Beachwear: Αυτές τις 5 τάσεις θα βλέπεις φέτος στους πιο cool προορισμούς

Συνδυάζουν άνεση και στυλ στην παραλία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα ρούχα που επιλέγουμε για να φορέσουμε στην παραλία θέλουμε να συνδυάζουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: Να είναι άνετα και βολικά, για να μπορείς να τα βάζεις και να τα βγάζεις όποτε το επιθυμείς καθόλη τη διάρκεια της παραμονής σου στη θάλασσα ή την πισίνα, ενώ δεν πρέπει να στερούνται στυλ.

Πέρα από τα μπλουζάκια και τα κλασικά και "βαρετά" πλέον τζιν σορτσάκια, τα ρούχα που επιλέγουμε για την παραλία έχουν εξελιχθεί σε μια ολόκληρη διαδικασία styling, ενώ υπάρχουν μερικές τάσεις που πρέπει να προσέξεις. Τα 5 trends που ακολουθούν πρωταγωνιστούν φέτος στις πιο στυλάτες fashionstas που κάνουν διακοπές στους πιο cool προορισμούς και καλό θα ήταν να τα βάλεις κι εσύ στη βαλίτσα σου.

Beachwear: Αυτές τις 5 τάσεις θα βλέπεις φέτος στους πιο cool προορισμούς

Κάτι που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι ένα cover-up, ένα δηλαδή κομμάτι που θα επιλέξεις να φορέσεις πάνω από το μαγιό σου, είναι το ίδιο σημαντικό με το μαγιό. Γιατί σίγουρα θα έχεις μείνει ώρες επί ωρών στην παραλία, μετά θα πήγες στο μπαράκι για ένα δροσιστικό ποτό και το βραδάκι θα κάθισες με την παρέα να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμμα με ένα χωνάκι παγωτό στο χέρι. Σωστά!

Με τις διακοπές του καλοκαιριού να είναι πλέον το φλέγον θέμα συζήτησης και προετοιμασίας, οι περισσότερες ασχολούμαστε με τα μαγιό και τις φετινές τάσεις αλλά και με τα κομμάτια που θα φορέσουμε από πάνω, αφού ένα beachwear αποτελεί μια σημαντική επιλογή.

Λινό παντελόνι + τοπ


Παραμέρισε... εντέχνως όλα αυτά τα υφάσματα που σε κάνουν να ιδρώνεις κάτω από τον καυτό ήλιο και επίλεξε δροσερά λινά, ένα παντελόνι και τοπ, που θα σε κρατήσουν δροσερή στην παραλία. Προτίμησε μονόχρωμα κομμάτια ή "μπλέξε" ουδέτερα χρώματα για μια ανάλαφρη, χαλαρή εμφάνιση.

Knit top + λινή παντελόνα


Για μια ρετρό εμφάνιση στην παραλία, αντίγραψε το παράδειγμα της Amaka Hamelijnck (φωτ. πάνω). Ένα πλεκτό τοπ με βελονάκι συνδυασμένο με ένα φαρδύ παντελόνι είναι από τις πιο μοντέρνες beachwear επιλογές αυτήν τη στιγμή. Το λευκό και οι ρίγες θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις αυτή την εμπνευσμένη εμφάνιση της δεκαετίας του '70.

Μίνι φούστα


Όταν η ζέστη είναι αφόρητη, τα μακριά παντελόνια και οι μάξι φούστες μπαίνουν στο περιθώριο, ανεξάρτητα από το πόσο ελαφριά είναι. Δες την εξαιρετικά κομψή εμφάνιση της Lindsey Holland (φωτ. πάνω), επιλέγοντας μια μίνι φούστα, που είναι εύκολο να συνδυαστεί με όλα τα μαγιό σου. Προτίμησε μια skort (σορτσάκι-φούστα) εάν θα είσαι εν κινήσει όλη μέρα.

Εμπριμέ oversized πουκάμισο


Δεν μπορείς πραγματικά να πας φέτος διακοπές χωρίς να πάρεις μαζί σου ένα μακρυμάνικο και φαρδύ πουκάμισο. Είτε πρόκειται για ένα κλασικό ριγέ είτε για κάτι πολύχρωμο, το κομμάτι αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα της μόδας. Άφησέ το ξεκούμπωτο πάνω από ένα παντελόνι, με το μαγιό σου από μέσα ή φόρεσέ το σκέτο με το μαγιό, κλείνοντας δύο τρία κουμπιά.

Cut-out dress


Μια εμφάνιση ενάντια στη ζέστη δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Τα φορέματα με cut-outs δημιουργούν μια κομψή εμφάνιση, πέρα από το γεγονός ότι είναι δροσερά. Φόρεσέ το το πρωί πάνω από το μαγιό σου με σαγιονάρες και το βράδυ συνδύασέ το με ψηλοτάκουνα, για ένα φινετσάτο look.