Κολιέ-αλυσίδα: Το αγαπημένο αξεσουάρ των ράπερ που δεν θα βγάλεις από τον λαιμό σου το καλοκαίρι

Είναι απαραίτητο στην καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα κολιέ-αλυσίδα, το μυθικό αξεσουάρ των πιο urban outfits, αποκτούν πιο σοφιστικέ διάθεση αυτό το καλοκαίρι και γίνονται απαραίτητα στα πιο ενημερωμένα summer looks. Aποτελούν μια δήλωση πρόθεσης, κατά βάση. Μάλιστα, τα πιο υπερβολικά και μαξιμαλιστικά σχέδια γίνονται τα αγαπημένα μας κομμάτια, αλλά γιατί;

Σε μια εποχή όπου το "more is more" κυριαρχεί, αυτά τα εντυπωσιακά κολιέ ταιριάζουν απόλυτα με τις τάσεις. Αν και η "ήσυχη πολυτέλεια" και άλλα πιο ρομαντικά trends, όπως το coquettecore, διατηρούν τις προνομιούχες θέσεις τους, η αστική αισθητική αναδεικνύεται ως πιο επιθυμητή από τους επαναστάτες και τους λάτρεις του ραπ και του μπάσκετ.

Και όσες από εμάς νοσταλγούμε τον Virgil Avloh, βλέπουμε τις Νεοϋορκέζες ως τη δική μας πηγή έμπνευσης και ακούμε Drake και Rihanna, τότε το κολιέ-αλυσίδα γίνεται αυτόματα must-have και τοποθετείται σε όλα τα μοδάτα σύνολά μας.


Κολιέ-αλυσίδα: Το αγαπημένο αξεσουάρ των ράπερ που δεν θα βγάλεις από τον λαιμό σου το καλοκαίρι

Αυτή η τάση γιορτάζει την χλιδή, την επαναστατικότητα και τον αγώνα των τάξεων, αποτυπώνοντας την αντίδραση σε κάθε είδους ρατσισμό και περιθωριοποίηση. Τα μεγάλα κολιέ-αλυσίδα είναι η ενσάρκωση ενός αγώνα για ελευθερία και μια κραυγή για ισότητα και ελπίδα όλων εκείνων των καταπιεσμένων ανθρώπων, που, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να αγωνίζονται.


Τα κολιέ-αλυσίδα είναι κάτι περισσότερο από αξεσουάρ, είναι δηλώσεις δύναμης και θάρρους και μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε ντύσιμο.


Είτε προτιμάς να τα επιλέξεις σε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο είτε σε κάτι πιο περίτεχνο, υπάρχει το τέλειο σχέδιο για κάθε περίσταση και προσωπικό στυλ.

Shop the trend

κολιέ αλυσίδα με διαμάντια gofas

Από λευκόχρυσο με διαμάντια, Gofas

κολιέ αλυσίδα joolsilver.gr

Από ατσάλι, €40, Jools Silver

κολιέ αλυσίδα catherine bijoux

Χρυσαφί, €39,50, Catherine Bijoux

κολιέ αλυσίδα kanakis.gr

Από χρυσό 14Κ, Kanakis

κολιέ αλυσίδα fa cad'oro

Από λευκόχρυσο, Fa Cad'oro