Διπλή διάκριση των Marks & Spencer στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2024

Η εταιρεία απέσπασε δύο bronze βραβεία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Διπλή διάκριση των Marks & Spencer στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2024

Με δύο bronze βραβεία διακρίθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Marks & Spencer στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2024. Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε τα βραβεία στην κατηγορία Retail για την συνολική στρατηγική Diversity, Equity & Inclusion για το έτος 2024, ενώ το δεύτερο στην κατηγορία Disabilities / Chronic Diseases για τις ολοκληρωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο εσωτερικό κοινό για τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα.

«Η διπλή αυτή διάκριση στα φετινά βραβεία Diversity, Equity & Inclusion είναι για τη Marks & Spencer η μεγαλύτερη απόδειξη μιας συνεχούς προσπάθειας για ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον. Ταυτόχρονα αποτελεί και δέσμευσή μας για να βάλουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, ώστε οι άνθρωποί μας να συνεχίσουν να εκφράζονται ελεύθερα και να νιώθουν δημιουργικοί σε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις. Στα Marks & Spencer, η εταιρεία είναι οι άνθρωποί μας. Οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που μας πάνε μπροστά», σημείωσε η Anita Sabarwal, Country Manager των M&S Greece.

Η ενίσχυση της κουλτούρας της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες των Marks & Spencer τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τα Marks & Spencer Greece έχουν πραγματοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των εργαζομένων προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με τα Marks & Spencer

Τα Marks & Spencer ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους το 1884 και αποτελούν μια από τις κορυφαίες μάρκες λιανικής πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου με πάνω από 140 χρόνια βρετανικής κληρονομιάς. Σήμερα, διαθέτουν πάνω από 1.500 καταστήματα παγκοσμίως και online παρουσία σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Στο Λονδίνο μια ειδική ομάδα σχεδιαστών, τεχνολόγων και προγραμματιστών προϊόντων επικεντρώνεται στη συνεχή αναγνώριση των νέων τάσεων και στην ανάπτυξη ρούχων υψηλής ποιότητας. Κάθε εβδομάδα, 20 εκατομμύρια πελάτες επισκέπτονται τα καταστήματά M&S, ενώ απασχολούν παγκοσμίως πάνω από 81.000 υπαλλήλους.

Τα Marks & Spencer στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, τα Marks & Spencer διαθέτουν σήμερα 27 καταστήματα σε όλη τη χώρα (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Πάτρα κ.ά.), διαθέτοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα ένδυσης, προϊόντα για το σπίτι καθώς και τρόφιμα. Από την 1η Απριλίου 2012, οι μέτοχοι της εταιρείας Marks & Spencer Μαρινόπουλος Ελλάδος Α.Β.Ε.Τ.Ε. είναι: α) Marks & Spencer BV με μετοχικό κεφάλαιο 80% και β) Marinopoulos Holding Sarl με μετοχικό κεφάλαιο 20%.

Info