Καλοκαιρινό σορτσάκι: Πώς να το φορέσεις αν είσαι πάνω από 50 χρόνων - 10 tips για τέλειο στυλ

Φόρεσέ το με τον σωστό και κομψό τρόπο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Αξίζει να γνωρίζεις το προσωπικό σου στυλ, ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Αυτή η δεξιότητα θα σε κάνει σίγουρα να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε καθημερινή βάση, επιτρέποντάς σου να μην ανησυχείς για την εμφάνισή σου. Μεγαλώνοντας, και εδικά μετά τα 50, αλλάζει σίγουρα ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ρούχα στην ντουλάπα μας και οι βασικές μας προτεραιότητες είναι η άνεση αλλά χωρίς σκπτώσεις στο στυλ.

Κάνουμε συχνά το λάθος να "παροπλίζουμε" κομμάτια που παλιά φορούσαμε με αγάπη, με το σκεπτικό ότι δεν πας πάνε πια, αφού το σώμα μας έχει αλλάξει, ανεξάρτητα φυσικά από το εάν είμαστε ή όχι αδύνατες ή με πιο juicy σιλουέτα.


Στην κατηγορία αυτών των ρούχων που αγνοούμε παντελώς είναι και το αγαπημένο όλων των fashion girls, το καλοκαιρινό σορτσάκι, αφού και μόνο στη λέξη "σορτς" οι 50 plus γυναίκες γυρίζουν αλλού το κεφάλι. Κι όμως μπορείς να το φορέσεις αρκεί να μάθεις 10 tips, προκειμένου να έχεις τέλειο στυλ.

Καλοκαιρινό σορτσάκι: Πώς να το φορέσεις αν είσαι πάνω από 50 χρόνων - 10 tips για τέλειο στυλ

Μπορεί να μη φοράς το ίδιο φόρεμα που λάτρευες στα 20 ή το σορτς που δεν αποχωριζόσουν στα 30. Αλλά μόνο και μόνο επειδή πάτησες τα 50, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς ακόμα να αναδείξεις το στυλιστικό σου ταλέντο. Οι προτιμήσεις στα ρούχα έχουν αλλάξει, αλλά ακόμα υπάρχουν σορτσάκια που θα φορέσεις για να κάνεις άνετες και χαλαρές διακοπές (και στυλάτες) αυτό το καλοκαίρι.

Το να βγάζεις σορτς όταν είσαι πάνω από 50 είναι απλό και εύκολο, αρκεί να δεις 10 tips, για να το φορέσεις σωστά.

Επίλεξε το μήκος που ταιριάζει στον σωματότυπό σου

Εάν έχεις μακριά, ωραία πόδια, τα κοντά σορτς θα σε βοηθήσουν να τα τονίσεις. Aυτό το χαρακτηριστικό. Απόφυγε τα πολύ καυτά. Οι βερμούδες ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο και φέτος είναι Νο1 τάση, ενώ εάν έχεις κοντά πόδια, φόρεσέ την με nude πέδιλα.

Πήγαινε στον ράφτη

Εάν έχεις μια γκαρνταρόμπα γεμάτη σορτς, αλλά νιώθεις ότι κανένα από αυτά δεν σου ταιριάζει σωστά, πήγαινε σε έναν ράφτη και κάνε τις ανάλογες τροποποιήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να σου προσθέσει ύφασμα στα μπατζάκια και να μακρύνουν λίγο ή να σου τα ανοίξει στη μέση.


Μην αφήνεις το σορτς στο επίκεντρο

Αν δεν νιώθεις και τόσο καλά φορώντας σορτς, δώσε βάση στην μπλούζα και στα αξεσουάρ με τα οποία θα το συνδυάσεις. Έτσι το βλέμμα θα πέσει εκεί κι εσύ θα αισθανθείς καλύτερα.

Αποχαιρέτισε το στενό σορτς

Το να φοράς ένα κοντό σορτς είναι ωραίο όταν έχεις μακριά πόδια, καλό είναι να αποφύγεις τα πολύ "καυτά" με ξέφτια που φορούσες στην εφηβεία σου. Άφησε το περιπετειώδες παρελθόν σου εκεί!

Πρόσθεσε διασκεδαστικά αξεσουάρ

Είναι απλό να φοράς ένα σορτς με φανελάκι ή μπλουζάκι όταν πας στην παραλία, αλλά τι γίνεται όταν έρθει η ώρα να βγεις με τους φίλους σου; Τα αξεσουάρ θα σε βοηθήσουν στο styling, ανεξάρτητα από το στυλ που έχεις. Κράτησε μια μοδάτη τσάντα και φόρεσε φαρδιά βραχιόλια και statement σκουλαρίκια.

Πρόσεξε το πουκάμισο που θα διαλέξεις


Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να προσέξεις με την επιλογή του σορτς, έτσι και η επιλογή του πουκαμίσου θα παίξει μεγάλο ρόλο στην αυτοπεποίθηση που θα νιώθεις φορώντας το - ειδικά ένα λευκό λινό από τα Zara τώρα στις εκπτώσεις είναι ό,τι πρέπει! Αγνόησε τις μεσάτες μπλούζες και επίλεξε κομμάτια θηλυκά που θα εξισορροπήσουν την εμφάνιση που θέλεις να πετύχεις.

Πες "όχι" στις μπότες

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε είδος παπουτσιού με ένα σορτς. Ωστόσο, απόφυγε οποιοδήποτε στυλ μπότας, καθώς θα "κόψει" το σώμα σου στα δύο! Προτίμησε σανδάλια, ψηλά παπούτσια και τα αγαπημένα σου φλατ.

Η άνεση και το στυλ είναι προτεραιότητα

Ο τρόπος που θα φορέσεις το σορτς πάνω από τα 50 γίνεται απλούστατος όταν θυμάσαι ότι η άνεση είναι εξίσου σημαντική με το στυλ. Δοκίμασε διαφορετικά σχέδια μέχρι να βρεις αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση.

Να είσαι ο εαυτός σου

Τα ρούχα μάς επιτρέπουν να εκφραζόμαστε εξωτερικά, γι' αυτό εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να το κάνεις με ένα σορτς! Ο καλύτερος τρόπος για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση είναι να ντύνεσαι όπως θέλεις. Όταν αγοράζεις σορτς, απλώς να είσαι ο εαυτός σου και σίγουρα θα βρεις αυτό που θα σου πάει... γάντι!

Δώσε βάση στο χρώμα


Όταν επιλέγεις τζιν σορτς, προτίμησε σκούρο denim για μια πιο φινετσάτη εμφάνιση. Αν πάλι επιλέξεις λινό, βάλε χρώμα στο look σου και μη μείνεις μόνο στα κλασικά ουδέτερα. Άλλωστε, οι φωτεινές αποχρώσεις μετά από κάποια ηλικία μας δείχνουν νεότερες. Ιδανικά επέλεξε ένα twin-set, για μια υπέρκομψη εικόνα.