Στυλ για 60άρες: Έξυπνα styling tips & 4 must-have που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

Γιατί τα 60 είναι τα νέα 30 της εποχής!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

"Zήσε τη ζωή σου με τον δικό σου τρόπο. Θα λάμψεις διαφορετικά!"... To μότο αυτό πρέπει να μπει καλά μέσα σου σε όποια ηλικία κι αν είσαι, αλλά μετά τα 50 και ειδικά στην έκτη δεκαετία της ζωής σου είναι σημαντικό να σκέφτεσαι θετικά για τον εαυτό σου και να μην καταπιέζεις τα θέλω σου - σε κάθε τομέα αλλά και στο θέμα του styling.

Σήμερα, οι γυναίκες επαναπροσδιορίζουν τη ζωή στα 60 τους. Δεν σημαίνει φυσικά αυτό ότι θα δείχνεις 25 αλλά ούτε βέβαια ότι θα μείνεις κολλημένη σε κομμάτια που θα φορούσε η γιαγιά μας πριν από μερικές δεκαετίες. Αυτά είναι τα δύο άκρα, όπως καταλαβαίνεις. Αυτή είναι μια δεκαετία ωριμότητας και αυτοέκφρασης, χάρη στη σοφία που μόνο μια γυναίκα 60 ετών μπορεί να έχει.


Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να δεσμευτείς από αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ότι πρέπει να είναι το "στυλ της μεγαλύτερης γυναίκας", αλλά οφείλεις πλέον στον εαυτό σου να υποστηρίζεις τη δική σου άποψη. Είμαι σίγουρη, λοιπόν, ότι πιστεύεις ακράδαντα ότι τα 60 είναι τα νέα 30 στην εποχή που ζούμε, οπότε, πέρα από την άποψη αυτή, δες έξυπνα styling tips για να μη δείχνεις... ηλικιωμένη αλλά και 4 must-have που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου.

Έξυπνα styling tips & 4 must-have που που μια 60άρα πρέπει να έχει στην ντουλάπα της

Bold prints, έντονα χρώματα


Αρχικά, ας πετάξουμε τους παλιούς κανόνες και τις προσδοκίες για το πώς πρέπει να ντύνεται μια γυναίκα άνω των 60 ετών. Αυτές οι μέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί - ήρθε η ώρα να ζήσεις δυνατά! Αγαπάς τα φλοράλ; Φόρεσε ένα λουλουδάτο φόρεμα έτσι όπως το θέλεις. Αγαπάς το ροζ; Πες "αντίο" στα ασφαλή παστέλ και ζήστε ζήσε τη ζωή σου μέσα σε φωτεινό φούξια! Η συμβουλή μου: Διασκέδασε αγκαλιάζοντας τα αγαπημένα σου χρώματα και δείξε τη δυναμική σου προσωπικότητα μέσα από bold prints!

Υφάσματα που αναπνέουν

Για ευελιξία στο styling και απόλυτη άνεση, προτίμησε τη σοφιστικέ κομψότητα των υφασμάτων που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι και το λινό. Είναι η τέλεια βάση για μια μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα για μια γυναίκα 60+ ετών . Πέρα από την άνεση, αυτά τα υφάσματα αγκαλιάζουν υπέροχα το σώμα και δεν μπορείς να κάνεις λάθος μαζί τους.

Ισορροπία διαχρονικών ρούχων & τάσεων

Οι τάσεις είναι για όλους. Μην παραμένεις κολλημένη στα "ώριμα" γυναικεία φορέματα, γιατί αν είσαι 60+ και θέλεις να βάλεις, για παράδειγμα ένα μοντέρνο ροζ φόρεμα με βολάν, μάντεψε τι; Είναι ένα φόρεμα που ταιριάζει σε 60άρες γυναίκες!

γυναίκα με ροζ φόρεμα με βολάν

Το στυλ είναι η έκφραση του εαυτού μας. Εσύ ξέρεις καλύτερα ποια στυλ και σχέδια σου πάνε, οπότε ξεκίνησε από εκεί, κάνοντας μια έξυπνη μείξη αυτών των κομματιών με τις τάσεις κάθε σεζόν σε χρώματα και σιλουέτες.

