Styling tips: 7 μυστικά για να φορέσεις σωστά το cropped τζιν παντελόνι

Είναι το Νο1 σχέδιο για να αναδείξεις τις τάσεις στα παπούτσια του φθινοπώρου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Το φαρδύ τζιν πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις εμφανίσεις των πιο στυλάτων γυναικών στον κόσμο και η δημοτικότητά του δεν λέει να μετριαστεί με τίποτα - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ωστόσο, δεν τα βλέπουμε μόνο σε πολύ μακρύ μήκος, αλλά και σε cropped flare σχέδια, σε στυλ Jane Birkin, που έχουν πολλά στυλιστικά πλεονεκτήματα.

Το βασικότερο, φυσικά, όλων είναι το γεγονός ότι φορώντας ένα cropped τζιν μπορείς εύκολα να αναδείξεις τα παπούτσια σου - και φέτος είναι τόσο πολλές και κομψές οι τάσεις που θα φορέσεις. Αγαπημένη σιλουέτα, το εν λόγω παντελόνι φοριέται από it-girls όπως η Alexa Chung και η Jeanne Damas, αλλά και από fashionistas στο street style, με την τάση αυτή του τζιν να έχει γίνει και επίσημα mainstream.


Επιπλέον θεωρείται εύκολα ως ένα κλασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, που κολακεύει τη σιλουέτα, ειδικά εάν ξέρεις πώς θα το φορέσεις με τον σωστό τρόπο. Για να δεις λοιπόν πώς θα το αναδείξεις -και παράλληλα όλο το look σου- διάβασε στη συνέχεια 7 styling tips για να το βάλεις όπως αξίζει σε μια trendsetter.

7 tips για να βάλεις σωστά το cropped τζιν

Το τέλειο μήκος είναι ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο

Θα φανεί εξ ολοκλήρου το παπούτσι σου και θα δημιουργήσεις πιο κομψή εικόνα, ανεξάρτητα από τον σωματότυπό σου.


Ένα ξεφτισμένο στρίφωμα είναι η καλύτερη επιλογή εάν αγαπάς τα distressed τζιν

Δεν χρειάζεται να επιλέξεις ένα πολύ "χαλασμένο" τζιν σε αυτήν τη σιλουέτα, αφού έτσι θα αφήσεις τα υπόλοιπα κομμάτια να κάνουν δήλωση μόδας - που είναι και το ζητούμενο.


Αν δεν είσαι σίγουρη, προτίμησε παπούτσια με χοντρό τακούνι

Για ένα safe στυλιστικό αποτέλεσμα φέτος οι Mary Janes είναι η καλύτερη πρόταση.


Βάλε το πουκάμισό σου από μέσα

Για να αναδείξεις μια ψηλόλιγνη σιλουέτα με το συγκεκριμένο στυλ παντελονιού, βάλε μέσα το μπλουζάκι σου. Έτσι θα φανείς αυτόματα πιο αδύνατη και κομψή.


Ένα φαρδύ cropped τζιν δείχνει καλύτερα με τακούνια

Προτίμησε ψηλοτάκουνα, ειδικά εάν φορέσεις ένα φαρδύ "κομμένο" τζιν, γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια πιο κολακευτική σιλουέτα.


Οι κλασικές γόβες είναι πάντα safe πρόταση

Το σχέδιο αυτό στο παντελόνι αναδεικνύει τα παπούτσια μας. Εάν είσαι πιο "συντηρητική", προτίμησε κλασικές ψηλοτάκουνες γόβες.


Φόρεσε τα μποτάκια μέσα από το τζιν

Αλλιώς ποιος ο λόγος να τα επιλέξεις εάν το "στριμώξεις" μέσα στις μπότες σου; Προτίμησε ankle boots και φυσικά όχι πολύ φαρδιά στη γάμπα.