5 σοφές συμβουλές στυλ για 50άρες από την 59χρονη fashion expert Lou Kenny

40 χρόνια μοντέλο της Vogue και της L'Oreal

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
instagram@Louise Francesca Kenny
instagram@Louise Francesca Kenny

Σε όποια ηλικία κι αν είσαι ο πιο σημαντικός κανόνας στη μόδα είναι ένας: Να γνωρίζεις το προσωπικό σου στυλ. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώθεις αυτοπεποίθηση μέσα στα ρούχα σου και να ξέρεις τι σου πηγαίνει και τι όχι. Έτσι δεν θα ανησυχείς για την εμφάνισή σου και δεν θα προβληματίζεσαι για τα looks σου.

Η 59χρονη μοντέλο, ειδική της μόδας και δασκάλα γιόγκα Lou Kenny, που εκπροσωπείται από το πρακτορείο μοντέλων Linden Staub, έχει εργαστεί στη βιομηχανία της μόδας για περισσότερα από 40 χρόνια, ποζάροντας για τη Vogue, ενώ έχει συνεργαστεί με top beauty brands, ανάμεσά τους και η L'Oreal.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι σαν... γκουρού της μόδας και μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικειωθούμε με την ντουλάπα μας, χωρίς να πελαγώνουμε κάθε φορά που πρόκειται να δημιουργήσουμε μια εμφάνιση. Όχι μόνο θα μας δώσει 5 σοφές συμβουλές στυλ για 50άρες, αλλά θα μας πει για το πώς τα ρούχα δεν κάνουν τον άνθρωπο - ένα μάθημα που ακούμε πάντα με χαρά.


5 σοφές συμβουλές στυλ για 50άρες από την 59χρονη ειδική στη μόδα Lou Kenny

Μην ακολουθείς τις τάσεις

Δεν χρειάζεται να σου πουν οι άλλοι (ειδικοί της μόδας, διάσημοι designers και fashion experts) τι θα φορέσεις. καλό είναι να ακούς και να μαθαίνεις τις τάσεις και γενικά τι κυκλοφορεί στον χώρο της μόδας, αλλά ακολούθησε τον δικό στου στυλιστικό ρυθμό. Κι αν δεν φοράς όλα τα trends Πάνω σου, σίγουρα είσαι η πιο κομψή εκδοχή του ευατού σου και έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Μην αγοράζεις πολλά

Έχεις πολλά μαύρα παντελόνια, τζιν και σανδάλια. Σίγουρα! Προσπάθησε να μην αγοράζεις τα ίδια και τα ίδια μόνο και μόνο για να καλύψεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Δες τι πραγματικά χρειάζεσαι και πρόσθεσέ το στην γκαρνταρόμπα σου. Μόνο ετσι θα αποφύγεις το "μπλέξιμο" και το να φοράς συνέχεις παρόμοια σύνολα. Γιατί, αλήθεια, πώς θα φανεί στους άλλους άλλη μία μίνι μαύρη φούστα;


Βρες κομμάτια που θα φοράς ξανά και ξανά

Μπορεί να ακούγεται λίγο κλισέ, αλλά επένδυσε σε ρούχα που θα φοράς για χρόνια. Το μυστικό εδώ είναι να αποκτήσεις basic κομμάτια (λευκό πουκάμισο, ίσιο τζι, μαύρο σακάκι κ.ο.κ.) και να κάνεις συνδυασμούς με μοντέρνα στοιχεία. Ένα ωραίο κόσμημα, ένα μαντίλι ή μια στυλάτη τσάντα θα βάλουν αυτόατα τη μοντέρνα πινελιά ακόμα και στο πιο "ντεμοντέ" σύνολο.

Μην σταματήσεις να φοράς ό,τι σου αρέσει

Για παράδειγμα, ένα σορτσάκι ή μια μίνι φούστα, όλοι λένε ότι μετά τα 50 είναι απαγορευτικά να τα φορέσεις. Κι, όμως. Όταν βρεις αυτά που σου ταιριάζουν μπορείς εύκολα να δείξεις τα πόδια σου, όσων ετών κι αν είσαι. Εάν το κάνεις με κομψό τρόπο και απόλυτα προσαρμοσμένο στο σώμα σου, θα είσαι απλώς χάρμα οφθαλμών και μετά τα 50!


Μην επενδύσεις μόνο στα ρούχα για να είσαι καλά

Τα ρούχα δεν είναι τα μόνα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Φρόντισε το σώμα σου, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, κάνε πράγματα που σου αρέσουν για να είσαι ευτυχισμένη. Τα ρούχα από μόνα τους δεν θα σε κάνουν να είσαι όμορφη, εσύ θα το κάνεις αυτό από μέσα σου, ανακαλύπτοντας τα θέλω σου!