Layering, το αγαπημένο

Αναβάθμισε την καθημερινή σου εμφάνιση με έξυπνα layering. Οι στιλίστες ορκίζονται στη μέθοδο "Two Texture Technique" (Η Τεχνική των δύο Υφών), η οποία είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Απλώς βεβαιώσου ότι κάθε ρούχο έχει τουλάχιστον δύο αντίθετες υφές, όπως απαλά πλεκτά με τουίντ ή μετάξι με δέρμα. Αυτό το εύκολο κόλπο θα βάλει μια παιχνιδιάρικη και μοδάτη πινελιά σε κάθε σύνολο.

Αρκετές δόσεις αξεσουάρ

Μην υποτιμάς ποτέ τη δύναμη των αξεσουάρ. Το στυλ που ψάχνεις βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Τα αξεσουάρ είναι ο τέλειος τρόπος για να εμπλουτίσεις ένα σύνολο, οπότε αναζήτησε τρόπους για να βάλεις μια έξτρα πινελιά σε κάθε κλασικό σου look. Ακόμη και τα ουδέτερα βασικά items μπορούν να αναβαθμιστούν όταν συνδυάζονται με διασκεδαστικές λεπτομέρειες, όπως ένα statement τσαντάκι ή ένα φωτεινό κασκόλ.

4 must-have για γυναίκες άνω των 60 ετών

Η γκαρνταρόμπα σου πρέπει να εκφράζει μόνο εσένα! Το προσωπικό σου στυλ αξίζει μια καλή επένδυση! Το να γνωρίζεις την αξία σου και να επενδύσεις στον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγεις - ούτε στυλιστικά ούτε οικονομικά! Επένδυσε σε αυτά τα 4 must-have που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και με το παραπάνω.

Αξεσουάρ που τραβούν τα βλέμματα


Κασκόλ, τσάντες και κοσμήματα είναι το μυστικό "όπλο" στο στυλ σου. Προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο για να αλλάξεις οποιαδήποτε (ακόμα και την πιο βαρετή) εμφάνιση. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος για να πειραματιστείς με χρώματα και σχέδια που συνήθως δεν φοράς.

Δυναμικό τζιν


Όταν πρόκειται για τζιν, ήρθε η ώρα να παραβιάσεις τους κανόνες. Υπάρχουν κλασικά στυλ που ταιριάζουν με τα πάντα (για παράδειγμα ένα dark straight denim), αλλά μπορείς να κάνεις την ανατροπή! Επένδυσε σε ένα wide-leg κομμάτι ή ένα τζιν με ρεβέρ και -γιατί όχι- σε ένα barrel denim που είναι must-have της σεζόν. Mη φοβηθείς τις μοντέρνες σιλουέτες, αφού με το σωστό styling στο επάνω μέρος θα δείχνουν το ίδιο καλά επάνω σου όπως και σε μία 30άρα!

Για παράδειγμα, φόρεσε ένα φαρδύ τζιν με ένα μεσάτο σακάκι ή μια πλεκτή ζακέτα-σακάκι ή συνδύασέ το με ένα κλασικό μπλουζάκι και το αγαπημένο σου δερμάτινο jacket. So chic at every age!

Updated βασικά

Basic Κομμάτια όπως λευκές μπλούζες, ζακέτες, σακάκια και φλατ παπούτσια είναι σημαντικά κομμάτια για να διατηρήσεις ενημερωμένη την εικόνα σου. Αντικατάστησε όλα τα παλιά και φθαρμένα με καινούργια και επίλεξε "καλά" υφάσματα, όπως μετάξι, κασμίρ αλλά και δέρμα, για πιο "ανεβασμένες" εμφανίσεις, που θα δείχνουν πιο μοντέρνες.

Statement πανωφόρια


Είτε βγεις το βράδυ, είτε δώσεις το "παρών" σε έναν γάμο είτε πας για μια πρωινή βόλτα με τις φίλες σου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα πανωφόρι που θα κάνει δήλωση μόδας. Σίγουρα με τα χρόνια έχεις στην ντουλάπα σου πολλά πανωφόρια, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να αφιερώσεις χρόνο στην επιλογή ενός κομματιού με εξαιρετική εφαρμογή που προσθέτει στυλ, κομψότητα και σιλουέτα που κάνει fashion statement.

Προτίμησε πολυτελή υφάσματα όπως μπροκάρ, κασμίρ ή ψεύτικη γούνα για τον χειμώνα και ένα φαρδύ σακάκι σε ξεχωριστό χρώμα ή σχέδιο για τους ανοιξιάτικους μήνες.