Προεδρικό Μέγαρο: Οι εμφανίσεις των κυριών στη δεξίωση - Πολλές "νύφες" μαζί, μία εναλλακτική και μία... έτοιμη για παραλία!

Τα do & dont's στο styling των πολιτικών

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και όπως κάθε χρόνο στους εορτασμούς εκλεκτός κόσμος από την πολιτική και τις Τέχνες έδωσε το "παρών" στη λαμπερή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι κυρίες για άλλη μία φορά κέρδισαν τα περισσότερα κλικ των φωτογράφων, επιλέγοντας διαφορετικά στυλ και χρώματα, που δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε από εμφανίσεις που σχολιάστηκαν ποικιλλοτρόπως, ενώ δεν έλειψαν και τα στυλιστικά... ευτράπελα, με επιλογές που ήταν άκομψες ή και αδιάφορες. Ανάμεσα στο γυναικείο πλήθος, λοιπόν, είδαμε πολλές "νύφες" μαζί, μία εναλλακτική αλλά και μία εμφάνιση έτοιμη για... παραλία.

Προεδρικό Μέγαρο: Οι εμφανίσεις των κυριών στη δεξίωση - Πολλές "νύφες" μαζί, μία εναλλακτική και μία... έτοιμη για παραλία!

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

καρυοφυλλιά καραμπέτη

Μια off-white boho-chic εμφάνιση επέλεξε η αγαπημένη ηθοποιός, ένα στυλ που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια στις εμφανίσεις της με πιο "ρευστές" γραμμές, που την κολακεύει ιδιαίτερα. Το look της συμπληρώθηκε από μια ρετρό "δομημένη" τσάντα σε ίδια απόχρωση, αν και θα μπορούσε να επιλέξει ένα πιο φωτεινό τόνο, για να κάνει κοντράστ με τα αξεσουάρ της.

Κατερίνα Μονογυιού

κατερίνα μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων επέλεξε μια μάξι off-shoulder δημιουργία που περισσότερο παρέπεμπε σε... νυφικό. Η εμφάνιση θα ήταν σίγουρα πιο εντυπωσιακή εάν το μήκος του φορέματος έφτανε μέχρι το γόνατο. Η ιδέα των nude αξεσουάρ (γοβάκια και clutch) όπως και τα ρετρό κοσμήματα ήταν απόλυτα στοχευμένα, αναβαθμίζοντας τη minimal γραμμή του συνόλου.

Νάντια Γαιννακοπούλου

νάντια γιαννακοπούλου

Άλλο ένα σύνολο σε off-white απόχρωση με σωστή φούστα, που τονίζει το quiet luxury style, αλλά "αταίριαστο" μπλουζάκι με παγέτες. Ένα λιτό spaghetti top θα ήταν ιδανική επιλογή, όπως φυσικά και ένα ζευγάρι kitten heels, για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

Σοφία Ζαχαράκη

σοφία ζαχαράκη

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε ένα κομψό κοστούμι σε λευκό χρώμα, που θα το προτιμούσαμε σε πιο loose γραμμή, που είναι και μεγάλη τάση του φετινού καλοκαιριού. Οι στενές σιλουέτες, άλλωστε, δεν ενδείκνυνται στον καύσωνα! Τα metallic πέδιλα και τα statement σκουλαρίκια ταίριαξαν απόλυτα με το σύνολο.

Όλγα Κεφαλογιάννη

όλγα κεφαλογιάννη

Άλλη μία πλισέ φούστα στο "κάδρο", με την Όλγα Κεφαλογιάννη να τη συνδυάζει με tweed σακάκι τύπου Chanel χωρίς μανίκια, ένα στοχευμένο, δηλαδή, γιλέκο, τονίζοντας τη σιλουέτα της με μια λεπτή ζώνη στη μέση. Τα κουμπιά-κοσμήματα κέρδισαν τις εντυπώσεις, οπότε τα "μπλινγκ-μπλινγκ" σκουλαρίκια ήταν περιττά.

