Αυτό το εντυπωσιακό styling κόλπο έχει μόνο έναν κανόνα

Είναι ο πιο safe τρόπος για να δημιουργήσεις κομψά σύνολα με σίγουρη επιτυχία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Ένα look tone to tone σε ένα μόνο χρώμα μπορεί για κάποιες να ακούγεται δύσκολο, με την έννοια ότι ένα τέτοιο σύνολο είναι τολμηρό και "επιδειχτικό", αλλά είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δημιουργήσουμε σίγουρα μια κομψή και στυλάτη εμφάνιση.

Είτε σε ένα έντονο κόκκινο ή μπορντό -που φέτος είναι τα χρώματα της νέας σεζόν, μαζί με το navy blue και το σοκολατί- είτε σε ένα κλασικό μπεζ ή και μαύρο, ένα μονόχρωμο ντύσιμο αφαιρεί κάθε προβληματισμό σχετικά με τους συνδυασμούς και τα ταιριάσματα!

Με αυτήν τη στρατηγική, το να συνδυάσεις ένα ρούχο δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο γιατί δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς εάν ταιριάζουν μεταξύ τους τα κομμάτια που επέλεξες - είναι αδύνατον να κάνεις λάθος!


Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχεις κατά νου: Δεν χρειάζεται απαραίτητα να φορέσεις κομμάτια στην ίδια ακριβώς απόχρωση για να "δουλέψει" αυτή η εμφάνιση. Κι αν νιώθεις λίγο πιο τολμηρή, δοκίμασε να προσθέσεις στο look σου ένα αντίθετο χρώμα, για παράδειγμα στα παπούτσια ή στα αξεσουάρ σου.

Με αυτό το styling κόλπο δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στην εμφάνισή σου

Τα μονόχρωμα σύνολα είναι αγαπημένα των fashionistas εδώ και δεκαετίες, επιλέγοντας να τα φορέσουν στην καθημερινότητά τους, σε κομψά office looks αλλά και σε βραδινές εξόδους. Φέτος, μάλιστα, το φθινόπωρο η τάση denim on denim φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα total looks, που αγαπάμε.

Τα ατού μιας τέτοιας εμφάνισης, πέρα από το γεγονός ότι με αυτό το εντυπωσιακό styling δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, είναι ότι δείχνει την εικόνα μας πιο πολυτελή και το outfit κατ'επέκταση πιο ακριβό - κι ας μην είναι. Επιπλέον, η σιλουέτα μακραίνει και φαίνεται πιο καλλίγραμμη, καθώς το ένα χρώμα δημιουργεί το εφέ της ψηλόλιγνης κορμοστασιάς.


Must colors που πρέπει να επιλέξεις τη νέα σεζόν είναι το μπορντό, το κόκκινο, το σκούρο μπλε, το σοκολατί, το παλ ροζ και φυσικά τα κλασικά μαύρο και λευκό. Να θυμάσαι ότι μπορείς να δημιουργήσεις μονόχρωμα σύνολα επιλέγοντας μοτίβα στο σύνολό σου, όπως πουά, καρό και φλοράλ, για μια πιο τολμηρή εμφάνιση.

Τα μονόχρωμα looks στο street style


Tip: Κάνε ένα παιχνίδισμα, αφήνοντας το λευκό πουκάμισο να φωτίσει το μονόχρωμο γκρι look.


Tip: Το να παίξεις με τις υφές και τους διαφορετικούς τόνους ενός χρώματος θα κάνει το look σου πιο ενδιαφέρον.


Τip: Το σοκολατί θα πρωταγωνιστήσει και τον χειμώνα και μια ωραία πρόταση να φορέσεις αυτό το χρώμα σε total look είναι ποντάροντας σε μια κομψή διαφάνεια.


Τip: Το μπορντό φέτος είναι top χρώμα της νέας σεζόν και ένα κοστούμι αποτελεί την πιο εύκολη επιλογή για να υιοθετήσεις την τάση.


Τip: Παίξε με μια ανεπαίσθητη διαφορά στους τόνους του ίδιου χρώματος πάνω και κάτω.


Tip: Η Νο1 τάση του φετινού φθινοπώρου είναι να φορέσεις τζιν από την κορυφή ως τα νύχια.