Ξαφνικά όλα τα κορίτσια της μόδας φοράνε αυτό το "άσχημο" μπλουζάκι - Απευθείας από τα 00s

Από τις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί μέχρι το street style το βλέπεις παντού!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ποιες τάσεις ακριβώς περιμένεις να δεις φέτος παντού; Τσάντες-μπαγκέτα; Statement ζώνες, ίσως; Πολλά από αυτά που βλέπεις να φοριούνται είναι συνώνυμα με τη δεκαετία του 2000, αλλά κατά πως φαίνεται ένα μπλουζάκι κερδίζει στα... σημεία.

Και μάλιστα ένα "άκομψο" και "άσχημο" μπλουζάκι, που τα κορίτσια της μόδας φοράνε κατά κόρον και το συνδυάζουν μάλιστα με τους πιο απρόβλεπτους τρόπους. Από τις πασαρέλες φάνηκε ότι θα κάνει θραύση ανάμεσα στις fashionistas, με τις εμφανίσεις των it-girls στη συνέχεια στο street style να επιβεβαιώνουν την τάση.

Ξαφνικά όλα τα κορίτσια της μόδας φοράνε αυτό το "άσχημο" μπλουζάκι - Απευθείας από τα 00s

Ένα βασικό αθλητικό μπλουζάκι παρουσίασαν διάσημοι Οίκοι στην πασαρέλα τους, όπως οι Ralph Lauren, Lacoste και Tommy Hilfiger, που πάντα ήταν αγαπητό στον κόσμο της μόδας. Όπως συμβαίνει με όλα τα trends, η ραγδαία άνοδός του οδήγησε τελικά στο να θεωρηθεί ως η πιο "άσχημη" τάση των 00s.


Tους τελευταίους μήνες, ωστόσο, αρχίσαμε να βλέπουμε ξανά τα πόλο να επιλέγονται από τις fashionistas, γεγονός που οφείλεται ναι μεν στην παρουσία τους στα catwalks S/S 24 και F/W 24, αλλά και στην έκρηξη της αισθητικής όπως το " tenniscore " ή το "country club chic" - με επιρροή κυρίως από την επιτυχημένη ταινία Challengers με τη Zentaya.

Μάλιστα όλες έχουμε δει τα αθλητικά ρούχα να φοριούνται πολύ τις τελευταίες σεζόν, με έμπνευση από τις Bella Hadid, Rihanna και Hailey Bieber. Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είδαμε αυτό αυτό το πόλο, με ρίγες ή χωρίς, από βαμβακερό ύφασμα ή λεπτό πλεκτό και σε διάφορα χρώματα να επιστρέφει στη μόδα.

Το "άσχημο" μπλουζάκι πόλο στα catwalks

Οι σχεδιαστές το λατρεύουν, με τον Οίκο Miu-miu να πρωτοστατεί, επιλέγοντας να τα συνδυάσει με πουκάμισα από μέσα,


ενώ η Gucci παρουσίασε κομψά ρετρό σετ με παρόμοια τοπ αλλά και λεπτά πλεκτά με γιακά.


Στην φαρδιά εκδοχή του και με μεγάλες ρίγες, ο Dries Van Noten τα συνδυάζει με στενές μίντι φούστες,


ενώ ο Tommy Hilfiger τα προτείνει φορεμένα με μάξι φούστες και blazers αλλά και με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με τζιν παντελόνια.


Το "άσχημο" πόλο μπλουζάκι στο street style

Εάν θέλεις να πάρεις ιδέες πώς θα φορέσεις την τάση, τώρα αλλά και το φθινόπωρο, δες τα κορίτσια της μόδας στο Instagram, που επιλέγουν ρίγες, φαρδιά ή και πιο στενά κομμάτια, πολύχρωμα μπλουζάκια πόλο αλλά και κλασικά σχέδια, συνδυάζοντάς τα με all-time classic αλλά και ασυνήθιστους τρόπους.






Shop the trend

ριγέ polo admiral

Ριγέ, €11,48, Admiral

λευκό πόλο clodist

Λευκό, €62,99, Studio by Seidensticker, clodist.gr

polo ralph lauren favela

Μαύρο, €139, Polo Ralph Lauren, favela.gr

polo ριγέ marks and spencer

Με μακρύ μανίκι, €89,99, Marks&Spencer