8 κομμάτια που πρέπει να σταματήσεις να φοράς εάν είσαι πάνω από 50

Θα σε δείξουν ακόμα μεγαλύτερη και δεν το θέλεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις πάνω από τα 50 σου χρόνια. Και δεν χρειάζεται να σου το πω αυτό. Και δεν θα σου πω ποτέ (σχεδόν ποτέ) να μη βάλεις κάτι επειδή απλώς είναι πολύ χαριτωμένο και νεανικό και μοντέρνο για σένα. Αυτά, όμως, τα ρούχα και αξεσουάρ που θα σημειώσω στη συνέχεια είναι κάτι άλλο: Γερνάνε!

Κατασκευάζονται και κυκλοφορούν αποκλειστικά για ώριμες γυναίκες και είναι παλιακές ή μη κολακευτικές ή μη ελκυστικές ή όλα τα παραπάνω σιλουέτες! Απλώς δεν σου ταιριάζουν και σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερες, πιο φρέσκες και πιο μοντέρνες επιλογές για σένα.

Και πάλι, ο στόχος μου δεν είναι σε καμία περίπτωση να νιώσεις άσχημα αν έχεις ένα από αυτά τα 8 κομμάτια που θα δεις στη συνέχεια, ούτε να το πετάξεις (εκτός εάν συμφωνήσεις και θέλεις να το κάνεις), αλλά είναι να σε βοηθήσει να μάθεις τι σου πηγαίνει έτσι ώστε να κάνεις πιο χρήσιμες και στυλάτες αγορές στο μέλλον.

8 κομμάτια που πρέπει να σταματήσεις να φοράς εάν είσαι πάνω από 50

Ελαστική μέση


Το γνωστό λάστιχο στη μέση χαρίζει άνεση σε πολλές από εμάς. Τα αθλητικά παντελόνια, τα λινά και άλλα casual στυλ έχουν λάστιχο στη μέση, αλλά και στυλ - είναι φαρδιά, χαλαρά και μοδάτα. Αυτό για το οποίο μιλάω εδώ είναι ένα παντελόνι με εμφανώς ελαστική μέση που μαζεύεται γύρω από την κοιλιά σου και σε χοντρό ύφασμα, που θυμίζει φόρμα. Δεν σε κολακεύει καθόλου και δημιουργεί όγκο στην κοιλιά και τη μέση χωρίς λόγο. Προτίμησε ένα με κορδόνι στη μέση, που κάνει την ίδια δουλειά αλλά είναι πιο στυλάτο και μοντέρνο.

Φλοράλ σιφόν


Και πάλι, υπάρχουν καλές και κακές εκδοχές, αλλά τα περισσότερα κομμάτια σιφόν που απευθύνονται σε γυναίκες άνω των 50 είναι άκομψα, με ντεμοντέ prints και σιλουέτες που δεν κολακεύουν. Έχουν απλώς σχεδιαστεί αποκλειστικά για να μας κάνουν να φαινόμαστε σαν να φοράμε λουλουδάτες κουρτίνες! Προτίμησε ένα μονόχρωμο, που θα αναδείξει τη φινέτσα σου.

Statement πλαστικά κολιέ


Τα τολμηρά χρώματα και τα πολύσειρα κολιέ από πλαστικό, ψεύτικες χάντρες, δηλαδή, είναι ντεμοντέ και εκτός μόδας. Αν σου αρέσει μια εμφάνιση με statement κολιέ, προτίμησε κάτι χειροποίητο σε μακρύ ή κοντό μήκος και μοντέρνο ή ένα κλασικό κομμάτι με πολύτιμα στοιχεία.

Μποτάκια peep toe


Είναι μπότα; Είναι σανδάλι; Κανείς δεν ξέρει σίγουρα! Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι ότι τα peep-toe μποτάκια εκτός μόδας για τουλάχιστον 5 χρόνια. Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να τα φοράνε λόγω άνεσης ή ευελιξίας (ειδικά αυτά με χοντρό τακούνι), αλλά αν έχεις ένα ζευγάρι από αυτά στην ντουλάπα σου, ήρθε η ώρα να το... παροπλίσεις. Αντ' αυτών, φόρεσε αρβυλάκια.

Μακριά μπλουζάκια με βολάν


Τα βολάν σε μακριές (ούτε στενές ούτε φαρδιές) μπλούζες, και συχνά ασύμμετρα δεν χαρίζουν κανενός είδους στυλ. Προτίμησε πιο χαλαρές γραμμές με βολάν που κολακεύουν περισσότερο ή ένα φαρδύ τοπ of-shoulder που είναι μοντέρνο και φρέσκο. Ο σκοπός εδώ είναι να κρύψεις την περιοχή της κοιλιάς, αλλά να το κάνεις με πιο μοδάτο τρόπο!

Πλεκτό σορτς


Τα σορτσάκια που δεν μοιάζουν με σορτς... δεν είναι φίλοι μας. Μιλάω για τζιν, twill ή chino με pull-on styling και όχι για κομμάτια με φερμουάρ. Αν έχεις ένα τέτοιο ζευγάρι, κάνε 2 πράγματα: Κρύψε τη ζώνη για να θυμίζουν κανονικό σορτς και βεβαιώσου ότι δεν σε πιέζουν... αντιαισθητικά λίγο πάνω από το γόνατο. Το ιδανικό σορτς με pull-on styling είναι ένα ψηλόμεσο με φερμουάρ, μέχρι το γόνατο, που θυμίζει κάτι από βερμούδα και κάπρι μαζί.

Κοντομάνικα πουκάμισα πάνω από μπλουζάκια


Τα πουκάμισα που φοριούνται σε layering πάνω από τοπ είναι ανάμεσα στις τάσεις της σεζόν, αλλά όχι κοντομάνικα ή και σε στενή γραμμή. Επίσης δεν χρειάζεται να ταιριάζει το πουκάμισο με το χρώμα στο μπλουζάκι. προτίμησε ένα λευκό λινό φαρδύ πουκάμισο και φόρεσέ το με ό,τι θέλεις από μέσα, για μια κομψή και ενημερωμένη εικόνα.

Κεντημένα φούτερ


Θυμίζουν λίγο... μωρουδιακό styling και αυτόματα θα σου προσθέσουν χρόνια. Απόφυγε αυτά τα φαρδιά φούτερ με χρυσοκλωστή και κεντήματα λουλουδιών και όμορφων μπουκέτων στο κέντρο τους, με καρδιές ή ζωάκια, που θυμίζουν πιτζάμα! Τα σκέτα κομμάτια (ή και με γράμματα), σε ένα χρώμα της αρεσκείας σου είναι η καλύτερη πρόταση για σένα.