To πιο απροσδόκητο νυφικό όλων των εποχών - Σίγουρα δεν έχεις δει κάτι παρόμοιο σε γάμο

Ένα φόρεμα-γλυπτό και μια απροσδόκητη πραγματικά σιλουέτα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ενάμιση χρόνο πριν αρραβωνιαστεί η Dolly Meckler, οι γονείς της τής τηλεφώνησαν από τον Οίκο Emilio Pucci και της είπαν: «Βρήκαμε το νυφικό σου». «Όλος ο γάμος σχεδιάστηκε ανάποδα και κάθε απόφαση πάρθηκε από κοινού, ως ομάδα», λέει η Meckler για τη σχέση της με τον πλέον σύζυγό της, Jordan Cohen. «Μαζί αποφασίσαμε τα πάντα μέχρι τις λεπτομέρειες, από τον αρραβώνα μέχρι την ημερομηνία του γάμου και τα δαχτυλίδια».

Δύο χρόνια αργότερα, η Meckler παντρεύτηκε με αυτό ακριβώς το φόρεμα, αν και σε μια ελαφρώς πιο ενημερωμένη και μοντέρνα εκδοψή - ή καλύτερα με ένα απροσδόκητο νυφικό που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί.

To πιο απροσδόκητο νυφικό όλων των εποχών - Σίγουρα δεν έχεις δει κάτι παρόμοιο σε γάμο

Μόλις το ζευγάρι όρισε ημερομηνία γάμου τον Μάιο του 2024, η Meckler και η μητέρα της άρχισαν να ψάχνουν για νυφικό. Αφού επισκέφτηκαν όλα τα κλασικά καταστήματα στη Νέα Υόρκη και έφυγαν με... άδεια χέρια, τηλεφώνησαν στο Woodbury Commons Premium outlet, ένα από τα μεγαλύτερα στην Αμερική. Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα, η Meckler δοκίμαζε το ίδιο φόρεμα Emilio Pucci που είχαν εντοπίσει οι γονείς της 18 μήνες νωρίτερα.


«Το φόρεσα και δεν έφτανε καν πάνω από τα χέρια μου, η φούστα δεν έκλεινε καθόλου, αλλά ξέραμε ότι ήταν το σωστό», θυμάται η Meckler.

Το φόρεμα Tomo Koizumi x Pucci

Το λευκό φόρεμα με βολάν προέρχεται από την capsule συλλογή Tomo Koizumi x Emilio Pucci για την άνοιξη 2021 και αποτελείται από τρία κομμάτια: Ένα τοπ που κλείνει με φερμουάρ στην πλάτη, μια φούστα και μια κάπα. Μόλις η Dolly Meckler πήρε το φόρεμα στα χέρια της, το επόμενο βήμα ήταν να το μεταμορφώσει σε ένα ρούχο που θα μπορούσε πραγματικά να φορεθεί για την ημέρα του γάμου της.


Αφού μίλησε με κάποιες μοδίστρες, που δεν ήθελαν καν να το αγγίξουν, η Meckler βρήκε μία, που είδε το νυφικό του Pucci ως πρόκληση: «Αναρωτηθήκαμε αν έπρεπε να το ανασκευάσουμε, αλλά κοιτάζοντας τις φωτογραφίες καταλήξαμε ότι δεν έπρεπε να το πειράξουμε. Έπρεπε να παραμείνει ως έχει», λέει η Meckler.


Η μοδίστρα έβαλε δικτυωτά πλαϊνά πάνελ στο φόρεμα για να επιτρέψει στην Dolly να κουνά τα χέρια της και έραψε την κάπα στη φούστα για να δημιουργήσει ένα μακρύ πέπλο. Το φόρεμα ήταν επενδεδυμένο με παλ ροζ ύφασμα με κίτρινη στάμπα Emilio Pucci, που η μοδίστρα αρχικά το αφαίρεσε (και στη συνέχεια το ξανάραψε), για να μπορέσει να ανακατασκευάσει το φόρεμα χωρίς να καταστρέψει τη λεπτή φόδρα.

Η Meckler ήταν λίγο μπερδεμένη σχετικά με το πώς να διαμορφώσει αυτό το μοναδικό γαμήλιο look της. Η νύφη εμπνεύστηκε από τις επιδείξεις μόδας του Koizumi και επέλεξε ένα απλό χαμηλό σινιόν και μακιγιάζ με κόκκινα χείλη.


«Συνδύασα αυτές τις μανσέτες σε μαύρο, που πίστεψα ότι ως χρώμα θα λειτουργούσε πολύ καλά». Και κάπως έτσι, το outfit ήταν πλήρες: Μαύρες μανσέτες από βολάν και ένα φόρεμα σαν... γλυπτό επίσης με τεράστια βολάν!

Μετά την τελετή, οι νεόνυμφοι πήγαν στο Central Park για να τραβήξουν φωτογραφίες: «Είναι ένα μέρος που πηγαίνουμε συχνά, αλλά εκείνη τη μέρα, φορώντας αυτό το ιδιαίτερο φόρεμα, ήταν πολύ διασκεδαστικό όλο αυτό», θυμάται η Meckler. «Όλοι μας έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους. Υπήρχε, μάλιστα, ένα αγοράκι που σταμάτησε να κλαίει μόλις είδε το φόρεμα. Αυτό θέλαμε: Να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάσει!».

Δοκίμασε 3 πιο κλασικές επιλογές νυφικών

νυφικό justin alexander

Στράπλες με πολυτελή δαντέλα, Justin Alexander

νυφικό helena kyritsi

Aπό μουσελίνα και δαντέλα σε συνδυασμό χρωμάτων, Helena Kyritsi

νυφικό jennifer's

Αρχαιοελληνικού τύπου, Jennifer's

νυφικό tranoulis

Δαντελένιο, Tranoulis