Παριζιάνικη μεγαλοπρέπεια του 19ου αιώνα: Η επίδειξη μόδας της Chanel ήταν μια ωδή στον ταφτά και τα βελούδα

Μια βραδιά στην όπερα έζησαν οι επίτιμοι καλεσμένοι του Οίκου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Virginie Viard από τη Chanel και η παρουσίασε της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024-'25 πραγματοποιήθηκε εν μέσω των ψιθύρων σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την επόμενη θέση του δημιουργικού διευθυντή και πώς αυτό θα διαμορφώσει το μέλλον του διάσημου γαλλικού Οίκου μόδας.

Στο Palais Garnier, την Όπερα του Παρισιού, οι καλεσμένοι απόλυσαν μια βραδιά στην όπερα, με τα μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα φορώντας πολυτελή βελούδα, ταφτάδες και tweed στολισμένα με μεγάλους φιόγκους, κρόσια και βολάν. Οι φιόγκοι, μάλιστα, παρουσιάστηκαν σε τεράστιες αναλογίες με τη μορφή κλιπ στα μαλλιά, σχεδόν σε κάθε εμφάνιση στο catwalk, ως ζώνες δεμένες στη μέση και ως τιράντες στα φορέματα.


Τα χρώματα επίσης αποτέλεσαν μια πεμπτουσία Chanel - με μια παλέτα που κινήθηκε από μαύρο, κρεμ, απαλό ροζ, χρυσό, ασημί, φούξια και μοβ. Σε κάθε περίπτωση όλη η παριζιάνικη μεγαλοπρέπεια του 19ου αιώνα και η πολυτελής αύρα των γυναικείων ρούχων της εποχής απογειώθηκαν στο σόου, που έγινε εύκολα αντικείμενο συζήτησης.


Η επίδειξη μόδας της Chanel ήταν μια ωδή στον ταφτά και τα βελούδα

Είναι μακράν η καλύτερη συλλογή που παρουσίασε ο γαλλικός Οίκος τα τελευταία χρόνια, που, μετά την αποχώρηση της δημιουργικής διευθλύντριας μέσα στον Ιούνιο, δημιουργήθηκε από το Fashion Creation Studio και βασίστηκε στη μακροχρόνια συνεργασία της Chanel με την όπερα.


Μάλιστα, ολόκληρη η συλλογή είναι αφιερωμένη στην τεχνική εμπειρία, τη δεξιοτεχνία και το σπουδαίο ταλέντο που έχουν τα 150 άτομα που εργάζονται στα 6 ατελιέ της Chanel, τιμώντας και με το παραπάνω την ιστορία του Οίκου όλα τα χρόνια.


Και προς επίρρωσιν αυτού, αξίζει να σημειωθεί πως με τη συλλογή αυτή ο Οίκος έδειξε ξεκάθαρα την επιστροφή του στην κληρονομικά της Chanel, συγκριτικά με τη νεανική αισθητική και την εικόνα που χαρακτήριζαν τις τελευταίες collections.