Θέμις Μπαζάκα

θέμις μπαζάκα

Εναλλακτική στις στυλιστικές επιλογές της, η αγαπημένη ηθοποιός έκανε μια casual-chic εμφάνιση, με loose παντελόνα και λευκό κλασικό πουκάμισο. Υπέροχο το layering με τα κολιέ στον λαιμό της, αλλά και ο συνδυασμός της τσάντας με τη λεπτή ζώνη στη μέση της.

Κατερίνα Παναγοπούλου

κατερίνα παναγοπούλου

Η εμφάνιση της βραδιάς που συζητήθηκε περισσότερο από όλες ήταν αυτή της δημοσιογράφου, που επέλεξε Zeus & Dione σύνολο με ιδιαίτερα κοψίματα και σχέδιο με συνδυασμούς υφασμάτων. Σε μία παράσταση στο Ηρώδειο θα ήταν ιδανική πρόταση, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο θα την προτιμούσαμε με ένα αντίστοιχο σετ αλλά σε πιο αέρινη και minimal γραμμή, αναδεικνύοντας την κομψότητά της.

Σία Κοσσιώνη

σία κοσσιώνη

Ένα χρώμα που ταιριάζει περισσότερο το φθινόπωρο ή δεν το έχουμε συνηθίσει το κατακαλόκαιρο. Το μπορντό είναι αρκετά "βαρύ" για τα καλοκαιρινά βράδια, με την ενσωματωμένη "κάπα" με πορτοκαλί διχρωμία να βοηθά... αρκετά την κατάσταση. Επίσης το ντραπέ σχέδιο κολακεύει τη σιλουέτα, ενώ ο συνδυασμός με τα πορτοκαλί πέδιλα μάς εξέπληξε ευχάριστα.

Έλενα Ράπτη

έλενα ράπτη

Ίσως η πιο καλοντυμένη της "μεγάλης βραδιάς"! Η Υφυπουργός Τουρισμού έδωσε για άλλη μία φορά τα... στυλιστικά της ρέστα, αφού ήταν υπέρκομψη μέσα στο πλισέ αρχαιοελληνικού τύπου φόρεμά της διά χειρός Mi-Ro. Η επιλογή του παλ ροζ χρώματος απογείωσε ακόμα περισσότερο την εικόνα της, ενώ τα metallic αξεσουάρ τόνισαν έτσι όπως έπρεπε το υπέροχο quiet luxury style της.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

ζωή κωνσταντοπούλου

Προκαλεί με τις δηλώσεις της στη Βουλή, προκαλεί και με τις εμφανίσεις της! Η Ζωή φόρεσε ένα... beachwear σύνολο, έτοιμη να βγάλει στη συνέχεια τα ψηλοτάκουνα πέδιλά της και με τις σαγιονάρες της να εκδράμει σε κάποια παραλία. Κλασικό slip dress σε μαύρο χρώμα και σατέν εμπριμέ κιμονό σίγουρα θα το βλέπεις παντού αυτό το καλοκαίρι στις διακοπές σου!

Γωγώ Μπρέμπου

γωγώ μπρέμπου

Ένα μαύρο off-shoulder φόρεμα επέλεξε η ηθοποιός, που αποτελεί κλασική αξία σε μια γυναικεία ντουλάπα, αφού τα LBD είναι all-time classic κομμάτια, αλλά η επιλογή της στα αξεσουάρ δεν ήταν και η καλύτερη. Ένα τόσο κλασικό φόρεμα για να αναδειχτεί χρειάζεται επίσης κλασικά "συνοδευτικά", ενώ ένα boho πλεκτό clutch και πέδιλα με κεντήματα θα ταίριαζαν περισσότερο με ένα πιο αέρινο σύνολο. Το μακρύ κολιέ στον λαιμό "χαλάει" το υπέροχο ντεκολτέ.