7 κοινά λάθη που δεν γνωρίζεις ότι κάνουν το ντύσιμό σου να φαίνεται φτηνό - Και δεν είναι μόνο στα ρούχα

Η επιτυχία βρίσκεται σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Πόσες φορές, αλήθεια, έχεις κοιταχτεί στον καθρέφτη και παρόλο που τα κομμάτια που συνθέτουν το σύνολό σου είναι κάτι παραπάνω από ακριβά, νιώθεις ότι η εμφάνισή σου δείχνει "φτηνή" και "δεύτερη"; Εάν η απάντηση εδώ είναι "πολλές φορές", τότε να ξέρεις πως κάπου έχεις κάνει λάθος.

Κι επειδή στο στυλ γενικότερα οι μικρές και διακριτικές λεπτομέρειες είναι που έχουν σημασία, γιατί εάν κάνεις εκεί ένα στυλιστικό... ατόπημα θα δείχνεις κακοντυμένη, άκομψη και φυσικά "φτηνή". Οπότε δες στη συνέχεια 7 κοινά και όχι και τόσο συνηθισμένα μικρά λάθη στο στυλ που μπορούν να "ρίξουν" την εμφάνισή σου.

7 κοινά λάθη που δεν γνωρίζεις ότι κάνουν το ντύσιμό σου να φαίνεται φτηνό - Και δεν είναι μόνο στα ρούχα

Λάθος κραγιόν

Ένα τολμηρό κραγιόν μπορεί να αποδυναμώσει το υπόλοιπο μακιγιάζ σου και να κάνει τα δόντια σου να φαίνονται πιο κίτρινα. Εάν θέλεις να δείχνεις πιο αριστοκρατική, επίλεξε ένα κλασικό, ουδέτερο χρώμα για τα χείλη, όπως κλασικό κόκκινο ή σοκολατί, ενώ όταν το μακιγιάζ στα μάτια σου είναι έντονο, κινήσου σε πιο ήπιους τόνους. Να θυμάσαι ότι τα φυσικά χρώματα πάντα δίνουν μια πιο αριστοκρατική εικόνα.


Πολύχρωμες γόβες

Τα πολύχρωμα παπούτσια είναι μια "επικίνδυνη" επιλογή, που συχνά είναι δύσκολο να φορεθούν σωστά για πολλούς λόγους.

  • Δεν ταιριάζουν εύκολα με τα ρούχα σου - ακόμα και με ουδέτερα χρώματα στο look δεν φαίνονται τόσο κομψά.
  • Μπορούν εύκολα να χαλάσουν την χρωματική ισορροπία της εμφάνισης.
  • Δεν είναι κατάλληλα για περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά τις επίσημες.
  • Σε συνδυασμό με λάθος αξεσουάρ, θα φαίνεσαι σίγουρα ακόμα πιο... φτηνή.
  • Πρέπει πάντα να είναι άριστης ποιότητας για να δείξουν chic.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το quiet luxury style αναδεικνύεται με ουδέτερους τόνους και στα αξεσουάρ.

Γυαλιά ηλίου με λογότυπο

Τα γυαλιά ηλίου με μεγάλο λογότυπο (ειδικά στο μπροστινό μέρος ή στον φακό) θα χαλάσουν τελείως την καλοκαιρινή σου εφαρμογή, δημιουργώντας μια κακόγουστη εικόνα. Ουρλιάζουν "πλούτο" και πιθανότατα θα είναι εκτός μόδας τον επόμενο χρόνο, επομένως δεν είναι ούτε καλή επιλογή ούτε και επένδυση.


Εάν επιθυμείς να έχεις ένα brand πάνω σου, κάν' το με μια τσάντα ή τα παπούτσια σου, ακόμα με ένα φουλάρι ή ζώνη. Πάντα φρόντισε να αγοράζεις γυαλιά ηλίου με μικρό ή καθόλου λογότυπο και κατά προτίμηση στο πλάι.

Πολλά κοσμήματα

Το πολύ μπλινγκ-μπλινγκ έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις. Η υπερβολική χρήση αξεσουάρ δεν κάνει κάποιον να φαίνεται πιο "πλούσιος" ούτε ανεβάζει levels την εμφάνιση. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι ούτε πρακτική επιλογή και κάθε άλλο παρά κομψή.

Τα πάρα πολλά βραχιόλια και κολιέ θα αποσπάσουν την προσοχή από εσένα την ίδια και αυτόματα θα θεωρηθεί ότι κάνεις... επίδειξη. Εάν θέλεις να αναδείξεις τα κοσμήματά σου, φόρα ένα κάθε φορά. Έτσι και το ντύσιμό σου θα αναδείξουν και θα σε κάνουν να φαίνεσαι αβίαστα κομψή και αριστοκρατική.


Φαρδιά ρούχα

Προτίμησε ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα σου και όχι oversized. Είναι πιο κομψή και σίγουρα πιο κολακευτική επιλογή. Εάν πάλι δύσκολα τα αποχωρίζεσαι, αφού είναι και στη μόδα οι χαλαρές σιλουέτες, προτίμησε μόνο ένα φαρδύ κομμάτι, δημιουργώντας ισορροπία στον όγκο και αυτόματα πιο elegant εικόνα. Επιπλέον τα πολύ φαρδιά ρούχα θα σε δείξουν απεριποίητη και φυσικά... βαρετή!

Εξαιρετικά μακριά νύχια

Τα εξαιρετικά μακριά νύχια δεν είναι η καλύτερη επιλογή (ούτε πρακτικά) αν θέλεις να δείχνεις κομψή και luxury. Δημιουργούν μια άκομψη εμφάνιση και πολύ... χαοτική!


Απεριποίητα μαλλιά

Τα μαλλιά είναι το πρώτο πράγμα που φτιάχνει ή χαλάει το ντύσιμο και την εμφάνισή σου συνολικά. Το χτένισμα είναι ένα σημαντικό σημείο που δείχνει φινέτσα και κομψότητα, που πολλές παραλείπουν, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είναι εξίσου ή ακόμα πιο σπουδαίο και από το μακιγιάζ και την επιλογή των ρούχων. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το να χτενίσεις τα μαλλιά σου αλλά και να τους δώσεις σχήμα και όγκο.

Επιπλέον είναι μεγάλη τόνωση της αυτοπεποίθησης και σε κάνει να φαίνεσαι καθαρή, κομψή και αβίαστα κομψή. Σκέψου μόνο ένα elegant ντύσιμο με ακατάστατα μαλλιά και θα καταλάβεις!