Πώς θα φορέσεις τη ζακέτα - Το κομμάτι που θα κυριαρχήσει στις φθινοπωρινές εμφανίσεις

Το all time classic κομμάτι που είναι μέσα στα top trends του φθινοπώρου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η ζακέτα είναι το ρούχο που όλες έχουμε στη ντουλάπα μας - και που τις περισσότερες φορές περνά απαρατήρητη. Τώρα αυτό θα αλλάξει, αφού τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2024/2025 θα τη δούμε παντού φορεμένη, σε όλα τα στυλ και με άπειρους τρόπους.

Στην πασαρέλα, brands όπως οι Chanel, Ralph Lauren, Miu Miu και Chloé έχουν απογειώσει αυτό το ρούχο και το street style έχει ήδη αποτυπώσει πολύ καλά τη δημοφιλία του. Είναι ένα πολύ ευέλικτο κομμάτι, που μπορείς να το φορέσεις το ίδιο καλά για ένα γεύμα με φίλους ή βγαίνοντας το απόγευμα για ψώνια.

Η ζακέτα στις πασαρέλες

Τόσο η Chloé όσο και η Chanel επέλεξαν μια μονόχρωμη εμφάνιση με ζακέτες στην πιο casualwear εκδοχή τους. Το στυλιστικό τέχνασμα μάλιστα που εφάρμοσαν είναι η προσθήκη ενός αξεσουάρ στο look, που κάνει το ντύσιμο να φαίνεται εντελώς διαφορετικό: Μια ζώνη στη μέση.


Η Miu Miu προτείνει cropped σχέδια σε midnight blue χρώμα, ένα από τα trend του φετινού φθινοπώρου,


ενώ ο Ralph Lauren επιλέγει πιο κλασικό στυλ, με ρίγες και κοντό μανίκι.


Ίδιο μοτίβο, διαφορετικά στυλ. Τόσο η Chanel όσο και ο Ralph Lauren επέλεξαν oversized γραμμές. Η γαλλική μάρκα, μάλιστα, τόλμησε τόλμησε τη διπλή ζακέτα, συνδυάζοντας μπλε και μπεζ τόνους, με μια μπορντό ζώνη στη μέση και ένα statement κολιέ, ενώ η νεοϋορκέζικη φίρμα έδειξε πιο preppy στυλ, συνδυάζοντας την άνεση με μια πινελιά επισημότητας.

Πώς θα φορέσεις τη ζακέτα - Το κομμάτι που θα κυριαρχήσει στις φθινοπωρινές εμφανίσεις

Στο street style η ζακέτα φοριέται σε oversized εκδόσεις, δημιουργώντας μια άνετη και casual σιλουέτα, ενώ οι nude τόνοι είναι ευέλικτοι στο styling.


Οι ρίγες έχουν την τιμητική τους, καθώς φοριούνται το ίδιο καλά με τζιν παντελόνι όσο και πάνω από ένα καλοκαιρινό φόρεμα.


Το cropped στυλ είναι τέλειο για όσες αναζητούν μια πιο φρέσκια και δυναμική εμφάνιση.


Επιπλέον, το να φοράς τη ζακέτα δεμένη στο λαιμό είναι μια τάση που αποπνέει ρετρό και σοφιστικέ αέρα, θυμίζοντας τα preppy looks περασμένων δεκαετιών αλλά με μια μοντέρνα πινελιά.


Για όσες πάλι θέλουν κάτι πιο εντυπωσιακό, μια ζακέτα-σακάκι με χρυσαφί λεπτομέρειες αποτελεί statement κομμάτι.

Shop the trend

πλεκτή κόκκινη ζακέτα levi's

Κόκκινη, €37,90, Levi's

μαύρη λινή ζακέτα stylish gram

Μαύρη, €12,90, Stylish Gram

μπεζ πλεκτή ζακέτα polo ralph lauren

Μπεζ, Polo Ralph Lauren, €249, atticadps.gr

γκρι ζακέτα πλεκτή guy laroche

Γκρι, €67,50, Guy Laroche

ριγέ πλεκτή ζακέτα gant

Ριγέ, €69, Gant