Πώς να φορέσεις το μαντίλι σε 6 ιδέες styling για το καλοκαίρι του 2024

Δημιούργησε πολλές φρέσκες εμφανίσεις με ένα μόνο αξεσουάρ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Το μαντίλι (αγαπημένος "ξάδελφος" του χειμερινού κασκόλ) είναι αυτό το "ταπεινό" αξεσουάρ που δεν εκτιμούνταν πάντα όπως θα έπρεπε, αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα για την εκδίκησή του: Μέχρι σήμερα, μάλιστα, έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ως ένα από τα must-have αξεσουάρ για το καλοκαίρι του 2024 - και θα είναι ακριβώς έτσι για τον υπόλοιπο χρόνο.

Η δύναμή του έγκειται στις άπειρες δυνατότητες styling που έχει: Διπλώνει, τυλίγεται ή κάνει κόμπους και φιόγκους για να γίνει η πολύχρωμη και ευφάνταστη λεπτομέρεια που κάνει την εμφάνιση ενδιαφέρουσα, σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται ακόμα και λειτουργικό αξεσουάρ (για να δέσεις τα μαλλιά σου) ή και ρούχο, για να φορεθεί ως τοπ.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τα χρόνια πολλοί Οίκοι μόδας έχουν εκφράσει τη δημιουργικότητά τους μέσω αυτού, χρησιμοποιώντας το ύφασμα ως καμβά - σκέψου Hermès και Gucci - ενώ άλλοι το χρησιμοποίησαν για να ενισχύσουν και να κάνουν την εικόνα τους εμβληματική - από τον Burberry μέχρι τον Alexander McQueen και το μοτίβο paisley του Etro.

Το μαντίλι μέσα στον χρόνο


Οι πρώτες εμφανίσεις του χρονολογούνται από την Αρχαία Αίγυπτο, πρέπει όμως να φτάσουμε στον 19ο και τον 20ό αιώνα για να αποκτήσει το μαντίλι την ιδιότητα ενός πραγματικού αξεσουάρ μόδας:

Τα μεταξωτά φουλάρια έγιναν σύμβολο πολυτέλειας κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας στην Αγγλία (1837 – 1901), ενώ αστέρια της δεκαετίας του 1950 και του 1960 όπως η Jackie Kennedy (για να προστατεύει τα μαλλιά της από τον άνεμο), η Brigitte Bardot (ως κορδέλα για τα μαλλιά) και η Jane Birkin (ως micro top) το κάνουν εμβληματικό και ευέλικτο.

Έτσι αυτό το καλοκαίρι επέλεξε ένα μαντίλι που θα φέρει την ανατροπή σε κάθε σου look, δοκιμάζοντας 6 στυλιστικές ιδέες που μπορούν να μετατρέψουν αυτό το απλό αξεσουάρ στον πραγματικό πρωταγωνιστή των καλοκαιρινών σου εμφανίσεων.

6 ιδέες styling για να φορέσεις το μαντίλι το καλοκαίρι

Με το καπέλο μπέιζμπολ


Tip: Κάνε κοντράστ μαντίλι-καπέλο στο χρώμα και στα prints, για μια ενδιαφέρουσα εικόνα.

Σαν τοπ


Tip: Προτίμησε ένα μαντίλι σε μεταξωτό ύφασμα, για να αναδείξεις τη φινέτσα σου.

Στην τσάντα


Tip: Φέτος οι τσάντες στολίζονται με μπλερόκ και διακοσμητικά, οπότε το μαντίλι είναι αυτή η μοδάτη πινελιά που χρειάζεσαι στο look σου.

Στα μαλλιά


Tip: Θα σου χαρίσει αρκετές δόσεις ρομαντισμού, ενώ ταιριάζει με όλα τα λευκά φορέματα του καλοκαιριού.

Στον λαιμό


Tip: Θα βάλεις μια ρετρό και νοσταλγική πινελιά ακόμα και στο πιο μοντέρνο σύνολο.

Σαν καπέλο


Tip: Θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο και τον αέρα πολύ καλύτερα ακόμα και από το πιο μοδάτο καπέλο της σεζόν.