Ποια φούστα σού ταιριάζει ανάλογα με το σώμα σου

Είτε είσαι petite είτε έχεις καμπύλες υπάρχει ένα σχέδιο εκεί έξω αποκλειστικά για σένα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Με σημαία μου... μια φούστα, που λέει και το γνωστό τραγούδι της Καίτης Γαρμπή, το κομμάτι αυτό ήταν (και είναι) ανέκαθεν το πιο θηλυκό της γυναικείας γκαρνταρόμπας, που φοριέται μέσα στην ιστορία της μόδας με ποικίλλους τρόπους και από όλες τις γυναίκες.

Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της μέρας και ταιριάζει με πολλά από τα κομμάτια μιας capsule γκαρνατρόμπας, ενώ το μήκος της ποικίλλει ανάλογα με τις τρέχουσες τάσεις, από μίνι και μίντι μέχρι μάξι, που φέτος είναι must-have, ειδικά αυτή η λευκή φούστα από το BSB.

Για να έχουμε, ωστόσο μια κομψή και στυλάτη εμφάνιση καλό θα ήταν να επιλέξουμε τη φούστα μας όχι με βάση του τι μας αρέσει ή τι είναι στη μόδα αλλά σύμφωνα με το σώμα μας, για ένα καλύτερο οπτικά αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας έτσι στο 100% το στυλ μας.

Μάθε, λοιπόν, ποια φούστα πρέπει να διαλέξεις ανάλογα με το σωματότυπό σου για να εντυπωσιάσεις και φυσικά για να δείξει καλύτερα επάνω σου.

Ποια φούστα σού ταιριάζει ανάλογα με το σώμα σου

Σώμα-αχλάδι

Έχεις παραπάνω πόντους στην περιφέρεια και οι γοφοί σου έχουν πιασίματα! Διάλεξε μια φούστα σε Α γραμμή, που θα σε κολακεύει πολύ - φέτος μάλιστα θα αναβιώσεις μαζί της το ρετρό στυλ. Η στενή της μέση θα τονίσει το δυνατό σου σημείο, ενώ δεν θα κολλάει στην περιφέρεια, που θέλεις να καλύψεις.

Σώμα-μήλο

Λίγη παραπάνω κοιλίτσα και ωραία πόδια, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά σου. Σου ταιριάζουν οι ψηλόμεσες μίντι φούστες, που θα καλύψουν τους πόντους στην κοιλιά (ειδικά εάν έχουν και ζώνη) και θα τονίσουν τα πόδια σου. Συνδύασε την με ένα πουκάμισο που θα δέσεις χαλαρά στη μέση, καλύπτοντας ακόμα περισσότερο τη μικρή σου ατέλεια! Μάλιστα το μίντι μήκος είναι ιδανικό για σένα, πάντα με ένα σκίσιμο μπροστά.

Σώμα-μπανάνα

Δεν έχεις μέση και καμπύλες οπότε φέτος είναι η χρονιά σου. Γιατί το λέω αυτό; Οι pencil φούστες μέχρι το γόνατο θα τονίσουν τις όποιες καμπύλες σου και εσύ εύκολα θα θυμίζεις... Μπριτζίτ Μπαρντό στα νιάτα της! Επίσης, μια καλή ιδέα είναι και οι κρουαζέ ή ντραπέ, που με τις σούρες τους θα δημιουργήσουν το εφέ της περιφέρειας.

Σώμα-κλεψύδρα

Είσαι juicy κορίτσι με τονισμένο στήθος και γλουτούς. Προτίμησε μια στενή μίνι φούστα, που θα τονίσει τις γραμμές σου και συνδύασέ την με μπλούζες σε πιο στενή γραμμή. Απόφυγε τα φαρδιά κομμάτια, γιατί θα δημιουργήσουν έξτρα όγκο στο σώμα σου, που δεν χρειάζεσαι.