H δύναμη του styling: Πώς θα μεταμορφώσεις 3 συνηθισμένα φορέματα για να δείχνουν σούπερ στυλάτα και υπέρκομψα

Γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το τι φοράς αλλά και με το πώς το φοράς!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
H δύναμη του styling: Πώς θα μεταμορφώσεις 3 συνηθισμένα φορέματα για να δείχνουν σούπερ στυλάτα και υπέρκομψα

"Το στυλ είναι ένας τρόπος για να πεις ποιος είσαι χωρίς να χρειάζεται να μιλήσεις", λέει η στυλίστρια των διασημοτήτων και σχεδιάστρια μόδας Rachel Zoe και έχει απόλυτο δίκιο. Έχεις ακούσει το ρητό "Είσαι αυτό που φοράς"; Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά υπάρχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό. Η επιλογή των ρούχων μας ξεπερνά τη μόδα, είναι μια μορφή αυτοέκφρασης που λέει πολλά για το ποιοι είμαστε.

Έτσι δεν μας κάνει καμία εντύπωση που βλέπουμε γυναίκες να επιλέγουν, για παράδειγμα, το ίδιο ακριβώς φόρεμα και η μία δείχνει εντελώς αδιάφορη και η άλλη απλώς "ουάου"! Τι φταίει γι' αυτό; Ο τρόπος που καθεμία προσεγγίζει το styling και η επιπλέον προσπάθεια που θα κάνει για να δείξει καλύτερα μέσα στο ρούχο της. Η δύναμη του styling είναι τεράστια, γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το τι φοράς αλλά και με το πώς το φοράς!

Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο ακόλουθο βίντεο του youweekly.gr, από την εξαιρετική Christina Hense, που πετυχαίνει να μεταμορφώσει 3 συνηθισμένα φορέματα για να δείχνουν σούπερ στυλάτα και υπέρκομψα, μέσα από τον τρόπο που κάνει το styling.


H δύναμη του styling: Πώς θα μεταμορφώσεις 3 συνηθισμένα φορέματα για να δείχνουν σούπερ στυλάτα και υπέρκομψα

Πολλές φορές έχεις δει γυναίκες (επώνυμες και μη) ντυμένες με τα ίδια ακριβώς ρούχα, με όσους τις βλέπουν να μην πιστεύουν στα μάτια τους πόσο αδιάφορο από τη μία αλλά πόσο στυλάτο και μοντέρνο από την άλλη μπορεί να δείξει το ίδιο look. Κι όμως γίνεται, με σύμμαχο το σωστό styling, που με μια επιπλέον προσπάθεια, ένα συνηθισμένο outfit θα γίνει υπέροχο. Η Christina Hense σού δείχνει πώς θα το πετύχεις, μέσα από 3 looks.

Μαύρο playsuit

μαύρο playsuit

Είναι συνώνυμο του καλοκαιριού αλλά φοριέται και το φθινόπωρο, ειδικά εάν επιλέξεις ένα κομμάτι με μακρύ μανίκι και σε λινό ύφασμα. Είναι από τα ρούχα που επιδέχονται διαφορετικό styling, κυρίως εάν προτιμήσεις ένα σε μαύρο χρώμα. Για μια καυτή εμφάνιση, λοιπόν, η ιδέα είναι να μη δείχνει αυτή η ολόσωμη μίνι φόρμα σαν... σακί επάνω σου!

Κάνε την πιο sexy, τονίζοντας το ντεκολτέ σου και αφήνοντας ανοιχτά μερικά κουμπιά μπροστά. Ένα μοδάτο layering με κοσμήματα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το μπούστο σου, δημιουργώντας μια elegant εμφάνιση χωρίς να είναι κιτς.

Style tip: Τα ψηλοτάκουνα mules θα σου χαρίσουν έξτρα πόντους ύψους και η chic mini chain bag θα αναδείξει την εκλεπτυσμένη αισθητική του συνόλου.

Εμπριμέ μάξι φόρεμα

μάξι εμπριμέ φόρεμα

Με την πρώτη ματιά μοιάζει "μεγαλίστικο", άκομψο και αδιάφορο φόρεμα. Σκέφτεσαι ότι πιο πολύ θα ταίριαξε στη μαμά σου παρά σ' εσένα και το απορρίπτεις! Αυτό το μάξι εμπριμέ κομμάτι δείχνει ντεμοντέ και ξεπερασμένο. Εδώ ταιριάζει λοιπόν αυτό που είπαμε στην αρχή: "Σημασία έχει πώς φοράς κάτι και όχι τι φοράς".

Στην μεταμόρφωσή του από την Christina Hense δεν μπορεί παρά να αποδεχτείς στο 100% τη σημασία της προηγούμενης φράσης. Σωστά. Με δύο-τρεις κινήσεις έχεις μπροστά σου ένα... άλλο φόρεμα! Βγάλε τα μανίκια, δέσε τα πίσω και μόλις έχεις δημιουργήσει το πιο φινετσάτο στράπλες φόρεμα για την βραδινή σου έξοδο!

Style tip: Τόνισε το ντεκολτέ σου με statement κολιέ και προτίμησε λευκά αξεσουάρ, που θα χαρίσουν στο look σου μια σοφιστικέ γοητεία.

Λευκό shirt-dress

λευκό shirt dress

Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο πολυφορεμένο κομμάτι του φθινοπώρου, αφού το πουκαμισο-φόρεμα είναι ευέλικτο και άνετο. Πώς θα δείξει όμως κομψό επάνω σου και όχι αδιάφορο; Η φαρδιά του γραμμή δεν κολακεύει το σώμα, οπότε φρόντισε να δημιουργήσεις μέση με μια φαρδιά ζώνη, ενώ παράλληλα θα "κοντύνεις" και το μήκος του, για να δείξει η εικόνα σου πιο θηλυκή.

Άσε τα αθλητικά στην άκρη, που "χαντακώνουν" τη σιλουέτα, και ανάδειξε τα θεϊκά σου πόδια με ψηλοτάκουνα. Συμπλήρωσε το look σου με χρυσαφί κοσμήματα και έχεις μόλις δημιουργήσει ένα σύνολο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Style tip: Φρόντισε να υπάρχει ομοιοχρωμία σε παπούτσια, τσάντα και ζώνη για ένα πιο σικάτο αποτέλεσμα.