Καλοκαίρι στη Σίφνο: Που να φας, που να πιείς, που να μείνεις - Ο Τάσος Δούσης προτείνει

Ο απόλυτος οδηγός από τον πιο έμπειρο!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@tasosdousis
Instagram/@tasosdousis

Ο Τάσος Δούσης βρίσκεται στη Σίφνο και ετοίμασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram έναν μίνι οδηγό για το νησί, αφού το γνωρίζει πολύ καλά καθώς έχει κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τις ΕΙΚΟΝΕΣ (μπορείτε να δείτε το επεισόδιο εδώ). Αυτό το καλοκαίρι “επέστρεψε” στο νησί και γράφει εκ νέου έναν οδηγό ώστε αν η Σίφνος είναι ο καλοκαιρινός σας προορισμός να γνωρίζετε τουλάχιστον τα απαραίτητα!

Τι να πρωτοπεί κανείς για την υπέροχη Σίφνο … Το κυκλαδονήσι της αρμονίας και του μέτρου! Από τη Χρυσοπηγή -ίσως το ομορφότερο εκκλησάκι της Ελλάδας- τον Αρτεμώνα, τον παραδοσιακό οικισμό με τα υπέροχα αρχοντικά μέχρι την Απολλωνία, ό,τι πιο αυθεντικό και αριστοκρατικό διαθέτει η Σίφνος, οι ομορφιές του νησιού δεν έχουν τελειωμό!

Το φαγητό στη Σίφνο είναι από μόνο του μια ιστορία… Για να λέμε την αλήθεια, δύσκολα δεν θα φας καλά στη Σίφνο, αφού η σιφνέικη κουζίνα είναι ξακουστή. Το νησί είναι η γενέτειρα πολλών μεγάλων μαγείρων, όπως ο Τσελεμεντές, και ο Μάρκου, και φημίζεται για τη νόστιμη κουζίνα του αλλά και συγκεκριμένα παραδοσιακά εδέσματα όπως, οι ρεβιθοκεφτέδες η μανούρα, η μυζήθρα, τα αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά, τα ρεβίθια στο φούρνο, η καπαροσαλάτα, το ψητό κρέας στο μαστέλο κ.α. Εδώ το φαγητό βρίσκεται στην καρδιά του τόπου και του πολιτισμού. Η γενέτειρα του πρώτου μεγάλου και γνωστού μάγειρα στην Ελλάδα, του Νικόλαου Τσελεμεντέ, είναι ένα μέρος όπου οι ντόπιοι αγαπούν και τιμούν τις γαστρονομικές τελετουργίες που είναι ζωντανές εδώ και αιώνες.

Οπότε θα ξεκινήσω από το φαγητό!

Στον Πλατύ Γιαλό φαγητό εξαιρετικό και οικονομικό θα φάτε στο... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr