The Queen of Scarf: 10 στυλάτοι τρόποι για να δέσεις το μαντίλι σου αυτό το φθινόπωρο

Μη μείνεις μόνο στο κλασικό δέσιμο στον λαιμό!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

H αφορμή για το άρθρο αυτό, πέρα από την χρηστικότητα αλλά και το στυλ που έχει ένα μαντίλι στις εμφανίσεις μας, και φυσικά το γεγονός ότι είναι από την άνοιξη ακόμα στο προσκήνιο, ήταν η Claudya Moreira ή αλλιώς "The Queen of Scarf" (aka "η βασίλισσα του μαντιλιού".

Με ένα εκατομμύριο ακολούθους στο TikTok και πάνω από 500.000 στο Instagram, η Moreira δεν δένει απλώς τα μανίλια γύρω από το λαιμό της - αυτό θα ήταν πολύ εύκολο. Αντίθετα, χρησιμοποιεί το μαντίλι ως έργο Τέχνης στο styling, δημιουργώντας αμέτρητα looks και μεταμορφώνοντας βασικά κομμάτια της ντουλάπας μας..

Το διπλώνει ως τριαντάφυλλο πριν το δέσει στο φόρεμά της, το φοράει μέσα με το πουκάμισό της και το περνάει από τις τρύπες των κουμπιών, το φοράει σαν ζώνη και πάει λέγοντας - οι ιδέες της είναι αμέτρητες! Επειδή, λοιπόν, κι εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά την αρχοντική δύναμη των αξεσουάρ, εστιάζουμε φέτος στο μαντίλι, ίσως το πιο εμβληματικό από όλα.


Δεδομένου ότι θα πρωταγωνιστήσει ως βασικό αξεσουάρ για το φθινόπωρο, με τη βοήθεια της Claudya Moreira δες στη συνέχεια 10 στυλάτους τρόπους για να το φορέσεις, πέρα από τον κλασικό, φυσικά, γύρω από το λαιμό σου.

10 στυλάτοι τρόποι για να δέσεις το μαντίλι σου το φθινόπωρο

Εάν αναζητάς φρέσκους τρόπους για να δέσεις το μαντίλι σου, η Claudya Moreira είναι η καλύτερη έμπνευση για να το πετύχεις. "Μεγάλωσα βλέποντας τη γιαγιά μου και άλλες γυναίκες από το Πράσινο Ακρωτήριο να φορούν μαντίλες, η καθεμία με τη δική της πρωτοτυπία και προσωπικότητα, που αντικατοπτρίζεται στην επιλογή των μοτίβων και των χρωμάτων τους", λέει εκείνη στην Vogue Scandinavia και δίνει ιδέες.

Headband scarf


Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε ένα μαντίλι 100x100 εκ. ή 90x90 εκ.

Γραβάτα στον λαιμό


Tip: Προτίμησε το φθινόπωρο ένα στενό και μακρύ μαντίλι με animal prints, για να είσαι στη μόδα!

Πάνω από το καπέλο


Tip: Συνδύασε ένα παρόμοιο στο look σου εν είδει ζώνης πάνω από το σακάκι σου. Καλύτερα να επιλέξεις ένα tone to tone σύνολο.

Πασμίνα πάνω από το σακάκι


Tip: Θα φωτίσεις αυτόματα ένα μαύρο σύνολο. Να ξέρεις ότι φέτος τα κομμάτια με ενσωματωμένη "κάπα" είναι έτσι ή αλλιώς στη μόδα.

Με το λευκό πουκάμισο


Tip: Πέρασε ένα εμπριμέ μαντίλι (σε παρόμοιους τόνους με το παντελόνι ή τη φούστα σου), μέσα στα κουμπιά ενός λευκού πουκαμίσου.

Σαν την Audrey Hepburn


Tip: Αυτόματα θα αναβαθμίσει και το πιο απλό στυλ, δημιουργώντας μια φινετσάτη εικόνα.

Σαν κολιέ


Tip: Ένα λεπτό μαντίλι και μια αλυσίδα θα δημιουργήσουν το πιο κομψό αξεσουάρ.

Τοπ μέσα από το κοστούμι σου


Tip: Δημιούργησε το πιο σικάτο τοπ, που θα αναβαθμίσει αυτόματα το κοστούμι που φοράς στη δουλειά.

Κάτω από τον γιακά


Tip: Το κλασικό πουλόβερ με φερμουάρ θα αλλάξει εντελώς εικόνα! Δοκίμασέ το και με ένα πουκάμισο με τον ίδιο τρόπο.

Μεταμόρωσε ένα κλασικό σακάκι


Tip: Δεν χρειάζεται πλέον να "παροπλίσεις" τα παλιά σου σακάκια, αφού έτσι θα αποκτήσουν μοντέρνα όψη.

Bonus extra


Tip: Θα κάνει δήλωση μόδας στο ντεκολτέ σου!