8 δοκιμασμένα τρικ που εφαρμόζουν οι στυλίστες για να δείχνει το ντύσιμο ακριβό

Δεν χρειάζεται να καταβάλλεις καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Φυσικά και δεν χρειάζεται να νομίζεις ότι για να δείξουν τα ρούχα σου πολυτελή, πρέπει να αγοράζεις διαρκώς ακριβά πράγματα. Για να φαίνεσαι ότι φοράς "καλά" κομμάτια δεν αφορά μόνο στα φανταχτερά λογότυπα και τα πολύτιμα κοσμήματα.

Υπάρχουν μικρά κόλπα που μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε ντύσιμο να μοιάζει πιο ανεβασμένο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι τα looks σου, όσο απλά κι αν είναι, είναι haute couture!. Μερικές από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις στυλιστικές συμβουλές και τις χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά με διάφορους τρόπους, επειδή ξέρουν ότι το upper style φαίνεται στις λεπτομέρειες.

Έχοντας αυτό κατά νου, δες στη συνέχεια 8 αλάνθαστα και δοκιμασμένα τρικ που εφαρμόζουν οι στυλίστες στις πελάτισσές τους με συγκεκριμένα κομμάτια της ντουλάπας, που εάν τα υιοθετήσεις κι εσύ στα looks σου, σίγουρα θα ανεβάσεις το στυλ σου αρκετά levels πιο πάνω.

8 δοκιμασμένα τρικ που εφαρμόζουν οι στυλίστες για να δείχνει το ντύσιμο ακριβό

Φόρεσε total white


Τις περισσότερες φορές, ένα ρούχο για να δείξει ακριβό δεν συνεπάγεται την απόκτηση πολυτελών κομματιών, αλλά αντίθετα να ξέρεις πώς να συνδυάζεις τα κομμάτια που ήδη έχεις. Παράδειγμα: τα tone-to-tone σύνολα, πολυτελή και ιδιαίτερα τα λευκά. Η συμβουλή εδώ είναι να τα συνδυάσεις με παπούτσια και αξεσουάρ σε πιο σκούρο χρώμα, για ακόμα μεγαλύτερη κομψότητα.

Βάλε ζώνη


Σε περίπτωση αμφιβολίας, βάλε μια δερμάτινη ζώνη. Ακόμη και η προσθήκη ενός minimal στυλ έχει τη δύναμη να κάνει ένα κατά τα άλλα απλό ντύσιμο να αλλάξει εντελώς όψη. ΑΕίτε φοράς μπλουζάκια και τζιν, είτε κοστούμι, μια όμορφη ζώνη θα ανεβάσει το look σου στα ύψη.

Επένδυσε σε καλά υφάσματα


Η επένδυση σε ποιοτικά υφάσματα, όπως μεταξωτά, πλισέ, λινά και tweed, προσθέτει έναν αέρα κομψότητας στην εμφάνιση, που δεν απαιτεί κόπο. Να ξέρεις γενικότερα ότι υφάσματα που έχουν ανάγλυφη υφή είναι αυτά που δείχνουν ένα ρούχο ακριβό ανεξάρτητα από την τιμή του.

Βάλε ένα κλασικό ρολόι


Αν και κάποιες πιστεύουν ότι το πολυτελές look περιλαμβάνει πολλά κοσμήματα, στην πραγματικότητα το αντίθετο συμβαίνει. Αντί να βάλεις μοντέρνα κοσμήματα που συνδέονται με μια συγκεκριμένη εποχή ή χρονική στιγμή ή και τάση, επίλεξε ένα κλασικό ρολόι, που θα αναβαθμίσει την εμφάνιση, ανεξάρτητα από το αν το ρολόι είναι... Rolex ή όχι.

Ρίξε ένα πουλόβερ στους ώμους


Πάνω από ένα απλό μπλουζάκι ή tank top θα χαρίσει στα basic κομμάτια μια πιο εκλεπτυσμένη αίσθηση. Προτίμησε μια μαρινιέρα το καλοκαίρι ή ένα λεπτό μάλλινο πουλόβερ τον χειμώνα, για να μεταμορφώσεις άρδην την εμφάνισή σου. Το layering δημιουργεί πάντα την αίσθηση του... πλούτου.

Δώσε βάση στο σιδέρωμα


Ένα βασικό τρικ των στυλιστών είναι το καλό σιδέρωμα στα ρούχα. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πηγαίνεις στο καθαριστήριο αλλά να επενδύσεις σε ένα καλό ατμοσίδερο, που είναι και βολικό στην χρήση του. Φρόντισε, ωστόσο, τα πανωφόρια σου να είναι πάντα περιποιημένα από τους ειδικούς.

Κράτησε μια top handle bag


Οι τσάντες με λαβή είναι σύμβολο πολυτέλειας. Ειδικά το βράδυ, δεν χρειάζεται να κρατάς μεγάλες τσάντες. Μια μικρή στο χέρι αυτόματα θα αναβαθμίσει την εμφάνισή σου και θα δώσει την εντύπωση ότι όλο το σύνολο είναι πολυτελές.

Προτίμησε σκούρο τζιν


Δεν υπα΄ρχει τίποτα πιο εκλεπτυσμένο από ένα σκούρο τζιν παντελόνι, ειδικά σε ίσια γραμμή που θυμίζει τη σιλουέτα cigarette, που είναι υπέρκομψη.

Φόρεσε boxy jacket


Μια εντυπωσιακή σιλουέτα σε ένα πανωφόρι αυτόματα αναδεικνύει και την πιο "φτωχή" εμφάνιση. Οι ογκώδεις ώμοι, τα crop σχέδια και φυσικά τα υφάσματα που "στέκονται" σαν γλυπτά στο σώμα κάνουν το look πολυτελές.

Προτίμησε ρούχα με ψηλό λαιμό


Όσο πιο ψηλά είναι η λαιμόκοψη, τόσο πιο σοφιστικέ το σύνολο. Από μπλούζες και φορέματα μέχρι πανωφόρια, είναι η πιο σημαντική προσθήκη σε ένα σύνολο εάν θέλεις να ανεβάσεις το στυλιστικό και ποιοτικό του level.