, μαλλί) για να ολοκληρώσεις ιδανικά την εμφάνισή σου.