Εγκυμοσύνη & ξηρό δέρμα: Με αυτά τα τρικ η επιδερμίδα σου θα γίνει απαλή σαν βελούδο!

Το κλειδί βρίσκεται στη σωστή φροντίδα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος χαράς και προσμονής, αλλά μπορεί επίσης να φέρει και δυσάρεστες αλλαγές στο σώμα σου, όπως για παράδειγμα το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα που δημιουργείται εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών.

Ευτυχώς βέβαια, υπάρχουν μερικά απλά τρικ που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σου να παραμείνει απαλό και βελούδινο καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. (δες και για τη γυμναστική στην εγκυμοσύνη, πότε επιτρέπεται & πότε είναι απαγορευτική)

Εγκυμοσύνη & ξηρό δέρμα: Με αυτά τα τρικ η επιδερμίδα σου θα γίνει απαλή σαν βελούδο!

  • Ενυδάτωσε καλά το σώμα σου. Η ενυδάτωση είναι κλειδί για την καταπολέμηση της ξηρότητας. Χρησιμοποίησε μια πλούσια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα μετά το ντους, όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό και φρόντισε να επιλέγεις προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο αφού φυσικά συμβουλευτείς το γυναικολόγο σου.

    έγκυος εφαρμόζει κρέμα σώματος
    Unsplash
  • Πιες άφθονο νερό. Η σωστή ενυδάτωση από μέσα είναι εξίσου σημαντική. Πιες λοιπόν αρκετό νερό καθημερινά για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και να βοηθήσεις στην αποβολή των τοξινών.
  • Απόφυγε το ζεστό νερό. Αν και μπορεί να είναι χαλαρωτικό, το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας, επιδεινώνοντας την ξηρότητα. Έτσι, προτίμησε χλιαρό νερό κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου.
  • Χρησιμοποίησε ήπια αφρόλουτρα και καθαριστικά σώματος. Επέλεξε ήπια καθαριστικά που δεν περιέχουν σκληρά χημικά και αρώματα, τα οποία μπορούν να ερεθίσουν και να αφυδατώσουν το δέρμα. Ένα φυσικό σαπούνι με βάση τη γλυκερίνη είναι μια καλή επιλογή.
  • Κάνε απολέπιση με φυσικά συστατικά. Η απαλή απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, επιτρέποντας στην ενυδατική κρέμα να διεισδύσει καλύτερα. Χρησιμοποίησε ένα φυσικό απολεπιστικό, όπως μια πάστα από ζάχαρη και ελαιόλαδο.
  • Προστάτεψε το δέρμα σου από τον ήλιο. Το κρύο και ο ζεστός αέρας μπορούν να επιδεινώσουν την ξηρότητα του δέρματος. Γι' αυτό φόρεσε τα κατάλληλα ρούχα για να προστατέψεις το δέρμα σου όταν είσαι έξω. Επίσης, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς αντηλιακό με φυσικά φίλτρα, όπως οξείδιο του ψευδαργύρου, που θα θωρακίσει το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV.
  • Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε Ωμέγα-3. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Πρόσθεσε λοιπόν στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3, όπως τα λιπαρά ψάρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι chia.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά αλλά αποτελεσματικά τρικ, μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα σου απαλό και βελούδινο καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θυμήσου μόνο να φροντίζεις τον εαυτό σου και να απολαμβάνεις αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής σου!