Old money style: Η τάση του καλοκαιριού και πώς να την υιοθετήσεις

Η αισθητική του "ντεμοντέ" πρωταγωνιστεί στα summer looks

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Όταν μια τάση της μόδας απογειώνεται στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από τις fashionistas και τις fashion experts, μπορεί να φαίνεται τετριμμένη, αλλά στην πραγματικότητα λέει πολύ περισσότερα για την κοινωνία από ό,τι νομίζουμε. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η πρόσφατη άνοδος της αισθητικής "old money".

Σε όλο το Twitter, το TikTok, το Instagram βλέπουμε φράσεις όπως "ήσυχη πολυτέλεια", "old money style" "mob wife" και πάει λέγοντας. Αν και οι όροι μπορεί να διαφέρουν, η ιδέα επικεντρώνεται στο να μάθουμε πώς εμφανίζεται ο πλούτος των ανθρώπων μέσω των ρούχων.

Η αισθητική του old money μπορεί να περιγραφεί ως ένα ντύσιμο με τέτοιο τρόπο που να δίνει την εικόνα ότι έχεις κληρονομήσει μεγάλα χρηματικά ποσά αντί να τα έχεις αποκτήσει μόνη σου! Βρισκόμαστε σε μια εποχή που νιώθουμε κοινωνική πίεση και θέλουμε να αποκτήσουμε τα πιο πολυσυζητημένα fashion items επειδή τα είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, όταν τα οικονομικά μας δεν μας το επιτρέπουν τότε στρεφόμαστε σε παρόμοια σχέδια αλλά πιο φτηνά. Είναι αυτό που αναμφισβήτητα οδήγησε στην άνθιση της fast fashion. Πάντως, το old money style μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα, ανεξάρτητα από τον τραπεζικό σου λογαρισμό, εστιάζοντας ως επί το πλείστον στην φράση "less is more".

Old money style: Η τάση του καλοκαιριού και πώς να την υιοθετήσεις

Οι επιλογές σου πρέπει να εστιάσουν σε μια σειρά ρούχων και αξεσουάρ χωρίς λογότυπα εμωνυμιών, φανταχτερά μοτίβα ή έντονα χρώματα. Η αισθητική του old money style χαρακτηρίζεται από σεμνότητα, αγνότητα, κομψότητα και απλότητα που αποτυπώνονται σε ένα εκλεπτυσμένο και φινετσάτο look.

Δες λοιπόν τι θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις εμφανίσεις που θα βγάζουν την αισθητική του "παλιού χρήματος", προκειμένου να υιοθετήσεις την τάση με απόλυτη επιτυχία.

Tailored παντελόνι


Tip: Φαρδύ και λευκό ή μπεζ.

Μπαλαρίνες


Tip: Δίχρωμες, μπεζ-μαύρο ή κλασικές μαύρες.

Minimal τσάντα


Tip: Κλασικό σχέδιο από το παρελθόν και σε χρώμα που θα σπάσει τη μονοχρωμία.

Σακάκι


Tip: Oversized Μαύρο, λευκό ή butter yellow.

Λευκά sneakers


Tip: Με μαύρες ή γκρι λεπτομέρειες και κλασική γραμμή.

Ανοιχτόχρωμο τζιν


Tip: Το καλοκαίρι προτίμησε βερμούδα μέχρι το γόνατο.

Λευκό πουκάμισο


Tip: Λινό και αεράτο, με χαλαρή και άνετη σιλουέτα.

Tweed


Tip: Ένα crop σακάκι ή ένα σύνολο φούστα-σακάκι ή γιλέκο σε neutral απόχρωση ή baby pink.

Vintage ρολόι


Tip: Με δερμάτινο λουράκι και τετράγωνο καντράν.

Polo μπλουζάκι


Tip: Κλασικό λευκό με γιακά σε στενή ή πιο loose γραμμή.