10 δοκιμασμένα κόλπα για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου - Οι στυλίστες τα εφαρμόζουν στα μοντέλα

Θα συνεχίσεις να φοράς για καιρό μίνι, στράπλες και crop tops

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Είσαι ήδη διακοπές και χαλαρώνεις σε παραλίες και πισίνες, απολαμβάνοντας τα χάδια του ήλιου, δημιουργώντας το πιο σοκολατένιο μαύρισμα ever! Κάθε καλοκαίρι... δουλεύεις σκληρά το μαύρισμά σου όπως όλες μας, πάντα με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, και είναι φυσικό να θέλεις να το διατηρήσεις περισσότερο χρόνο και να μην το δεις να εξαφανίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή σου στην πόλη.

Το χρυσαφί δέρμα χαρίζει αναμφισβήτητα μια πιο εντυπωσιακή εικόνα και βοηθά το styling να φανεία κόμα καλύτερο: Λίγο μαύρισμα κάνει το σώμα να φαίνεται αμέσως πιο τονωμένο και αδύνατο, πιο θηλυκό και σέξι, ενώ το πρόσωπο φαίνεται σαφώς πιο φρέσκο.

Αυτά τα μυστικά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι στυλίστες, που εφαρμόζουν στα μοντέλα 10 δοκιμασμένα κόλπα για να διατηρηθεί περισσότερο το μαύρισμα μετά τις διακοπές, εβδομάδες και μήνες ακόμα - και δεν έχει να κάνει μόνο με προϊόντα ομορφιάς!


10 δοκιμασμένα κόλπα για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου - Οι στυλίστες τα εφαρμόζουν στα μοντέλα

  1. Κάνε αποδράσεις κάθε Σαββατοκύριακο όσο μπορείς και όπου μπορείς - εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή που έχεις για να βγεις λίγο στον ήλιο - πηγαίνοντας στα μαγαζιά ή κάνοντας βόλτα το σκυλί.
  2. Μη γεμίζεις τη μπανιέρα για να κάνεις μπάνιο. Το "μούλιασμα" για μεγάλο χρονικό διάστημα αφυδατώνει το δέρμα, που είναι ο Νο1 εχθρός για την απώλεια του μαυρίσματος. Κάνε καλύτερα ένα γρήγορο ντους.
  3. Μην χρησιμοποιείς ζεστό νερό στο ντους. Και πάλι για τον ίδιο λόγο με τον προηγούμενο, το μπάνιο με ζεστό νερό δεν βοηθά να παραμείνει το δέρμα ενυδατωμένο. Καλύτερα χλιαρό ή κρύο.
  4. Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ αφρόλουτρο. Επίλεξε ένα για μαυρισμένο δέρμα, που, μέσω ενεργών συστατικών που ενυδατώνουν, θα διατηρήσει το χρώμα για περισσότερο χρόνο.
  5. Να είσαι φειδωλή με τα scrub – η απολέπιση είναι ίσως το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο μαυρισμένο δέρμα σου, αν δεν την κάνεις σωστά. Τα μελανοκύτταρα είναι επιφανειακά κύτταρα. Είναι λοιπόν φυσικό να πιστεύουμε ότι αν κάνουμε απολέπιση στο δέρμα, εξαλείφουμε σταδιακά το εξωτερικό μαυρισμένο στρώμα.



    Ωστόσο, αν δεν κάνουμε, το δέρμα θα φαίνεται θαμπό, με ένα στρώμα "νεκρής επιδερμίδας" να συσσωρεύεται. Είναι καλύτερο να έχεις μαυρισμένο αλλά θαμπό δέρμα ή να χάσεις λίγο μαύρισμα και να απολαμβάνεις λαμπερό και υγιές δέρμα; Η συμβουλή είναι να επιλέξεις το δεύτερο, αλλά με ισορροπία: Το τρίψιμο του δέρματος είναι σημαντικό, αλλά χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό scub και χωρίς να κάνεις μασάζ με όλη σου τη δύναμη και μόνο μία φορά την εβδομάδα.
  6. Άλλαξε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου - εάν χρησιμοποιείς ορούς στο πρόσωπο με βάση το γλυκολικό οξύ, δεν πρέπει να το κάνεις. Προτίμησε απλές συνθέσεις με βάση το υαλουρονικό οξύ, για να διατηρήσεις το χρώμα.
  7. Μην τρίβεις το δέρμα σου - είτε στο ντους, είτε όταν κάνεις scrub, είτε όταν σκουπίζεσαι με την πετσέτα. Διαφορετικά θα επιταχύνεις την απομάκρυνση του μαυρίσματος.
  8. Ενυδάτωνε πάντα το δέρμα σου – αυτό είναι ίσως το κρίσιμο σημείο, μαζί με την κατάλληλη απολέπιση. Αν θέλεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μαύρσμά σου, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις ενυδατική κρέμα κάθε μέρα.
  9. Πίνε πολύ νερό - η καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος είναι εκ των έσω!
  10. Προτίμησε να τρως τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη. Αποτελούν απίστευτη πηγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν το δέρμα και να μαυρίσει καλύτερα εξ αρχής αλλά και το μαύρισμα μετά τις διακοπές να διατηρηθεί περισσότερο.