Δες ποια περσινά παπούτσια θα βάλεις και φέτος!

Η μόδα κάνει κύκλους, το ξέρουμε πολύ καλά αυτό - και μας συμφέρει

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Η μόδα κάνει κύκλους, το ξέρουμε πολύ καλά, οπότε κράτα στην ντουλάπα σου τα περσινά παπούτσια που θα βάλεις και φέτος για να μην κάνεις και πολλά έξοδα το καλοκαίρι. Και φυσικά να θυμάσαι αυτό που έλεγε η Μαίριν Μονρόε: "Αν δώσεις σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια, μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο".

Κάθε χρόνο νέες τάσεις εμφανίζονται σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, που συμπληρώνουν την γκαρνταρόμπα μας και μας βοηθούν να είμαστε πιο στυλάτες και κομψές. Οι πασαρέλες και οι σχεδιαστές δημιουργούν τάσεις, προτείνουν σχέδια και μοτίβα με σκοπό να αναβαθμίσουν την εικόνα μας και να μη βαρεθούμε ποτέ.

Φέτος πολλά είναι τα φρέσκα που είδαμε στις Εβδομάδες Μόδας, ωστόσο υπάρχουν περσινά παπούτσια που δεν χρειάζεται να... παροπλίσεις ούτε να χαρίσεις, γιατί θα τα ξαναφορέσεις με το ίδιο (περσινό) πάθος.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στον κόπο να κάνεις μια επιλογή και να κρατήσεις στην ντουλάπα σου αυτά που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και φέτος. Δώσε βάση στο χρώμα και στο σχέδιο και συνδύασε τα σύνολά σου με το κατάλληλο ζευγάρι για να είσαι για άλλη μία φορά απόλυτα ενημερωμένη.

Ποια περσινά παπούτσια θα βάλεις και φέτος

Kitten heels

Γιατί αποτελεί ωδή στην κομψότητα και τη θηλυκότητα και σε συνδυασμό με την άνεση που προσφέρει, γίνεται ακαταμάχητο!

Lace up πέδιλα

Γιατί σε metallic silver ή gold, θα στολίσει τα πόδια σου το βράδυ και θα αναδείξει το μαυρισμά σου. Έτσι κάνει χρόνια τώρα...

Mules

Γιατί παίρνει το αίμα του πίσω που μπήκε στο περιθώριο πριν από κάποια χρόνια, ενώ από πέρυσι ήρθε για να μείνει! Ο λόγος; Η φινέτσα του!

Sliders

Γιατί μπορεί να... κονταροχτυπιέται με τα sneakers φέτος για μια θέση στην τελική... 5άδα, αλλά κερδίζει στο νήμα, αφού το καλοκαίρι τα αθλητικά δεν θα τα σηκώνεις και τόσο.

Platforms

Γιατί... διχάζει. Πέρυσι ήταν η χρονιά του αλλά και φέτος ο Οίκος Gucci τις αποθέωσε. Φόρεσέ τες στη ρετρό εκδοχή τους και μην... μασάς!

Highlight: Να ξέρεις πως πολλά κομμάτια φεύγουν από τη μόδα και επανέρχονται ξανά μετά από χρόνια πίσω δυναμικά, οπότε γενικά καλό θα ήταν να μην πετάς τα παλιά σου πράγματα εκτός κι αν είναι πολύ φθαρμένα. Φέτος ειδικά πολλά vintage κομμάτια έχουν επανέλθει στο προσκήνιο, για να μας θυμίσουν τη μόδα άλλων δεκαετιών και να μας κάνουν να νοσταλγήσουμε.

Να θυμάσαι: Όλα αυτά τα σχέδια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και διαχρονικά κομμάτια, αφού σπάνια χάνονται από τους αιθέρες της μόδας. Τα φοράς με όλα σου σχεδόν τα ρούχα και από το πρωί ως το βράδυ, είτε πας στο γραφείο είτε βγεις βόλτα με τις φίλες σου. Αυτό είναι και το μυστικό τους άλλωστε, κλασικά κι αγαπημένα…