Είσαι μικροκαμωμένη; 10 fashion items που χρειάζεσαι οπωσδήποτε στην γκαρνταρόμπα σου

Δημιούργησε μια στοχευμένη capsule συλλογή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Εάν είσαι κοντούλα και μικροκαμωμένη σίγουρα ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των γυναικών που δυσκολεύονται με τα ρούχα τους, ειδικά με το μήκος και τη σιλουέτα των βασικών κομματιών μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ξέρεις ποια παντελόνια, φούστες, μπλούζες και παπούτσια σου ταιριάζουν καλύτερα;

10 είναι τα βασικά κομμάτια που πρέπει να επιλέξεις για να δημιουργήσεις μια capsule γκαρνταρόμπα που ταιριάζει με όλα τα στυλ, από business casual μέχρι chic, χωρίς να... κολυμπάς μέσα στα ρούχα σου και να μοιάζεις σαν να έχεις δανειστεί κομμάτια από την ντουλάπα του μπαμπά σου!

Είσαι μικροκαμωμένη; 10 fashion items που χρειάζεσαι οπωσδήποτε στην γκαρνταρόμπα σου

Μπλούζα V-neck


Το σχήμα αυτό στο ντεκολτέ της μπλούζας βοηθά τις μικροκαμωμένες να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας ψηλόλιγνης σιλουέτας.

Crop top style


Τα κοντά τοπ είναι... μια ευλογία για τις μικροκαμωμένες - ειδικά αυτές που έχουν κοντό κορμό, αφού φτάνουν ακριβώς στο σωστό σημείο (στα ισχία ή λίγο πιο πάνω), χωρίς να μοιάζουν μικροσκοπικά, όπως θα γινόταν σε γυναίκες με μεγαλύτερο ύψος.

Off-shoulder top


Το off-shoulder μπλουζάκι είναι μια άλλη υπέροχη επιλογή για petite, καθώς δημιουργεί ένα παρόμοιο αποτέλεσμα επιμήκυνσης του σώματος όπως με το V ντεκολτέ.

Μάξι slip φούστα

Μια μακριά slip φούστα είναι καταπληκτική επιλογή για petite σιλουέτες Το ελαφρύ υλικό είναι απίστευτα κολακευτικό και το στυλ είναι πολύ ευέλικτο: δουλειά, Σαββατοκύριακα, βραδινές έξοδοι, ραντεβού κ.λπ. Το εν λόγω σχέδιο αγκαλιάζει κομψά το σώμα, χωρίς να προσθέτει έξτρα όγκο σε μια γυναίκα μικροκαμωμένη.

Μίνι φούστα


Όσον αφορά στις φούστες και στα φορέματα, οι μικροκαμωμένες πρέπει να επιλέγουν κοντές ή μακριές και να αποφεύγουν οτιδήποτε ενδιάμεσο. Ένα στυλ που ακουμπά στο γόνατο κάνει τις petite γυναίκες να φαίνονται ακόμα πιο κοντές. Το μίνι μήκος είναι εξαιρετικά δημοφιλές εάν είσαι κοντούλα, αλλά πρέπει το στρίφωμα να φτάνει ακριβώς κάτω από το φαρδύ μέρος του μηρού.

Μάξι pencil φούστα


Οι μάξι pencil φούστες είναι ένα μοντέρνο στυλ που κάνει "μαγικά" σε κοντές γυναίκες, επιμηκύνοντας τα πόδια, χωρίς να προσθέτει έξτρα όγκο, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις πλισέ.

Wide-leg παντελόνι


Προτίμησέ το μόνο εάν έχεις πλούσιο μπούστο σε συνδυασμό με λεπτούς γοφούς και μηρούς. Για μικροκαμωμένες με διαφορετικό σχήμα σώματος, η καλύτερη επιλογή είναι ένα straight παντελόνι.

Jogger


Ένα καθολικά κολακευτικό στυλ για τις μικροκαμωμένες γυναίκες - ειδικά αυτές με καμπύλες. Φοριέται το ίδιο εύκολα όπως ένα στενό τζιν και ταιριάζει με τα πάντα, από το πρωί ως το βράδυ.

Κάπρι


Δημοφιλές και φέτος, λόγω της επιστροφής της μόδας της δεκαετίας του '90. Όπως και με τις φούστες, οι μικροκαμωμένες πρέπει να αποφεύγουν τα σχέδια που σταματούν ακριβώς στο γόνατο. Αντ 'αυτού, προτίμησε ένα κομμάτι σε κοντό μήκος (στη μέση του μηρού) ή μια σιλουέτα που φτάνει στη μέση της γάμπας ή λίγο πιο κάτω .

Παπούτσια με μυτερή μύτη


Τα παπούτσια είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνεις ένα σύνολο πιο κομψό. Προτίμησε μυτερά σχέδια (kitten heels, mules, sling-backs) για να πετύχεις το εφέ της επιμήκυνσης των ποδιών. Απόφυγε οποιοδήποτε στυλ με λουράκια στον αστράγαλο, ειδικά αυτά που είναι πολύ χοντρά ή το χρώμα τους έρχεται σε αντίθεση με τον τόνο του δέρματός σου.