Polka dot trend: Με αυτούς τους 5 τρόπους θα φορέσεις το πουά το καλοκαίρι

Το διαχρονικό print αποκτά φέτος μια μοντέρνα εικόνα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Κάποτε λέγαμε πως "αν το γράφει στη Vogue είναι στη μόδα" και τώρα λέμε "άμα το βάλει η Vogue σε εξώφυλλο είναι Νο1 τάση"! Αυτό ισχύει, λοιπόν, φέτος με τα κλασικά πουά, που αν και παραμένουν διαχρονικά prints στα χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά looks μας, φέτος κερδίζουν... στα σημεία τους αντιπάλους τους "καρό" και φλοράλ και μπαίνουν μπροστά στη διεκδίκηση του τίτλου!


Τα απόλυτα καλοκαιρινά prints για φέτος (αλλά και για το επόμενο φθινόπωρο), τα πουά δεν συνδέονται πλέον με τη Minnie Mouse και τα παιδικά ρουχαλάκια, πρωταγωνιστώντας σε εμφανίσεις που κάνουν εύκολα δήλωση μόδας.

Από ρομαντικές μπλούζες, χαλαρά φορέματα, statement αξεσουάρ και ρετρό μαγιό, αυτή η κομψή τάση παίρνει τις κλασικές σιλουέτες και τις ανεβάζει πολλά levels. Καθώς λοιπόν ένα "ντεμοντέ" μοτίβο συναντά τις στυλιστικές παρεμβάσεις του 2024,


δες 5 τρόπους για να φορέσεις τις μικρές ή μεγαλύτερες... βούλες το καλοκαίρι, προσαρμόζόντάς τες στο δικό σου στυλ με έμπνευση από τα κορίτσια της μόδας στο street style.

5 τρόποι για να φορέσεις το πουά το καλοκαίρι

Cool


Μια θηλυκή στενή μάξι φούστα γίνεται μέρος της καθημερινότητάς σου εάν τη συνδυάσεις με ένα T-shirt με στάμπα και φυσικά με αθλητικά παπούτσια. Γιατί το πουά μπορεί να είναι cool, εάν το βάλεις σωστά.

Θηλυκό


Θηλυκό σημαίνει αυτόματα "κομψότητα και φινέτσα" σε ένα σύνολο. Με στράπλες τοπ και χαμηλά πέδιλα η πουαντιγέ φούστα με το σκίσιμο θα γίνει... αντικείμενο του πόθου!

Σοφιστικέ


Αναζητάς την καλά κρυμμένη γοητεία του πουά στην εμφάνισή σου, που παράλληλα είναι elegant και εκλεπτυσμένη. Ένα crop πουκάμισο με ιδιαίτερα μανίκια θα σε πάει από το γραφείο... στο θερινό σινεμά το βράδυ με την παρέα.

Ρομαντικό


Δεν είναι μόνο τα ροζ για τους ρομαντικούς. Το ξέρεις αυτό. Συνδύασε δύο ειδών πουά για να πετύχεις το απόλυτο... romantic vibe στο look.

Ρετρό


Κάτι από Ιταλίδα σταρ του παλιού σινεμά κάτι από Μόνικα Μπελούτσι θέλεις να αναδείξεις επιλέγοντας ένα πουά φόρεμα. Προτίμησε μάξι και με κομψό ντεκολτέ και τόνισε την αγάπη σου για το ρετρό με ένα ζευγάρι κόκκινα λεπτεπίλεπτα πέδιλα. Απλώς... ουάου!