Μετά το #barbiecore υποδέξου το #balletcore στυλ

Βάλε το πιο romantic style στην καθημερινότητά σου μέσα από 6 key-items!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram
instagram

Μετά την καλοκαιρινή μανία με το barbiecore style, που συνεχίζει να μας τραβά την προσοχή και τον χειμώνα, μέσα από κοριτσίστικα φορέματα με βολάν και casual pink looks, άλλη μία μεγάλη τάση αναζητά τη θέση που της αξίζει στον χώρο της μόδας. Το balletcore στυλ βγαίνει από τις αίθουσες χορού και κερδίζει έδαφος στο street style, που το αποθεώνει. Οπότε δεν έχεις παρά να δεις τι ακριβώς είναι, πώς μεταφράζεται σε κομμάτια που έχεις στην ντουλάπα σου και με ποιο τρόπο θα το υιοθετήσεις για να είσαι ακόμα μία φορά πλήρως ενημερωμένη και μοδάτη.

Τι είναι το balletcore style

Το balletcore συνδυάζει το αθλητικό και το θηλυκό στυλ μιας μπαλαρίνας. Έτσι μιλάμε για κολάν, γκέτες και κορμάκια από τη μία, που χαρίζουν άνεση και ελευθερία κινήσεων στη χορεύτρια, και σατέν, τούλι, δαντέλα από την άλλη σε φαρδιά και μάξι ρούχα (δες πώς θα αναδείξεις τη μάξι φούστα στην καθημερινότητά σου), που συνθέτουν μια ρομαντική και ταυτόχρονα θηλυκή εικόνα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να δεσμευτείς με το ένα ή το άλλο, αφού εύκολα μπορείς να τα αναμείξεις σε ένα look.

Το balletcore επικοινωνεί επίσης τη νεότητα των γυναικών που επιλέγoυν να ντυθούν σαν μπαλαρίνες! Τι σημαίνει αυτό; Για πολλές γυναίκες το να μοιάζουν με μπαλαρίνα είναι η παιδική τους φαντασίωση, οπότε το balletcore τους επιτρέπει να ζήσουν αυτό το όνειρο στην καθημερινότητά τους με τον στυλιστικό τρόπο που τους ταιριάζει.

3 φθινοπωρινά looks με μια φούστα για να εντυπωσιάσεις!

Εκτός από τα παστέλ και τα ανοιχτά ουδέτερα χρώματα, οι διαφάνειες, η δαντέλα και το δίχτυ είναι τα πιο ξεχωριστά υλικά για να δημιουργήσεις look μπαλαρίνας με αξιώσεις.Δες, λοιπόν, τι θα χρειαστείς ακριβώς έτσι όπως τα προτείνουν τα κορίτσια στο street style. Να θυμάσαι ότι η υπερβολή και εδώ είναι κακός οιωνός, αφού ο στόχος σου είναι να υιοθετήσεις την τάση (τσέκαρε εδώ τα trends 2023) με τον πιο κομψό τρόπο. Οπότε 1-2 ballet items είναι αρκετά σε κάθε look.

Μπαλαρίνες & δίχτυ

Είναι το αγαπημένο παπούτσι του φθινοπώρου, που θα το φοράς από το πρωί ως το βράδυ. Προτίμησέ το σε λευκό και μαύρο, με τα απαραίτητα κοριτσίστικα διακοσμητικά (φιογκάκια, λουλούδια, πέρλες κ.λπ.) και συνδύασέ το με το αγαπημένο σου καλσόν δίχτυ, που η Vicktoria Bekham τιμά και με το παραπάνω.

Κάλτσες μέχρι το γόνατο

Το huge trend της σεζόν, αφού παντού βλέπουμε καλτσάκια φορεμένα με loafers, γόβες, κοντά σε μήκος ή μέχρι το γόνατο. Θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ρομαντικό κοριτσίστικο στυλ ένα ζευγάρι με ρίγες ή σε ροζ παλ τόνο με λουλουδάκια!

Φιογκάκια στα μαλλιά

Θα απογειώσεις το look, επιλέγοντας διακοσμητικά για τα μαλλιά σου, που καλό είναι να μαζέψεις σε κλασικά σινιόν. Πρόσθεσε φιογκάκια στις πλεξίδες σου αλλά και χτενάκια με πέρλες ή τσιμπιδάκια στα χτενίσματά σου.

Lace body

Η δαντέλα αγαπά τις μπαλαρίνες και τούμπαλιν! Απόκτησε φέτος ένα δαντελένιο body σε λευκό χρώμα και φόρεσέ το με μάξι φούστες αλλά και με το denim σου. Συνδύασέ το με καλτσάκια δίχτυ και μπαλαρίνες και γίνε αυτόματα ένα μοντέρνο balletcore κορίτσι.

Πλισέ φούστα

Την αγαπάμε στην κοντή της εκδοχή, τη λατρεύουμε στη μάξι μορφή της. Εσύ φόρεσε μια μακριά και συνδύασέ την με kitten heels και το αγαπημένο σου oversized σακάκι - δες τι προτιμούν οι influencers.

Κορσές

Τι να πει κανείς γι' αυτό το υπερπολύτιμο ρούχο, που δημιουργεί θηλυκή σιλουέτα και ταιριάζει σε όλες! Ο κορσές επανέρχεται δυναμικά από το παρελθόν και θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα στυλάτο balletcore look, όπως το έχεις ονειρευτεί.