Jean summer trends: Aυτά τα 5 τζιν κομμάτια φοράνε οι Γαλλίδες το καλοκαίρι

Στο παριζιάνικο street style πρωταγωνιστούν στα πιο κομψά summer looks

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Υπάρχουν πολύ λίγα κομμάτια που έχουν τη διαχρονική γοητεία και την ευελιξία του τζιν. Είναι το πιο διαδεδομένο ύφασμα σε κάθε κατηγορία μόδας σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για πραγματικά ξεωριστά και αβίαστα κομψά τζιν items, οι Γαλλίδες είχαν πάντα... το πάνω χέρι.

Κάθε καλοκαίρι, λοιπόν, εάν κάνεις μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού θα δεις μια εντυπωσιακή σειρά από basic jean κομμάτια να πρωταγωνιστούν. Από φορέματα που αποπνέουν κομψότητα μέχρι τζιν vintage κομμάτια, οι Γαλλίδες ενσωματώνουν στις all-day καλοκαιρινές εμφανίσεις τους πραγματικά "διαμαντάκια", όπως αυτά τα 5 jean summer trends που φοράνε το καλοκαίρι.

Jean summer trends: Aυτά τα 5 κομμάτια φοράνε οι Γαλλίδες το καλοκαίρι

Φορέματα Babydoll


Τα τζιν φορέματα είναι ένα διαχρονικό staple, που φοράμε συνήθως το φθινόπωρο. Οι Γαλλίδες, όμως, δεν τα απαρνιούνται το καλοκαίρι, αντίθετα επιλέγουν πιο χαλαρές σιλουέτες και κοντό μήκος, ακολουθώντας τις τρέχουσες τάσεις. Προτιμούν να αναδείξουν αυτή την στιγμή το preppy style, αποφεύγοντας τα bodycon σχέδια, μέσα από mini oversized φορέματα, που συνδυάζουν με δαντελένια καλτσάκια και μπαλαρίνες.

Βaggy pants


Αν νομίζεις ότι το τζιν σου είναι πολύ φαρδύ, σίγουρα υπάρχει μια Γαλλίδα εκεί έξω που θα σου αλλάξει γνώμη. Θα εκπλαγείς το πόσο oversized μπορεί να είναι το denim παντελόνι που επιλέγουν φέτος το καλοκαίρι, με το baggy style να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις τους. Μάλιστα θα δεις να το φοράνε όχι μόνο σε light wash αλλά και σε λευκό με εμπριμέ σχέδια. Ένα "παιχνιδιάρικο" statement παντελόνι δηλαδή!

Μίντι φούστα


Εάν αυτό το μήκος της φούστας σού φαίνεται άβολο, απλώς δοκίμασέ το. Εάν πάλι μια μίντι τζιν φούστα σου κάνει... ντεμοντέ και σου θυμίζει τις μαμάδες μας που τις φορούσαν στα 80s, μια Γαλλίδα trendsetter θα τη βάλει με το ανάλογο styling προς... επίρρωσιν της εν λόγω τάσης.

70s καμπάνα


Τα straight jeans είναι πάντα κλασικά, αλλά για τις γυναίκες που θέλουν να ανεβάσουν το προσωπικό τους στυλ, υπάρχει αυτό το denim trend της δεκαετίας του '70, που αυτήν τη στιγμή πρωταγωνιστεί στο παριζιάνικο street style. Μια καμπάνα είναι απαραίτητη εάν θέλεις να αναβαθμίσεις το καλοκαιρινό σου στυλ.

Βερμούδα


Οι βερμούδες είναι παντού αυτό το καλοκαίρι αλλά και πάλι είμαι σίγουρη πως είσαι διστακτική να τις δοκιμάσεις. Οι Γαλλίδες τις φοράνε στη jean εκδοχή τους και τις συνδυάζουν με τον πιο αβίαστα κομψό τρόπο, αναδεικνύοντας το quiet luxury style που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Άλλωστε, αυτό το μήκος στα σορτς ήταν πλήρως εγκεκριμένο από την υπέρκομψη Audrey Hepburn.